Lär känna UFCs flugviktare

För tillfället har vi endast fyra bekräftade flugviktare i UFCs nya viktklass. Det är herrarna på 57 kilo som hör hemma här, och när UFC berättade för omvärlden att de skulle införa en ny viktklass så passade de på att annonsera en fyramannaturnering för att i slutändan kunna kröna en ny titelmästare.

Så för att få lite mer koll på den nya divisionen har vi här äran att presentera de fyra killarna.

Demetrious “Mighty Mouse” Johnson

Johnson är troligtvis den mest kända talangen av de fyra som ska in i turneringen. Denna 25-åring har en gedigen sportkarriär bakom sig, och har både tränat brottning och baseball på hög nivå, och gjorde sin professionella MMA-debut i juli 2007. Men med en längd på 160 cm så är troligtvis flugvikten den perfekta viktklassen för den mäktiga musen.

Han hade nyligen chansen mot Dominick Cruz och hans bantamviktsbälte på UFC Live: Cruz vs. Johnson i början av oktober, men det gick inte riktigt hela vägen och det slutade med att han förlorade matchen via ett enhälligt domslut.

Innan det här däremot så flöt allt på alldeles utmärkt och han red då på fyra raka vinster, varav två i UFC och två i WEC innan de två organisationerna slogs ihop. Faktum är att Johnson endast förlorat två av sina matcher i karriären varav en är mot Cruz i höstas, och den andra är mot Brad PickettWEC 48: Aldo vs. Faber i april 2010. Totalt sett står MMA-rekordet på 9-2, och han har bland annat Nick Pace, Damacio Page, Norifumi Yamamoto och Miguel Torres på listan över besegrade motståndare. Utöver det är han den enda fightern i UFC som är sponsrad av Xbox.

Ian McCall

McCall har varit aktiv inom MMA betydligt längre än vad Johnson varit, och gjorde sin MMA-debut redan 2002. Han har också haft en liten karriär i WEC, och vann sin debutmatch på WEC 30 i september 2007 mot Coty Wheeler. Men den glädjen varade inte så länge, och han blev utstrypt via en giljotin av Charlie Valencia redan på nästa gala i december 2007. Vid den tidpunkten så tyckte WEC inte att man behövde se mer, och rev således hans kontrakt.

McCall hann då med en match utanför organisationen på TC 32 – Total Combat 32 då han tog på sig en domslutsvinst efter tre hårda ronder. Efter den prestationen så fick han sin tredje chans i WEC, och blev välkomnad tillbaka på WEC 38 i januari 2009 där Dominick Cruz stod och väntade. Det gick inge vidare denna gång heller, och han förlorade nu på ett enhälligt domslut och blev således släppt av organisationen en andra gång.

Sedan dess har lyckan vänt, och efter att han skrivit ett kontrakt med Tachi Palace Fights så har han dragit ihop fyra raka vinster, varav två enhälliga domslut och två submissions.

Så nu när UFC drar igång sin lättare division så har McCall fått sin chans i den lite större organisationen UFC. Han kommer att möta Demetrious Johnson i den första semifinalen för flugviktsturneringen som beräknas ske på UFC on Fx 2 den 4 mars.

Joseph Benavidez

De som följt WEC ett bra tag har säkerligen full koll på vem Benavidez är. Han har satt sina spår i organisationen, men lyckades aldrig riktigt komma hela vägen. När han väl fick sin titelchans mot Dominick CruzWEC 50 i augusti 2010 så slutade matchen på ett väldigt jämt delat domslut efter fem ronder.

Det här var den andra gången som Benavidez mötte Cruz, faktum är att de två hade mötts redan på WEC 42 i augusti 2009. Vid det tillfället besegrade Cruz honom på ett lite mer övertygande enhälligt domslut istället. Cruz är också den enda personen som lyckats med konststycket att besegra Benavidez i sin karriär.

Totalt sett har han fått ihop 15-2 i MMA-rekord och har på den senare tiden även hunnit med två stycken UFC-matcher efter att WEC och UFC slagits ihop. Båda dessa matcher har varit vinster mot Ian LovelandUFC 128, och sedan mot Eddie WinelandUFC Live: Hardy vs. Lytle i augusti.

För tillfället tränar Benavidez med Team Alpha Male med ett gäng andra killar i de lägre viktklasserna så som Urijah Faber, och har sin grund i brottningen då han tävlade i brottning under sina skolår.

Yasuhiro Urushitani

Här har vi troligtvis den mest erfarne av de fyra, men nackdelen är i gengäld att han är den äldsta av de fyra på 35 år. Urushitani har hunnit med totalt 29 matcher under sin karriär som sträcker sig från 2001. Hans MMA-rekord har samlat ihop sig till 19–4–6, och enda anledningen till att oavgjort-spalten är så hög är för att matcherna han har gått automatiskt blir oavgjorda om de går tiden ut. Så själva MMA-rekordet skulle kunna vara bra mycket högre om det nu fanns poängdomare på plats.

Under majoriteten av hans karriär har han gått matcher mot diverse japaner i diverse japanska organisationer, och han har aldrig tävlat utanför Japan tidigare. Hans största prestation i sin karriär är troligen matchen mot Ryuichi Miki då han vann shootos bantamviktstitel efter att ha besegrat Miki via ett enhälligt domslut efter tre ronder. Utöver det här har han vinster mot bland annat John Dodson, och Daniel Lima.

Urushitani ställer sig nu redo att möta Benavidez också på UFC on FX 2 den 4 mars nästa år.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
UFC
12 Kommentarer

Svara

bet365
Speltips: PFLRory MacDonald vs Sadibou Sy


1 Juli | 14:00 | PFL
1.30 - 3.25
Till Betsafe!
Insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27612
Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 276

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
Volkanovski via domslut2.25
Holloway via domslut3.75
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...