Magnus “Jycken” Cedenblad hoppas på en ny match efter nyår, vill möta Tom Watson

Magnus “Jycken” Cedenblad var en av de svenskarna som fick ett kontrakt med UFC när de svängde förbi Sverige med sin oktagon. De var här för att hålla UFC: Sweden, även kallat UFC on Fuel TV 2: Gustafsson vs Silva den 14 april. Jycken fick då möta Francis Carmont i en match på det preliminära kortet. Den första ronden såg extremt bra ut för Jycken som var bara millimeter från att besegra Carmont via en rear naked choke, men tappade den. I den andra ronden var det en avsevärd skillnad på Jyckens prestation, och istället så fastnade han själv i en rear naked choke från Georges St-Pierres träningskamrat Carmont.

– När vi gick in i rondpausen efter första var jag arg och satt och svor för mig själv, berättar Jycken till MMAnytt i en intervju som MMAnytts Simone Giertz gjorde i maj. I rond två var jag fortfarande arg på mig själv och allt kändes skit och då tappade jag fokus och jag förlorade matchen där.

När UFC reser till nya länder så tar de ofta med sig lokala talanger in till deras galor. Vid förlust så brukar de generellt också göra sig av med dessa lokala talanger, men Jycken imponerade ändå i sin UFC-debut mot en tuff motståndare och har fortfarande kvar sitt kontrakt med UFC. Organisationen han känner sig mest hemma i.

– Jag känner att jag hör hemma i UFC och att jag kommer kunna vinna över många människor där, säger Jycken. Jag har alltid känt att jag skulle kunna bli topp tio i världen, men efter den här matchen är jag helt övertygad om att jag kan bli topp fem. Jag har en otrolig potential och kommer bara bli mycket bättre.

Men trots att det nu gått ett halvår sedan galan gick, och att Jycken klarade sig ur matchen utan några vidare skador, så har han ännu inte fått någon ny match. När MMAnytt tog kontakt med Jycken via Twitter så hoppas han ändå på en match efter nyår, troligen i februari. Någon ny motståndare har han heller inte fått erbjuden, men någon han önskar möta är Tom Watson.

Watson är engelsk MMA-fighter som en gång i tiden var Bammas mellanviktsmästare. Han skrev i juli ett kontrakt med UFC, och debuterade på UFC on Fuel TV: Struve vs. Miocic i Nottingham i slutet av september. Han mötte där The Ultimate Fighter-veteranen Brad Tavares, men matchen i sig gick inte riktigt åt hans håll. Efter tre hårda ronder så visade det sig att domarna höll mer på Tavares än på honom, och han förlorade via ett delat domslut.

Så varför vill Jycken möta just Watson?

– Ingen aning, skriver han till MMAnytt på Twitter. Dom skrev på en engelsk sida att det vore en bra matchning. Vi har båda en förlust så låt oss slugga loss.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Svenska FightersUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
5 Kommentarer
 • Jack J-Dawg Brandt
  24 October 2012 at 06:37

  Hoppas han har fått tillbaka glöden, han verkade lite nere ett tag efter hans UFC-match :/ Waar jycken :P

  • Bed Intruder
   24 October 2012 at 08:47

   Helt enig! Tråkigt att han slutade blogga här. Men verkar som sagt att han har hittat stridsyxan igen! War Jycken! :D

 • Kenny Starfighter
  24 October 2012 at 06:52

  Skönt att höra lite nytt om Jycken!

 • Martin Ahlander
  24 October 2012 at 08:03

  Han bloggar på Kimura, missat det?

 • Svara