Managern: Stipe Miocic siktar på match mot Fabricio Werdum i sommar

Han blev snuvad på titelmatchen i sista stund. Men Stipe Miocic har inte gett upp hoppet om att få möta Fabricio Werdum i sin nästa match, säger managern Greg Kalikas.

I röran som uppstod kring huvudmatchen på UFC Fight Night 82 (som från början skulle ha hetat UFC 196) gick tungviktaren Stipe Miocic (14-2) miste om en match mot titelhållaren Fabricio Werdum (20-5-1). Men enligt Miocics manager Greg Kalikas är kroat-amerikanen fortfarande inställd på en match mot mästaren. Till MMAjunkie säger Kalikas att de hoppas på en titelfight under våren eller sommaren.

Enligt managern är Miocic fullt frisk, och redo att fightas när som helst. De hoppas och tror därför att UFC låter honom bli Werdums näste motståndare, när mästaren väl är frisk:

“Stipe is healthy and ready to go as soon as the champion is cleared to fight. Obviously, we are pushing hard to have the fight rescheduled and have had no indication yet that it won’t be.”

Det  var efter att den förre mästaren Cain Velasquez (13-2) lämnat återbud till matchen mot Werdum som Miocic kallades in som ersättare. Men strax efter att den nya huvudmatchen på UFC 196 (som den då kallades) annonserats var det Werdums tur att sjukanmäla sig. Mästaren sade sig ha skadat rygg och tår, och kunde därför inte ställa upp. Kvar stod inhopparen Miocic, snuvad på en titelchans.

Det har diskuterats om Werdum verkligen var så skadad att han inte kunde ställa upp mot Miocic, eller om han undvek matchen av taktiska skäl. Vissa, som Kalikas, tyckte att UFC borde frånta Werdum bältet som straff för hans undfallenhet.

Vem tycker ni borde bli Werdums näste motståndare? Cain eller Miocic? Eller kanske Ben Rothwell (36-9)?

Foto: Mazdak Cavian

Kategorier
Fabricio WerdumNyheterSenaste NyttStipe MiocicUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
2 Kommentarer
 • Headown
  2 February 2016 at 08:50

  Vad han än rökt på bilden här över så kan väl pappa få smaka lite. (;

  • Eric
   2 February 2016 at 09:50

   Alltid tyckt han är lite lik Woody Harrelson. Så det ena och det andra kanske.

  Svara