Matchbokningar i överflöd


“Höhöhöhöh…”

Från att gå till dryga en matchbokning på ett par dagar, så har helt plötsligt alla blivit bokade samtidigt. Först ut är Leonardo Garcia som får lite förtur på UFC till skillnad från alla andra. Han kommer göra sin UFC-debut redan på The Ultimate Fighter 12-finalen den 4 december mot Tyler Toner.

Nästa man till rakning är Mike Swick som berättar att han kommer att möta David Mitchell på den ännu inte annonserade Fight for the Troops 2. Men vi får se hur Swick mår, för han kommer tillbaka från en sjukdom som tvingat honom gå på en strikt diet, vilket gjort att han tappat mycket vikt och muskler. Galan planeras att ske den 22 januari men det verkar inte som att Swick och Mitchell kommer hålla i huvudeventet på galan. Om ryktena stämmer så blir det Yves Edwards och Melvin Guillard som kommer stå för den äran.


Nästa bokningsuppgifter kommer ifrån Jon Fitch som förväntas möta Jake Ellenberger UFC 126 i februari. Det kan tänkas vara så att UFC mest matar Fitch med någon för att hålla honom sysselsatt tills de till slut inte längre kan göra något annat än att ge honom en ny chans på bältet. Om vi jämför de två så är Ellenberger 2-1 i UFC, medan Fitch ligger på 13-1 i UFC. Men åt andra sidan har Ellenberger väldigt mycket att tjäna på det här vid en eventuell vinst. Vid en förlust blir han däremot antagligen av med sitt UFC-kontrakt. Det tråkiga i det här fallet är att Carlos Condit visade intresse av att möta Fitch för ett par dagar sedan, en match som skulle vara bra mycket mer intressant enligt mig själv.

En till matchFight for the Troops 2 förväntas vara mellan Matt “Meathead” Mitrione vs Tim “The Thrashing Machine” Hague. Även denna match är lite av en missmatchning om man stirrar sig blint på matcherna i UFC. Medan Mitrione sitter inne med tre raka segrar, så har Hague ett lite mindre imponerande matchresultat i UFC med 1-3. Enligt källorna så ska de båda tungviktarna ha skrivit på matchkontrakten och således godkänt matcherna.

Vi fortsätter på samma spår i form av Fight for the Troops 2 den 22 januari. TUF 9-deltagaren som lyckades ta sig hela vägen till finalen DaMarques Johnson kommer att göra sitt femte framträdande i UFC mot Michael “The Joker” Guymon. Det här är åtminstone något som DaMarques själv berättade på sin hemsida. Guymon var nu senast aktuell på UFC 121 den 23 oktober, då han förlorade på en anakonda-strypning redan 1:13 in i första ronden mot en glad Daniel Roberts. DaMarques gick däremot sin senaste match den 1 augusti på UFC Live: Jones vs. Matyushenko. Där hade han först problem att sätta vikten, och klev upp på vågen på 172,5lbs. Han fick böta 20% till motståndaren Matthew Riddle, som han även förlorade på via en TKO i slutet på andra ronden.

Sist ut har vi faktiskt en svensk match som är färdig. Det är Hanna Sillén som höjde sitt MMA-rekord upp till 2-0 på Superior Challenge 6 i helgen, och såg väldigt bra ut när hon gjorde det. Hon kommer möta Team Quests kanadensiska MMA-stjärna Leah Melnychuk. Matchen kommer ske på Rumble of the Kings i Hovet den 27 november i Stockholm. Matchen kommer att ske i MMA-regler på 3×5 minutersronder.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
UFC
6 Kommentarer

Svara