Leon Edwards släpper uttalande efter inställda Khamzat-matchen “Väldigt allvarligt”

✔ Huvudmatchen inställd efter positivt Coronatest ✔ "Ännu en motgång..."

2020 har utan tvekan varit ett svårt år för många, men i synnerhet för världstrean i UFC:s welterviktsklass. Nu har britten Leon “Rocky” Edwards släppt ett uttalande till följd av att hans planerade huvudmatch mot svenske stjärnskottet Khamzat Chimaev ställts in.

“Ännu en motgång, men när man kommer från botten lär man sig sätta allt i perspektiv,” skriver Leon Edwards i sitt uttalande om matchen mot Khamzat Chimaev. “Viruset har påverkat många liv och familjer mycket värre än i mitt fall. Ser fram emot att att få matchen ombokad, tack för alla lyckönskningar.”

Det var i tisdags som det blev klart att Edwards, som är rankad på tredjeplats i divisionen, testat positivt för Covid-19 – och att hans fall varit allt annat än lindrigt. Det är oklart när han först smittades, men han ska ha varit så pass sjuk att han gått ner nästan fem och ett halvt kilo på fyra dagar och inte alls kunnat träna.

LÄS MER: Khamzat Chimaev nominerad till pris på Idrottsgalan 2021!

LÄS OCKSÅ: Khamzat reagerar: “Bullshit – jag är mästare”

“Enligt källor var Leon Edwards Covid-19 fall väldigt allvarligt,” Skrev ESPN:s Brett Okamoto. “Han kunde inte träna alls, och har gått ner fem kilo på fyra dagar. Han håller på att återhämta sig hemma.”

Enligt MMAnytts insatta källor planerar UFC att boka om matchen tidigt nästa år, troligtvis i Januari.

Otursamt år för “Rocky”

Edwards har haft ett otursamt år. Efter att inte ha tävlat sedan sommaren 2019 var han bokad för en huvudmatch på hemmaplan i London mot den forne welterviktsmästaren Tyron Woodley den 21:a mars. Det var dock då som Covid-19 pandemin började ta kraft och galan ställdes in endast dagar innan den var planerad. Edwards fick inga flera matcher bokade, och var även på väg att bli fråntagen sin tredjeranking innan han accepterade en match mot svenske Chimaev.

För tillfället sitter Edwards inne med hela åtta raka vinster, inklusive segrar över Donald “Cowboy” Cerrone och Rafael dos Anjos. Hans senaste förlust var via enhälligt domslut mot nuvarande welterviktsmästaren år 2015.

RELATERAT: Conor McGregor vs. Dustin Poirier 2 är OFFICIELL!

SE ÄVEN: Svensk MMA-gala inleder samarbete med UFC

Kategorier
Khamzat ChimaevUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara