Matchmäklarna: UFC 187 – Huvudkortet

I vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med er av era egna matchningar i kommentarsfältet!

Daniel Cormier

Daniel Cormier (5-1, lätt tungviktsmästare i UFC) tog utmaningen som alla söker: En chans på titeln i UFC. Trots att han tog den utmaningen på kort varsel visade han en mästares vilja och tog sig förbi ett par hårda slag för att till slut vinna på submission. Cormier söker fortfarande en seger över Jon Jones, men det kan dröja till det sker. I dagsläget är nästa titelutmanare långt ifrån självklar. Ingen tydlig utmanare finns som är värdig en chans, det återstår att se vem som träder fram som lämpligast.

Anthony Johnson

Inledningsvis visade Anthony Johnson (10-5, #1 i UFC) en form som såg ut att vara den av en framtida mästare. Han sänkte Daniel Cormier och hotade på fötterna, men när han hamnade på marken började matchen vända i Cormiers fördel. Så småningom tvingades “Rumble” att klappa ut till en rear naked choke, men det finns ingen anledning för Johnson att inte kunna utmana om titeln inom en nära framtid. Han är en av världens bästa fighters, något en seger över förloraren mellan Glover Teixeira (5-2, #6) och Ovince St. Preux (6-1, #7 i UFC) skulle kunna bevisa.

Chris Weidman

Om inte Chris Weidman (9-0, mellanviktsmästare i UFC) gjorde nog i knockoutvinsten över Vitor Belfort för att bevisa att han är en värdig mästare så lär inte mycket annat göra det. Ända sedan knockoutvinsten över Anderson Silva som vann honom titeln så har han underskattats av många, men han överkom motgång för att sedan vända på matchen totalt. Med tanke på hur Luke Rockhold (4-1, #1 i UFC) glänste i sin senaste match mot Lyoto Machida lär han bli näst på tur för Weidman.

Vitor Belfort

Trots en stark inledning blev Vitor Belfort (13-6, #3 i UFC) slutligen dominerad och utslagen på marken av Chris Weidman. Den brasilianske titelutmanaren hade explosiviteten som krävdes för att skaka mästaren men inte nertagningsförsvaret eller den defensiva grapplingen som behövdes för att motstå Weidmans attacker på marken. Belfort kommer dock förbli en av divisionens bästa och mest underhållande fighters. Därför föreslår jag en match mot förloraren mellan Lyoto Machida (14-6, #4) och Yoel Romero (5-0, #6 i UFC). Oavsett vem som vinner så är det en stilmässigt rolig match.

Donald Cerrone

Donald “Cowvoy” Cerrone (15-3, #3 i UFC) hade inför mötet med John Makdessi sagt att han var villig att vänta på en titelchans vid seger i helgens gala. Det ser nu ut att vara en möjlighet. Det är dock inte säkert. Med tanke på att Cerrone redan förlorat mot den nykrönta mästaren Rafel Dos Anjos (13-5, lättviktsmästare i UFC) kan UFC välja att sätta Cerrone mot den tilltänkta motståndaren Khabib Nurmagomedov (6-0, #2 i UFC). Skylle dagestaniern visa sig vara borta för länge finns det dock ingen anledning att inte sätta Cerrone mot Dos Anjos återigen.

John Makdessi

Det var få som såg John Makdessi (6-4 i UFC) som vinnare inför matchen mot Donald “Cowboy” Cerrone, och även om de tipsen stämde, så bjöd Makdessi på en underhållande match. Han höll sig i mitten och gjorde sitt bästa för att korta av distansen och träffa den betydligt längre Cerrone med slag. Härnäst kan han ställas mot Elias Silverio (3-1 i UFC), som senast tilldelades karriärens första förlust.

Andrei Arlovski

Vitryssen Andrei Arlovski (13-4, #8 i UFC) imponerar mer och mer för varje match tillbaka i UFC och sin senaste prestation var en av de viktigaste för karriären. Arlovski slog den tredjerankade tungviktaren i UFC och lär överta den positionen i rankningen hädanefter. Efter denna segern återstår endast ett möte med Stipe Miocic (7-2, #4 i UFC), vid vinst utmanar Arlovski om titeln återigen.

Travis Browne

Ännu ett tungt fall för Travis Browne (8-3-1, #3 i UFC), som blev knockad i den första ronden av underdogen Andrei Arlovski. Två matcher tidigare förlorade Browne ett enhälligt domslut mot Fabricio Werdum, som nu gått vidare till att utmana om titeln efter den segern. Den långe hawaiiern förblir en topprankad tungviktare, men behöver en seger för att hålla sig kvar bland toppen med förluster i två av sina tre senaste. Browne har dock redan mött många av de högre rankade tungviktarna i UFC, och det återstår inte särskilt många nya matchningar för honom. Men en match mot förloraren mellan Ben Rothwell (4-3, #9 i UFC) och Matt Mitrione (9-3, #12 i UFC) är en bra början.

Joseph Benavidez

Som tidigare konstaterat i matchmäklarinslaget dedikerat till underkortet för UFC så är ett möte med John Dodson (6-1, #1 i UFC) ett av de bästa valen för Joseph Benavidez (9-2, #2 i UFC). Båda två jagar en returmatch mot flugviktsmästaren Demetrious Johnson men kan behöva bevisa mer innan de förtjänar den möjligheten.

John Moraga

Det blev ingen skrällseger för John Moraga (5-3, #5 i UFC), som hoppades på att hoppa före i den redan långa kön på flugviktare som längtar returmatch mot titelhållaren Demetrious Johnson. Det var en tung förlust men Moraga kan utan tvekan återta en topposition i viktklassen, särskilt om han skulle besegra Kyoji Horiguchi (4-1, #7 i UFC), som senast utmanade om titeln. Stilmässigt är det dessutom en publikvänlig match.

Kategorier
ExklusivtUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
11 Kommentarer
 • Mattias Öhman
  24 May 2015 at 11:45

  Förmodligen kommer Bader få utmana om titeln, men det återstår att se. Anthony blev lite för het i matchen tycker jag. utförde dumma tekniker och onödigt svingande. Blir så jävla less på dc även om han är fantastiskt duktig. Riktigt asshole.. Chris Weidman imponerade stort på mig. Sättet han fullkomligt mosade Vitor på marken. Kändes lustigt när de sa att båda hade svart bälte i BJJ, sen såg Vitor ut som en amatör sekunden senare. Weidman har otrolig fysik för viktklassen. Rockhold kan bli intressant. 2 jämnstora snubbar.

  Donald måste fan få titelchans nu.
  Jag blir lycklig när jag ser honom slåss.

  Joseph Benavitez känns sååådär med titelchans just nu. Tredje gången? Nej tack. Tycker DJ borde gå upp en viktklass och utmana sig själv.

  • Godless
   25 May 2015 at 06:00

   På vilket sätt är D.C ett asshole om jag får fråga?

   • Mattias Öhman
    25 May 2015 at 06:54

    Har du sett hur han beter sig mot folk i Embedded episoder? Eller i countdowns? Han kanske inte är ett asshole, men han är jobbig. Gnällig, tjatig.

    Han kommer aldrig bli den riktiga champen i mina ögon förens han slår Jon Jones

    • TheVobb
     25 May 2015 at 08:04

     Jag håller med dig om DC. Visst han är skicklig inne i buren men det är hans personlighet som jag inte diggar.

    • Godless
     25 May 2015 at 08:17

     Ok. Jodå, sett alla tror jag.
     Där går våra åsikter isär men fair enough.

 • Marcus-San
  25 May 2015 at 01:36

  Bader är en självklar nästa utmanare för titeln. Inte för att han är bra nog att slå DC utan för att han har klättrat sig upp igen. Utöver deras lilla utspel på presskonferensen efter fighten så var väl tanken att vinnaren mellan DC och Bader skulle stå på tur efter Rumble – Jones. Skulle inte kalla honom för lämplig, men att han inte ens nämns känns ju ganska pösigt. Skärp dig.

  • Mattias Öhman
   25 May 2015 at 06:56

   Jag håller helt med. Tror inte att han har en chans. Han är en one trick pony. Men att han inte ens nämns är lite underligt

 • zappito
  25 May 2015 at 03:50

  Undrade lite över Vitors försvar där på marken.. Vill minnas att han rollat lite med ett par Gracies i yngre dagar och när man kollar upp han på wiki står det att han svart bälte i bjj och även judo. Hjälpte ju inte mycket det må man säga.. kanske rent av inte stämmer :)

  • Viktor
   25 May 2015 at 08:50

   Är det bara jag som tycker att man nu verkligen fick se Vitor utan denna testosteron-boost som han tidigare haft? Så fort han slagit ut sig mot Weidman, så orkade han inte hålla emot längre när han blev nedtagen. Jag tycker liksom att luften gick ur honom fullständigt. Kanske blir så när man inte får sin dagliga TRT.

   • Kenny Starfighter
    25 May 2015 at 09:08

    Kanske det är så, men fasiken nått måste ha skett i takedownen eller så? Vitor försökte inte ens röra sig på marken, bara låg helt platt. Verkligen inte något man sett han göra förut, kändes riktigt skumt.

   • nonev
    25 May 2015 at 02:20

    Inte bara prestationen, hans kropp såg utpyst av muskler…

  Svara