Malmö vs Stockholm? Martin Svensson vs David Teymur? Svenskmöte under UFC Fight Night 84

Det är två ganska olika fighters som möts när Martin Svensson och David Teymur kliver in i oktagonen under UFC Fight Night 84 i London om drygt två veckor. Det är också en fight mellan två städer där Malmö och Stockholm gör upp med varandra. Vem vinner och vem försvinner? Det är frågan.

Den 27 februari möts Martin Svensson och David Teymur i en match i lättvikt under UFC Fight Night 84 som går av stapeln i jättearenan O2 Arena i London. Svenskmötet skulle egentligen ha skett redan under finalen av The Ultimate Fighter, där både Svensson och Teymur var deltagare i Conor McGregors europeiska lag, i december men blev av olika anledningar inställt och flyttades istället till den kommande UFC-galan i den brittiska huvudstaden.

I en intervju i Aftonbladet berättar de båda krigarna hur de ser på varandra som fighters och vilka förväntningar de har inför det kommande mötet. Det framkommer ganska snabbt att det är två ganska olika fighters som kommer att ställas mot varandra. De är svenskar och de slåss i lättviktsklassen, men där slutar likheterna mellan Svensson och Teymur.

Svensson vill att matchen ska avgöras på mattan medan Teymur vill använda sina bländande kunskaper i thaiboxning. Svenskmötet kommer även att innehålla en kamp mellan Malmö och Stockholm. Det är båda atleterna överens om i intervjun.
Martin Svensson
“Rivaliteten finns mellan städerna. Alla i Malmö hejar på honom och alla i Stockholm hejar på mig”, säger Teymur.

“Det är “en beef” mellan Malmö och Stockholm, speciellt inom MMA. Det finns många stjärnor i Stockholm men vi får inte uppmärksamheten vi förtjänar i Malmö och jag vill gärna sätta Stockholm på plats”, instämmer Svensson.

Stockholm eller Malmö? Vill du se Teymur eller Svensson som segrare i svenskmötet?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
BjjConor McGregorDavid TeymurMartin SvenssonNyheterSenaste NyttSvenska NyheterThaiboxningUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
4 Kommentarer
 • Nisse9010
  10 February 2016 at 10:49

  Tror på Svensson. Hans betydligt större MMA-erfarenhet mot bra motstånd, kontra David ringa MMA-erfarenhet mot dåligt motstånd fäller avgörandet. David fastnar i ett RNC i rond två.

 • Good Guy
  10 February 2016 at 12:49

  Malmö såklart 99% av sverige hatar oss skåningar, dags att hata tillbaka och vinna :D

  • Wally Johnson
   10 February 2016 at 06:11

   Hell yeah, baby!

  • Jens ☠
   11 February 2016 at 11:12

   Nä, 99% av männen hatar oss skånska män. 1% av kvinnorna dock ??? tro fan vi är hatade av männen.

  Svara