Livet börjar efter 40 för dessa UFC-fighters

Dan Henderson, 45 år, är bara ett exempel på att det gamla talesättet “Gammal är äldst” gäller i allra högsta grad inom UFC. Henderson tillhör nämligen en exklusiv grupp av UFC-fighters som alla verkar ha nått sin peak i 40-årsåldern.

Dan Henderson möter Vitor Belfort under UFC Fight Night 77 den 7 november och kommer därigenom att visa att loppet inte på långa vägar är kört för en MMA-kämpe som har passerat 40. Henderson är nämligen fyllda 45 och därmed hela sju år äldre än sin motståndare Belfort. Det intressanta i kråksången är att “Hendo” långt ifrån är ensam om att fortsätta gå matcher på absolut toppnivå, trots att han hunnit upp en bit i åren. Det finns nämligen en exklusiv skara UFC-fighters som allihop har passerat 40-strecket men som verkar ha nått sin peak därefter. Livet tycks börja efter 40 för dessa UFC-fighters. Mark Coleman, Randy Couture och Mark Hunt är några av dessa “grånade” krigare.

Henderson fyllde 45 den 24 augusti i år men vägrar uppenbarligen att lägga handskarna på hyllan. Istället ligger han alltså i hårdträning inför UFC Fight Night 77 i Sao Paolo om en dryg vecka.

Vad tycker du om detta? Bör det finnas ett “bäst före-datum” för fighters eller kan man vara hur gammal som helst och ändå kliva upp i oktagonen?

Kategorier
Dan HendersonMark HuntRandy CoutureSenaste NyttUFCVitor Belfortz-Fighters

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
4 Kommentarer
 • Shozor
  28 October 2015 at 05:49

  Förlorar han mot Belfort borde han definitivt gå i pension.

 • lightate
  28 October 2015 at 08:57

  Dum fråga. Skadefri och motivation är det enda som behövs. 20 eller 60 är ju skit samma.

  • Eric
   29 October 2015 at 09:20

   Delvis, men du tappar saker med åldern. Du kommer bli lite långsammare, lite sämre reflexer, lite mindre explosiv osv. I en lätt viktklass tror jag det blir svårt efter 35, i en tung tror jag du kan köra på till 50.

   • lightate
    29 October 2015 at 11:03

    Absolut kan/gör du det men anser UFCs match makers att man är intressant för en fight så är man antagligen i den shape man behöver vara. Därför tycker jag att det där “Bör det finnas ett bäst-före-datum” är löjligt. Bäst-före är när du är för kass för att tävla, det kan du vara vid 25

  Svara