Brock Lesnar och Mark Hunt - Foto: Vince Cachero/MMAnytt

Mark Hunt inte nöjd med Brock Lesnars avstängningsdom

Den dom som Brock Lesnar fick igår av Nevada Athletic Commission är inte tillräckligt enligt Lesnars motståndare på UFC 200 Mark Hunt.

Ett års avstängning, böter på $250 000 (cirka 2 345 000 SEK) som är 10% av matchlönen och matchvinst ändrad till No contest för före detta tungviktsmästaren Brock Lesnar (5-3, 1 NC) är inte ett rättmätigt straff enligt motståndaren på UFC 200: Tate vs. Nunes Mark Hunt (12-10-1, 1 NC), som har varit mycket kritisk mot hur UFC har behandlat wrestling-mästaren, med bland annat undantag när det gäller dopingtester.

“It’s not harsh enough considering he gets the same [punishment] as Jon Jones and Jones didn’t fight,” sade Hunt till MMA Fighting. “Would that penalty have sufficed if I had died or been maimed?”

Det var i ett dopingtest den 28 juni och i ett annat samma dag som UFC 200 som Lesnar testade positivt för två östrogenblockerare.

Hunt anlitade i augusti en advokat för ställa krav på UFC att lägga in en klausul i hans kontrakt som skyddar honom nästa gång han får en motståndare som åker fast för doping. UFC har inte velat göra något åt detta och enligt Hunt har detta gjort att han missat tre stycken matcher sedan UFC 200.

“I am still waiting on UFC. Will they allow my clause or [will] we get into a lawsuit so the whole world can watch?”

Vad anser du om hur UFC har handlat i hela den här situationen?

Foto: Vince Cachero

Kategorier
Brock LesnarMark HuntNyheterSenaste NyttUFC
6 Kommentarer
 • Lallarn
  17 December 2016 at 12:28

  Precis som någon sa i kommentar på denna sida, om man testar positivt borde den andra fightern få en del av den andres lön som om det vore en missad vikt (fast ännu högre procentsats).

 • Picknickname
  17 December 2016 at 01:34

  Han skall inte ha någon lön alls! Brock fuskade till sig en fet löne check. Hunt borde få allt då han var där för fight, riskerade sin hälsa på ärliga grunder… Hur fan rent utbsagt kan man betala ut en enda dollar till någon som inte följt regelverket? Borde inte det stå i kontraktet? UFC tappar mer och mer av min respekt och tack vare återkommande saker som denna funderar jag starkt på att avsluta alla mina abonnemang. Sporten förlorar trovärdighet när det konstant bara handlar om pengar in. Oavsett grunder… Så jäkla trist för dom som är seriösa!

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  17 December 2016 at 07:47

  Problemet är som det verkar att ingen bryr sig om Hunt. Jag har inte hört Dana ens nämna honom.

 • Viktor
  17 December 2016 at 10:28

  Jag fattar att alla tycker att UFC skulle ge Hunt Brocks lön. Men exakt hur skulle det gå till tycker ni? Ska UCS gå in på Brocks bankkonto och ta tillbaka pengarna? Det finns garanterat inget i deras kontrakt som säger att UFC kan göra det om Brock testar positivt. Han har fått betalt enligt deras kontrakt. Att sedan komma i efterhand och ta tillbaka hans pengar är ju stöld. Däremot kan ju UFC kompensera Hunt med pengar från egen ficka, men UFC är ju inte direkt generösa mot folk som kritiserar organisationen…

  • Pancho Villa
   17 December 2016 at 01:50

   UFC har, för dem själva, mycket fördelaktiga kontrakt. De har tidigare haft möjligheten att ensidigt bötfälla fighters som de anser bryter mot ufc’s uppförandekod. Om denna möjlighet finns kvar eller inte vågar jag inte svära på.

   Vad ufc däremot kan göra är att stämma fuskande fighters för kontraktsbrott. Den möjligheten finns redan och de skulle med mycket stor sannolikhet vinna varje sådant case där en fighter har ertappats (och dömts) som fuskare. Härigenom skulle ufc kunna kräva tillbaka varenda dollar de har betalat Brock, m.fl.

   De skulle dessutom kunna kräva ytterligare kompensation – damages – för den immateriella skada som tillfogas ufc (trovärdighet, brand, osv) genom att deras fighters åker dit för doping.

   Så ufc skulle kunna stämma Brock och kräva mer pengar än vad han har fått av dem i lön. Men det vill inte ufc göra.

   Så ufc väljer alltså att inte agera kraftfullt. De väljer att inte statuera exempel. De väljer att skapa sig själva utrymme för att kunna använda sig av fuskare när det finns pengar att tjäna på det.

 • Holythe83
  17 December 2016 at 05:33

  Alltså hela denna situationen handlar om att UFC på förhand visste att Lesnar va dopad lr eventuellt skulle dopa sig inför WWE matcher… om nån verkligen inte tror att Dana å Co. visste detta så är ni nog naiva. Men det att Lesnar läts gå matchen å testresultat mörkades till efter matchen är ju det som bör göra att Hunt får sympatier. Sen att det bör finnas tydligare regler för dopning än vad det gör idag tycker jag e självklart men det e väl en fråga för eventuella fackförbund m.m å ta upp. Lättaste sättet för detta är ju att i kontrakten skriva in en återbetalningsklausul om att åker man dit för doping skall x% av lönene betalas tillbaka till organisationen i detta fall UFC och UFC i gengäld får betala ut en viss% av detta till den fightern som gick match mot en dopad motståndare… svårare än så är det ju inte.

 • Svara


  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...