Brock Lesnar och Mark Hunt - Foto: Vince Cachero/MMAnytt

Mark Hunt inte nöjd med Brock Lesnars avstängningsdom

Den dom som Brock Lesnar fick igår av Nevada Athletic Commission är inte tillräckligt enligt Lesnars motståndare på UFC 200 Mark Hunt.

Ett års avstängning, böter på $250 000 (cirka 2 345 000 SEK) som är 10% av matchlönen och matchvinst ändrad till No contest för före detta tungviktsmästaren Brock Lesnar (5-3, 1 NC) är inte ett rättmätigt straff enligt motståndaren på UFC 200: Tate vs. Nunes Mark Hunt (12-10-1, 1 NC), som har varit mycket kritisk mot hur UFC har behandlat wrestling-mästaren, med bland annat undantag när det gäller dopingtester.

“It’s not harsh enough considering he gets the same [punishment] as Jon Jones and Jones didn’t fight,” sade Hunt till MMA Fighting. “Would that penalty have sufficed if I had died or been maimed?”

Det var i ett dopingtest den 28 juni och i ett annat samma dag som UFC 200 som Lesnar testade positivt för två östrogenblockerare.

Hunt anlitade i augusti en advokat för ställa krav på UFC att lägga in en klausul i hans kontrakt som skyddar honom nästa gång han får en motståndare som åker fast för doping. UFC har inte velat göra något åt detta och enligt Hunt har detta gjort att han missat tre stycken matcher sedan UFC 200.

“I am still waiting on UFC. Will they allow my clause or [will] we get into a lawsuit so the whole world can watch?”

Vad anser du om hur UFC har handlat i hela den här situationen?

Foto: Vince Cachero

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Brock LesnarMark HuntNyheterSenaste NyttUFC

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra comeback?

Loading ... Loading ...