Uriah Hall. Foto: Mazdak Cavilin

Matchmäklarna: UFC Fight Night 73 – Underkortet

I vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med er av era egna matchningar i kommentarsfältet!

Uriah Hall

TUF-finalisten Uriah Hall (4-3 i UFC) återvände till vinstkolumnen mot nykomlingen Oluwale Bamgbose, men jamaicanen framstår som en fighter som har mer att bevisa. Han bör möta någon som också är högt rankad men som än inte tagit nästa steget, någon som Derek Brunson (5-1, #15 i UFC). På huvudkortet radade Brunson upp sin andra raka knockoutseger i UFC, men stoppet var kritiserat och han har inte den statusen som en topprankad fighter bör ha. Låt oss se vem som tar sig ur denna match redo att stiga in i rampljuset i UFCs mellanviktsdivision.

Oluwale Bamgbose

Det var tråkigt att Oluwale Bamgbose (0-1 i UFC) hamnade på mattan, där matchen tog slut, på grund av att han snubblade till. Trots att vi inte fick se särskilt mycket av honom är han en talang med mycket potential. Därför skulle han kunna möta Sam Alvey (3-2 i UFC) som också förlorade via knockout i den första ronden på samma gala.

Chris Camozzi

Chris Camozzi (7-7 i UFC) lyckades bryta förlustsviten på fem raka nederlag i UFC med en poängseger över den brittiske veteranen Tom Watson. Camozzi har oftast ställt upp för UFC och nu har han slutligen fått utdelning efter såpass många motgångar i oktagonen. Härnäst bör han möta någon som också vänt vinden på sistone, Trevos Smith (3-3 i UFC) möjligtvis?

Tom Watson

Hur trevlig Tom Watson (2-5 i UFC) än är utanför buren så har han helt enkelt inte presterat i den. Han har nu förlorat fyra av sina fem senaste matcher i UFC, vilket inte räcker för att stanna kvar i en division som är så talangfylld som den är i dagsläget. Watson lär välkomnas tillbaka till de europeiska organisationerna.

Dustin Ortiz

Efter sin seger berättade Dustin Ortiz (4-2, #11 i UFC) att han var redo för en ny vända mot divisionens topp, och han såg onekligen ut att vara i väldigt bra form i matchen mot Willie Gates. Han har nu vunnit tre av sina fyra senaste matcher och är redo för en högre rankad motståndare. Förvisso kommer Zach Makovsky (3-2, #9 i UFC) från en förlust, men det var mot nästa titelutmanare; John Dodson. Makovsky är en veteran som lär kunna testa Ortiz, låt oss se om om den sistnämnde fortsätter klättra i divisionen.

Willie Gates

Willie Gates (1-2 i UFC) tog matchen mot Dustin Ortiz på kort notis, men det lönade sig inte vad gäller att rada upp segrar. Han gjorde dock en stabil insats mot en segertippad motståndare, men rankningsmässigt s bör Gates möta någon i stil med Richie Vaculik (1-2 i UFC), som också förlorade sin senaste match.

Frankie Saenz

Vad gäller poängsättning så kommer olika poängdomare ständigt anse att olika aspekter är viktigare än andra. Vissa värdesätter kontroll och press, andra slag och hur mycket skada som åstadkommits. Frankie Saenz (3-0, #14 i UFC) gjorde en jämn match mot Sirwan Kakai vars resultat kan diskuteras, men in slutändan tilldelades han segern av två utav tre poängdomare. Det är svårt att säga att Saenz imponerat stort i sina segrar dock, vilket inte lär berättiga en särskilt högt rankad motståndare, det är troligt att han därför ställs mot Anthony Birchak (1-1 i UFC) vars matchfacit i organisationen inte gör hans talang och potential rättvisa. Han knockade senast Joe Soto på fyra ronder mindre än vad divisionens mästare TJ Dillashaw lyckades med, han lär testa Saenz ordentligt.

IRFA 4 Sirwan Kakai Jose Luis Zapater Foto - Micha Forssberg (67)

 Sirwan Kakai

Göteborgaren Sirwan Kakai (1-1 i UFC) tog ännu en match i UFC på kort varsel, men även om han förlorade så var hans prestation talande. Han mötte en av de femton högst rankade i divisionen på kort notis och gjorde nog för att övertyga en poängdomare och många fans att han vunnit. Kakai kan säkerligen återhämta sig från denna förlusten med tanke på hur pass jämn matchen var, och ett möte med mexikanske Enrique Briones (1-1 i UFC) är en bra början.

 Jonathan Wilson

Vissa fighters skräms upp av omständigheterna kring deras första UFC-match, men inte Jonathan Wilson (1-0 i UFC). Redan i den första ronden fick Wilson in träffen som avslutade matchen med endast femtio sekunder gånga. Det är mycket möjligt att UFC ställer honom mot Francimar Barroso (2-1  i UFC), som ännu inte gjort ett lika starkt intryck i organisationen.

 Chris Dempsey

Med förstaronds knockoutförluster i två av sina tre senaste matcher är det inte särskilt troligt att Chris Dempsey (1-2 i UFC) får ännu en match UFC. Dock är divisionen tunn, vilket kan möjliggöra en match med TUF-finalisten Matt Van Buren (0-2 i UFC).

 Marlon Vera

Ecuadorianen Marlon Vera (1-1 i UFC) levde upp till sitt matchfacit och levererade ännu en submissionseger, dock sin första i UFC. Vera är dessutom snabb och duktig stående vilket pekar mot en ljus framtid i organisationen, endast 22 år gamma l har han mycket tid att utvecklas. Nästa steg för Vera bör bli ett möte med amerikanen Patrick Williams (1-1 i UFC) som också säkrade karriärens första UFC-seger sist han var aktuell.

Roman Salazar

Segerlös i tre raka matcher i UFC finns det inte mycket som talar för att Roman Salazar (0-2, 1 NC i UFC) får ännu en match i UFC. Såvida inte han och Joe Soto (0-2 i UFC) står för motståndet i en “vinna eller försvinna”-match.

Scott Holtzman

Ännu en fighter som bjöd på en strålande debut var Scott Holtzman (1-0 i UFC) som låste ut grapplern Anthony Christodoulou i den tredje ronden. Det märks att han tränar med ett bra team och just därför bör han möta TUF-vinnaren Glaico Franca (1-0 i UFC) som också vnan sin UFC-debut via submimssion i den tredje ronden.

Anthony Christodoulou

Grekättlingen Anthony Christodoulou (0-2  i UFC) må vara en skicklig grappler, men stående har han uppvisat tydliga svagheter i UFC. Han har nu förlorat två raka matcher via avslut och såvida UFC inte väljer att låta honom och Jorge de Oliveira (0-2 i UFC) göra upp om en plats i divisionen så kan detta varit det sista vi sett från Christodoulou.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtMatchmäklarnaNyheterUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night 20012
Jack Hermansson vs Sean Strickland2.801.45
Alexis Davis vs Julija Stoliarenko1.502.70
Sam Alvey vs Phil Hawes3.751.28
Chidi Njokuani vs Marc-André Barriault2.101.72
Hakeem Dawodu vs Michael Trizano1.572.50
Shavkat Rakhmonov vs Carlston Harris1.363.25
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...