Luke Rockhold vill möta rivalen i ny viktklass

✅ Vill se en trilogi mot sin ärkerival ✅ Har flera potentiella matcher i sin nya viktklass

Den före detta mellanviktsmästaren Luke Rockhold fortsätter att hålla sig aktuell. Utöver att han nu skrivit kontrakt med modejätten Ralph Lauren så har han dessutom skickat en varning till svenske Alexander Gustafsson – Det var dock inte den enda utmaningen.

Under samtal med Ariel Helwani på The MMA Hour berättade Rockhold att han fortfarande är ute efter ett tredje och avgörande möte med rivalen Michael Bisping, och att han vill mötas i lätt tungvikt. Bisping har tidigare tävlat i lätt tungvikt men har hållit sig till mellanvikt sedan 2008, både Rockhold och Bisping har dessutom vunnit titeln i mellanvikt.

Bittra rivaler – står 1-1 i matcher

Rockhold och Bisping har gått hårt mot varandra ända sedan innan deras första möte år 2014. Herrarna munhöggs ordentligt inför matchen som Rockhold vann relativt ensidigt via submission i den andra ronden.

Efter det gick Rockhold sedan vidare för att vinna UFCs mellanviktstitel efter en brutal knockoutseger över Chris Weidman, när den sistnände skadade sig inför en returmatch fick Bisping chansen att hoppa in och agera ersättare. Bisping chockade världen genom att få en en solklar träff cirka halvvägs igenom den första ronden och tog titeln kyligt ifrån Rockhold.

Det finns dock många fans som anser att Rockhold underskattade sin motståndare och att ett tredje möte hade liknat deras första mer än något annat. Bisping har ännu inte kommenterat ärendet, men har inte antytt på att vilka byta viktklass. Rockhold kommer senast från en brutal knockoutförlust mot Yoel Romero, medan Bisping också blev knockad i sitt senaste framträdande mot Kelvin Gastelum.

Kategorier
Luke RockholdSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...