Leslie Smith drar sig ur UFC 192 och matchen mot Raquel Pennington

Medan man i rask takt bokar matcher för att fylla ut matchkortet inför höstens efterlängtade gala möttes man under dagen av ett bakslag i form av en skada. 

Det handlar om 32-åriga Leslie Smith (7-6) som under dagen alltså var tvungen att lämna återbud inför UFC 192 och det planerade mötet med Raquel Pennington (5-5). Det rör sig om en skada – mycket mer än så är ännu inte känt kring “The Peacemakers” situation vilket väntas ändras inom ett par dagar. Man har ännu inte uppgett huruvida man ämnar ersätta Smith eller inte då det återstår cirka två månader tills galan äger rum, vilket under vissa omständigheter kan vara för kort tid för att göra sig redo inför en match på sportens största scen.

Smith har inte precis haft det lätt sedan ankomsten till UFC då hon förlorat både i debuten och i det senaste framträdandet. Den enda vinsten kom mot Jessamyn Duke (3-3) förra sommaren och hon var med andra ord i desperat behov av en vinst innan skadan satte käppar i hjulet för karriären. Pennington har inte haft det lätt hon heller då hon sedan den 18:e säsongen av The Ultimate Fighter i stort sett förlorat varannan och vunnit varannan i UFC. De två har faktiskt mött i matchen innan Penningtons UFC-debut i Invicta. Den gången vann Smith efter ett enhälligt domarbeslut.

UFC 192 äger rum i Houston, Texas den tredje oktober och bjuder på en rad intressanta matcher, inte minst ur svenska ögon sett. Samtliga möten hittills annonserade för galan hittas nedan.

  • Titelmatch i lätt tungvikt: Daniel Cormier vs. Alexander Gustafsson
  • Lätt tungvikt: Ryan Bader vs. Rashad Evans
  • Tungvikt: Shawn Jordan vs. Ruslan Magomedov
  • Fjädervikt: Daniel Hooker vs. Yair Rodriguez
  • Kvinnlig bantamvikt: Jessica Eye vs. Julianna Pena
  • Flugvikt: Chris Cariaso vs. Sergio Pettis
  • Weltervikt: Alan Jouban vs. Albert Tumenov
  • Kvinnlig bantamvikt: Raquel Pennington vs. TBA

Kategorier
NyheterSenaste NyttThe Ultimate FighterUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara