Matchmäklande för UFC 228 – Hur återhämtar sig Darren Till?

✅Hur hade DU matchat fighters från helgens gala? ✅ Borde Jesssica Andrade utmana om titeln härnäst?!

I  vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på huvudkortet av den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med er av era egna matchningar i kommentarsfältet!

Tyron Woodley

Det råder inget tvivel om vem som är mest logisk och förtjänat att utmana Tyron Wooley (19-3-1 i MMA, 9-2-1 & welterviktsmästare i UFC)om den obestridda titeln härnäst: Colby Covington (14-1 i MMA, 9-1 & #1 i WW i UFC). Säg vad man vill om Covington som person, i buren har han gjort allt han behöver med storslagna segrar över Demian Maia och Rafael dos Anjos, att han fick sin interimtitel fråntagen är faktiskt osportsligt, men han bör få en ny chans nu.

Darren Till

Det blev ett tufft välkomnande till divisionens elit för Darren Till (17-1-1 i MMA, 5-1-1 & #2 i WW i UFC), som trots resultatet lär ta sig tillbaka till en titelmatch inom de närmsta åren. Frågan är dock i vilken viktklass. Till var totalinställd på seger och åtminstone ett titelförsvar därefter, nu är frågan om han inte ska sadla om till mellanvikt direkt. Om han håller sig kvar i weltervikt kan han och Rafael dos Anjos (28-10 i MMA, 17-8 i UFC) göra upp, om han flyttar upp till mellanvikt hade han kunnat möta förloraren mellan Israel Adesanya (14-0 i MMA, 3-0 & #9 i MW i UFC) och Derek Brunson (18-6 i MMA, 9-4 & #6 i MW i UFC).

Jessica Andrade

Jessica Andrade (19-6 i MMA, 10-4 & #2 i SW i UFC) har gjort nog för att förtjäna en titelchans mot Rose Namajunas (8-3 i MMA, 6-2 & stråviktsmästarinna i UFC). Med tre raka segrar och sammanlagt sex segrar i divisionen så har nu brasilianskan visat sig vara redo för en ny chans på titeln.

Karolina Kowalkiewicz

Det blev en tuff förlust för Karolina Kowalkiewicz (12-3 i MMA, 5-3 & #4 i SW i UFC), som blev brutalt knockad i den första ronden, knappt två minuter in. Jag föreslår en match mot Tecia Torres (10-3 i MMA, 6-3 & #5 i SW i UFC), ännu en toppfighter som också kommer från förlust, låt oss se vem som hör hemma bland de fem bästa i viktklassen.

Zabit Magomedsharipov

Den dagestanske stjärnan Zabit Magomedsharipov (16-1 i MMA, 4-0 & #15 i FW i UFC) fick det att se enkelt ut mot Brandon Davis, när han fick in en spektakulär submission i den andra ronden. Ryssen utmanade den trefaldige titelutmanaren Chad Mendes efter sin seger, men det är ytterst tveksamt att UFC bokar en match mellan dem. En, rankningsmässigt sett, mer passande match är fortfarande drömmötet med den mexikanske strikern Yair Rodriguez (10-2 i MMA, 6-1 & #14 i FW i UFC). Det är matchen fansen vill se, och det första ordentliga testet för Magomedsharipov, som hittills är obesegrad i UFC och inte förlorat en match sedan 2013.

Brandon Davis

Med förluster i tre utav sina fyra matcher i UFC så finns det en chans att Brandon Davis (9-5 i MMA, 1-3 i UFC)  inte får fler matcher i organisationen, men med tanke på att han mötte Zabit Magomedsharipov på kort varsel kan UFC troligtvis ge honom en sista chans mot någon i stil med Martin Bravo (11-2 i MMA, 1-2 i UFC).

Jimmie Rivera

Det var inte den mest underhållande prestationen under UFC 228, men Jimmie Rivera (22-2 i MMA, 6-1 & #5 i BW i UFC) återvände till vinstkolumnen med en väl behövd poängvinst över toppfightern John Dodson. Rivera är på god väg mot en titelchans i den spännande bantamviktsdivisionen, men först borde han möta Dominick Cruz (22-2 i MMA, 5-1 & #2 i BW i UFC).

John Dodson

John Dodson (20-1 i MMA, 9-5 & #7 i BW i UFC) har varit ojämn på sistone, och har varvat vinster och förluster i sina åtta senaste matcher. Det är dags för ett kliv neråt i form av motstånd, därför förslår jag ett möte med Cody Stamman (17-2 i MMA, 3-1 & #10 i BW i UFC), som också förlorade under UFC 228.

Abdul Razak Alhassan

Det dröjde inte länge förrän Abdul Razak Alhassan (10-1 i MMA, 4-1 i UFC) visade vem som var bäst stående mot Niko Price, då han avslutade matchen inom en minut av den första ronden. Härefter föreslår jag ett möte med britten Danny Roberts (16-3 i MMA, 5-2 i UFC)

Niko Price

Inledningen till huvudkortet för UFC 228 slutade illa för Niko Price (12-2 i MMA, 4-2 i UFC), som fick sin vinstsvit brutne via brutal knockout i den första ronden. Jag står dock fast vid att Price är en underskattad, stigande talang med mycket att bevisa i divisionen. En annan underskattad fighter som kommer från förlust är brassen Alberto Mina (3-1 i UFC), som senast förlorade på hemmaplan – en match mellan dem är logisk.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night 20012
Jack Hermansson vs Sean Strickland2.801.45
Alexis Davis vs Julija Stoliarenko1.502.70
Sam Alvey vs Phil Hawes3.751.28
Chidi Njokuani vs Marc-André Barriault2.101.72
Hakeem Dawodu vs Michael Trizano1.572.50
Shavkat Rakhmonov vs Carlston Harris1.363.25
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...