Lyoto Machida öppnar upp om avstängningen, sin livsfilosofi och att dricka urin

Varför dricker Lyoto Machida urin? Det och mycket mer ger den tidigare UFC-mästaren svar på i det senaste avsnittet av Peter Jumrukovskis “The I Love Success Podcast”.

Den tidigare lätt tungviktsmästaren Lyoto Machida (22-7) avtjänar för tillfället en 18 månader lång avstängning av US-Anti Doping Agency (USADA), efter att ha använt ett kosttillskott som innehöll den otillåtna substansen 7-keto-DHEA.

Lyoto Machida och Peter Jumrukovski i en vänskaplig staredown på Machida Karate Academy, en karateklubb som “The Dragon” driver tillsammans med brodern Chinzo Machida (5-2) i Lomita, Kalifornien.

Avstängningen blev en het snackis, då 7-keto-DHEA klassas som en “anabolic agent” trots att substansen – som främst används för att gå ner i vikt och reducera stress – säljs öppet och ska ha mycket små prestationshöjande effekter, enligt flera studier.

I det senaste avsnittet av The I Love Success Podcast öppnar den 38-årige brasilianaren upp om sin livsfilosofi, tankarna kring den kontroversiella dopingavstängningen, varför han och hans far dricker urin samt mycket mer tillsammans med den svenska karatekan Peter Jumrukovski.

Lyssna på hela podden nedan!

Teaser:

Hela podden:

Relaterat:

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Lyoto MachidaNyheterRekommenderatSenaste NyttUFCz-Fightersz-Galorz-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara