Magnus “Jycken” Cedenblad öppnar upp om tankarna efter knockoutförlusten

Magnus Cedenblad tänker inte ge sig efter den svidande förlusten mot Jack Marshman. Istället är “Jycken” fast besluten att visa sin son att det inte är den lätta vägen som gäller i deras familj.

Under gårdagskvällen gick UFC Fight Night 99: Mousasi vs. Hall II av stapeln i Belfast, Nordirland. Underkortet toppades av ett spännande mellanviktsmöte där svenske Magnus “Jycken” Cedenblad (14-5) gjorde upp mot den tidigare Cage Warriors-mästaren Jack Marshman (21-5).

Dessvärre gick det inte vägen för Cedenblad, som blev avslutad via teknisk knockout i den andra ronden efter en tuff match. Nu öppnar han upp om känslorna och menar att han kommer resa sig upp, torka tårarna och fortsätta kämpa mot samma mål.

Varför håller jag på med mma? I grund å botten för att jag älskar det. Men även för att jag vill lägga allt i en skål. Vill chansa. Vill pressa mig utmana mig. Se hur långt jag kan ta detta. Jag började med mma/kampsport i vuxen ålder men har ändå lyckats ta det till den absoluta högsta nivån. För 1 år sedan var jag nära att sluta då besvärliga skador förföljde mig. Men i samma veva föddes den här lilla parveln. Å jag ville visa han hur långt man faktiskt kan nå med riktigt riktigt hårt arbete. Å nu kommer den viktigaste lärdomen att även när man misslyckas eller förlorar så är det lätt att ge upp det är den lätta vägen men i vår familj vill jag visa att vi inte tar den lätta vägen. Vi reser oss upp torkar tårarna å fortsätter med 100% kämparglöd mot samma mål!!

A post shared by Magnus Cedenblad (@jyckencedenblad) on

Vem vill ni se Cedenblad möta härnäst?

Kategorier
Magnus "Jycken" CedenbladNyheterRekommenderatSenaste NyttSvenska NyheterUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
8 Kommentarer
 • Fred
  20 November 2016 at 11:29

  ? ? ? kämpa vidare! Rätt inställning.

 • www.MatiasAndres.com
  20 November 2016 at 12:00

  Kör på Jycken, du har massor av support bakom dig!

 • Lugnet
  20 November 2016 at 12:11

  Helt rätt Magnus! Du har så många människor bakom dig som gillar dig och din inställning. Hoppas verkligen att du kommer tillbaka starkare :) Är det Khabibs mössa han har lånat ;)

 • Metallica
  20 November 2016 at 12:34
 • jlz
  20 November 2016 at 01:24

  Han hade en bra match ända fram tills tröttheten tog över mot slutet. Det var väldigt högt tempo

 • JonteB
  21 November 2016 at 07:22

  En vettig gameplan istället för nåt skumt brawlande nästa gång så kommer motståndare av denna kaliber att besegras utan större problem.

 • Lallarn
  22 November 2016 at 01:09

  Finns få fighter man gillar lika mycket som Jycken!

 • Holythe83
  26 November 2016 at 03:24

  Alltså finns det en lärdom som jycken kan ta med sig ifrån förra matchen…. lär dig använda knän på rätt sätt.

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...