Mark Hunt – kungen av “walk-off” knockouts

Som en av UFC:s bästa strikers har Mark Hunt gång på gång imponerat på omvärlden med sina spektakulära knockoutvinster. Kommer “The Super Samoan” lyckas med ännu en “walk-off” när han möter Brock Lesnar nu på lördag? Om du tror det så kan du nu mer än dubbla dina pengar!

För den som inte har benkoll på MMA är det kanske lätt att höja på ögonbrynen, när man ser att en något överviktig 42-åring med ett matchfacit på 12-10-1 är topprankad bland UFC:s tungviktare. Men Mark Hunt är betydligt mer än vad som visas på ytan, och den som följt hans karriär vet mycket väl att han föga bör underskattas.

Alltfler börjar numera hänvisa till honom som kungen av “walk-off” knockouts. Och detta av en anledning.

“Walk-off” i majoriteten av sina avslut

Efter en framgångsrik karriär inom kickboxning, där han bland annat kammade hem vinsten i prestigefulla K1 World Grand Prix år 2001, gick han sedan över till MMA sommaren 2004. Sedan dess har han matchats hårt redan från start, och även om han samlat på sig en drös förluster så talar vinsterna sitt tydliga språk.

I dagsläget har nio av Hunts segrar kommit via T/KO, och faktum är att majoriteten av dessa avslutats i hans numera klassiska stil.

Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Kungen av “walk-off”-knockouts gjorde det igen i sin senaste match, då han mötte Frank Mir. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Vinner han i samma stil på lördag?

Det började i japanska organisationen Pride, då han knockade Yosuke Nishijima (0-5) med ett hårt slag – för att sedan vända ryggen till och lugnt promenera därifrån, med vetskapen om att han vunnit innan domaren ens hunnit bryta matchen. Detta kom sedan att upprepas i hans första UFC-vinst mot Chris Tuchscherer (21-4, 1 NC).

På senare tid har han gjort det om och om igen. Stefan Struve (27-8) och Roy Nelson (21-12) gick båda samma öde till mötes, innan det sist blev den forne mästaren Frank Mir (16-11) som lämnades skakad och förvirrad på mattan. Så nu måste man ju givetvis fråga sig om inte samma sak väntar på lördag, då han tar sig an WWE-stjärnan och tidigare UFC-mästaren Brock Lesnar (5-3) i den delade huvudmatchen på UFC 200: Cormier vs. Jones II.

Mark Hunt – kungen av "walk-off" knockouts

Kommer Mark "Super Samoan" Hunt få till ännu en "walk-off" knockout mot Brock Lesnar nu på lördag?Ohmbet lanserar nu ett exklusivt specialbet, läs mer på MMAnytt.se: http://mmanytt.se/galor/ufc/mark-hunt-kungen-av-walk-off-knockouts/Filmcred: UFC

Publicerat av MMAnytt.se den 6 juli 2016

 

OHMBET gör det spelbart

Extra intressant blir det då bettingsidan OHMBET nu gör det hela spelbart. OHMBET har redan världens främsta utbud inom MMA, de bästa UFC-oddsen samt oslagbar live-betting.

Nu tar de ännu ett steg och lanserar ett exklusivt specialbet.

Hunt är redan segertippad med ett odds på 1.60, alternativt 1.76 om du tror på vinst via T/KO eller diskvalifikation. Men om “The Super Samoan” vinner via “walk-off” även denna gång, kan du istället få ut hela 2.20 gånger pengarna.

OHMBET Mark hunt

Vad tror du – får kungen in till ännu en “walk-off” knockout?

Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Kategorier
Brock LesnarMark HuntNyheterOHMBETRekommenderatSenaste NyttUFCVideoZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
3 Kommentarer
 • Roosen
  6 July 2016 at 05:03

  Hunto har varit oslagbar senaste tiden. Han ser mer hälsosamt slimmad ut (jämfört med innan) inför sina fighter, hans timing, takedown defense, självförtroende….tror Lesnar kommer ha en riktigt dålig kväll tyvärr.

  Men jag är fånigt nöjd över att se Lesnar tillbaka, tungviktsdivisionen behöver en högljudd badguy.

 • Danne
  6 July 2016 at 05:18

  Kan se hans walk-off KO om och om igen. Djävulskt snyggt och vältajmat det ser ut. Bara han som kan göra så. Får hoppas han får till det annars blir det brutalt nere på matten där han kommer bli smashad till äppelmos.

 • Timpppa
  6 July 2016 at 06:16

  Alltså jag håller på Hunt så hårt men tror det blir tufft om Lesnar får ner honom. Då kommer inte Hunt upp igen förrän matchen är slut.
  Men hoppas Hunt knockar skiten ur Lesnar och skickar hem snubben till WWE!

 • Svara