Matchmäklarna: UFC 187 – Huvudkortet

I vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med er av era egna matchningar i kommentarsfältet!

Daniel Cormier

Daniel Cormier (5-1, lätt tungviktsmästare i UFC) tog utmaningen som alla söker: En chans på titeln i UFC. Trots att han tog den utmaningen på kort varsel visade han en mästares vilja och tog sig förbi ett par hårda slag för att till slut vinna på submission. Cormier söker fortfarande en seger över Jon Jones, men det kan dröja till det sker. I dagsläget är nästa titelutmanare långt ifrån självklar. Ingen tydlig utmanare finns som är värdig en chans, det återstår att se vem som träder fram som lämpligast.

Anthony Johnson

Inledningsvis visade Anthony Johnson (10-5, #1 i UFC) en form som såg ut att vara den av en framtida mästare. Han sänkte Daniel Cormier och hotade på fötterna, men när han hamnade på marken började matchen vända i Cormiers fördel. Så småningom tvingades “Rumble” att klappa ut till en rear naked choke, men det finns ingen anledning för Johnson att inte kunna utmana om titeln inom en nära framtid. Han är en av världens bästa fighters, något en seger över förloraren mellan Glover Teixeira (5-2, #6) och Ovince St. Preux (6-1, #7 i UFC) skulle kunna bevisa.

Chris Weidman

Om inte Chris Weidman (9-0, mellanviktsmästare i UFC) gjorde nog i knockoutvinsten över Vitor Belfort för att bevisa att han är en värdig mästare så lär inte mycket annat göra det. Ända sedan knockoutvinsten över Anderson Silva som vann honom titeln så har han underskattats av många, men han överkom motgång för att sedan vända på matchen totalt. Med tanke på hur Luke Rockhold (4-1, #1 i UFC) glänste i sin senaste match mot Lyoto Machida lär han bli näst på tur för Weidman.

Vitor Belfort

Trots en stark inledning blev Vitor Belfort (13-6, #3 i UFC) slutligen dominerad och utslagen på marken av Chris Weidman. Den brasilianske titelutmanaren hade explosiviteten som krävdes för att skaka mästaren men inte nertagningsförsvaret eller den defensiva grapplingen som behövdes för att motstå Weidmans attacker på marken. Belfort kommer dock förbli en av divisionens bästa och mest underhållande fighters. Därför föreslår jag en match mot förloraren mellan Lyoto Machida (14-6, #4) och Yoel Romero (5-0, #6 i UFC). Oavsett vem som vinner så är det en stilmässigt rolig match.

Donald Cerrone

Donald “Cowvoy” Cerrone (15-3, #3 i UFC) hade inför mötet med John Makdessi sagt att han var villig att vänta på en titelchans vid seger i helgens gala. Det ser nu ut att vara en möjlighet. Det är dock inte säkert. Med tanke på att Cerrone redan förlorat mot den nykrönta mästaren Rafel Dos Anjos (13-5, lättviktsmästare i UFC) kan UFC välja att sätta Cerrone mot den tilltänkta motståndaren Khabib Nurmagomedov (6-0, #2 i UFC). Skylle dagestaniern visa sig vara borta för länge finns det dock ingen anledning att inte sätta Cerrone mot Dos Anjos återigen.

John Makdessi

Det var få som såg John Makdessi (6-4 i UFC) som vinnare inför matchen mot Donald “Cowboy” Cerrone, och även om de tipsen stämde, så bjöd Makdessi på en underhållande match. Han höll sig i mitten och gjorde sitt bästa för att korta av distansen och träffa den betydligt längre Cerrone med slag. Härnäst kan han ställas mot Elias Silverio (3-1 i UFC), som senast tilldelades karriärens första förlust.

Andrei Arlovski

Vitryssen Andrei Arlovski (13-4, #8 i UFC) imponerar mer och mer för varje match tillbaka i UFC och sin senaste prestation var en av de viktigaste för karriären. Arlovski slog den tredjerankade tungviktaren i UFC och lär överta den positionen i rankningen hädanefter. Efter denna segern återstår endast ett möte med Stipe Miocic (7-2, #4 i UFC), vid vinst utmanar Arlovski om titeln återigen.

Travis Browne

Ännu ett tungt fall för Travis Browne (8-3-1, #3 i UFC), som blev knockad i den första ronden av underdogen Andrei Arlovski. Två matcher tidigare förlorade Browne ett enhälligt domslut mot Fabricio Werdum, som nu gått vidare till att utmana om titeln efter den segern. Den långe hawaiiern förblir en topprankad tungviktare, men behöver en seger för att hålla sig kvar bland toppen med förluster i två av sina tre senaste. Browne har dock redan mött många av de högre rankade tungviktarna i UFC, och det återstår inte särskilt många nya matchningar för honom. Men en match mot förloraren mellan Ben Rothwell (4-3, #9 i UFC) och Matt Mitrione (9-3, #12 i UFC) är en bra början.

Joseph Benavidez

Som tidigare konstaterat i matchmäklarinslaget dedikerat till underkortet för UFC så är ett möte med John Dodson (6-1, #1 i UFC) ett av de bästa valen för Joseph Benavidez (9-2, #2 i UFC). Båda två jagar en returmatch mot flugviktsmästaren Demetrious Johnson men kan behöva bevisa mer innan de förtjänar den möjligheten.

John Moraga

Det blev ingen skrällseger för John Moraga (5-3, #5 i UFC), som hoppades på att hoppa före i den redan långa kön på flugviktare som längtar returmatch mot titelhållaren Demetrious Johnson. Det var en tung förlust men Moraga kan utan tvekan återta en topposition i viktklassen, särskilt om han skulle besegra Kyoji Horiguchi (4-1, #7 i UFC), som senast utmanade om titeln. Stilmässigt är det dessutom en publikvänlig match.

Återupplev tidigare MMA-galor från Superior Challange här!
Kategorier
ExklusivtUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
Senaste kommentarerna
Omröstning

Justin Bieber har utmanat Tom Cruise till en UFC-fight! Vem hade vunnit?

Visa resultat

Loading ... Loading ...