Magnus “Jycken” Cedenblad släpper uttalande om avhoppet – blir borta på obestämd tid

Magnus Cedenblad förklarar nu att det är svåra nackproblem som gör att han tvingas hoppa av matchen på UFC Stockholm.

“Har blivit så illa så det påverkar mig i vardagen. Så därför tar jag ett kliv åt sidan under en obestämd framtid,” skriver “Jycken” i ett känslosamt inlägg på Instagram.

Tidigare under måndagen stod det klart att den svenske mellanviktaren Magnus Cedenblad (14-5) har dragit sig ur den inplanerade matchen mot Chris Camozzi (24-12) på UFC Fight Night 109 i Stockholm.

Anledningen till avhoppet var då oklart, men nu förklarar “Jycken” att det rör sig om stora komplikationer med nacken.

“Får se vad framtiden har för mig nu”

Problemen är så omfattande att det påverkar honom i vardagen och därför kommer 34-åringen nu ta ett uppehåll på obestämd tid.

Kolla in hela Cedenblads uttalande nedan:

Då var det officiellt. Kommer inte bli nägot segervrål i Stockholm den 28 maj. Smärtar mig att skriva detta. Har under senaste året haft STORA problem med min nacke. Inför min förra match så landade jag illa på nacken och det förvärrades väldigt mycket. Har sedan dess haft svårt att grapplas, brottas och sparats. Det enda som funkat egentligen att slå plattor. Har hoppats å försökt In i det sista. Men kan träna 1 dag måste vila 3 osv. Så känner inte att jag får det flytet jag vill ha och glädjen finns inte där pga smärta. Har blivit så illa så det påverkar mig i vardagen. Så därför tar jag ett kliv åt sidan under en obestämd framtid. Jag älskar verkligen Mma så galet mycket. Men har varit otroligt skadedrabbad. Listan på skador blir bara längre å längre. Gör ont i mig att jag fortfarande inte känner jag har fått bevisa vad jag faktiskt kan. Får se vad framtiden har för mig nu. Inget är beslutat inget är slut. Men kommer ta ett kliv åt sidan å ta hand om mitt diskbråck i nacken och fokusera på andra saker för min mentala hälsas skull! Vill tacka alla som stöttar mig!!

A post shared by Magnus Cedenblad (@jyckencedenblad) on

Vi på MMAnytt hoppas att problemen löser sig för “Jycken” och att han kan återvända starkare till buren framöver.

 

Omslagsbild: Micha Forssberg

Kategorier
Magnus "Jycken" CedenbladNyheterRekommenderatSenaste NyttSvenska FightersSvenska NyheterUFCz-Galorz-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...