Matchmäklarna – UFC Fight Night 33: Underkortet

UFC Fight Night 33 gick av stapeln i helgen, och bjöd på flera minnesvärda matcher. Underkortet innehöll också en del del avslut och intressanta kamper, matchmäklande för underkortet finner ni nedan.

Takeya Mizugaki

Vilken match! Takeya Mizugaki lämnade allt i oktagonen och såg väldigt bra ut, bortsett från några tufffa stunder i den tredje ronden. Mizugaki har bra boxning och en hård haka, frågan är om han är allsidig nog för att ta sig till toppen. Tills dess kan han ställas mot Francisco Rivera, vinner japanen är han väl värd en högt rankad motståndare. Dessutom hade det blivit en fruktansvärt rolig match.

Nam Phan

Säg vad man vill om Nam Phan, men det går inte att ifrågasätta hans hjärta. Oavsett hur mycket stryk han får så fortsätter han framåt och kämpar in i det sista. Han gjorde visserligen bra av sig, i synnerhet i den tredje ronden när han var nära på att stjäla vinsten. Frågan är om UFC vill ha kvar honom. Personligen hoppas jag att de ger honom ytterligare en chans trots att han förlorat tre av sina fyra senaste matcher. Låt han göra ut mot Vaughan Lee, vinnaren får stanna kvar i UFC.

Caio Magalhaes

Brassen Caio Magalhaes skrällde och vann en jämn match via domslut. Magalhaes har fortfarande en del att lära sig och han har varit nära förlust i båda sina vinster i UFC. Sätt honom mot Luke Barnatt så får vi se vem som fortsätter klättra i divisionen.

Nick Ring

Nick Ring gjorde bra avsig men förlorade ett enhälligt domslut. Ring ligger nu skakigt till med ett matchfacit på 3-3 i UFC,, men han är en fighter med talang, det är klart. Sätt honom mot Andrew Craig så får vi se vem som förtjänar att stanna kvar i UFC.

Justin Scoggins

Justin Scoggins imponerade i sin debut, med en TKO-vinst i den första ronden. Det var en stark prestation, men låt oss se hur Scoggins klarar sig mot Josh Sampo. Scoggins verkar redan tycka att han är bäst i världen, men han får bevisa sig mot Sampo först. Vinnaren kan möta Ali Bagautinov.

Richie Vaculik

Det blev en tung kväll för Richie Vaculik som fick se sig utslagen av Justin Scoggins i den första ronden. Det är bara att sadla om och komma tillbaks starkare i sin nästa match, vilket bör ske mot Ryan Benoit, en fighter som också nyligen förlorade sin debut. Vaculik är en bra grappler med talang, han är väl värd en andra chans i oktagonen.

Krzysztof Jotko

Den debuterande polacken Krzysztof Jotko trotsade oddsmakarna och tog hem en seger via enhälligt domslut. Han uppvisade fin striking, samt klart godkänt nertagningsförsvar och defensiv grappling. Brassen Antonio Braga Neto skulle kunna stå för motståndet i Jotkos nästa match. Bägge segrade i debuten, låt os se vem som kan ta sig till nästa nivå.

Bruno Santos

Brassen Bruno Santos gjorde sitt bästa men hans striking räckte inte till och han fick inte de positionerna han behövde. Santos har utan tvekan bra grappling, och kan ta emot en debutant efter att ha slipat på sin striking något.

Alex Garcia

Det var en oerhört imponerande debut vi fick se från Alex Garcia. Snabb och explosiv striking ledde till en knockoutvinst i den första ronden. Med en sådan prestation är det dags för honom att möta en mer meriterad motståndare, någon som TUF-vinnaren Leonardo Santos.

Ben Wall

Vi fick inte se mycket av Ben Wall, som blev knockad endast 43 sekunder in i den första ronden. Han tog dock matchen på kort varsel och i en division ovan sin vanliga viktklass. Han lär ställas mot en debutant i sin nästa match, eller möjligtvis Jon Tuck.

Hur hade ni matchat underkortets fighters?

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
UFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
3 Kommentarer
 • Ashah Tafari
  8 December 2013 at 02:15

  Mizugaki vs Rivera? Nja. Mizugaki sitter på en 10:e plats på rankinglistan med fem raka vinster, tycker det är dags att han får ett annat namn från top 10-listan. Det har han gjort sig förtjänt till.

  • Sebastian
   8 December 2013 at 07:02

   Håller med dig om att han förtjänar en topp 10-motståndare men bokstavligen talat alla i topp 10 är uppbokade utom Brad Pickett och han kommer från en förlust. Så min tanke var att vinnaren av Mizugaki vs Rivera möter vinnaren av TJ Dillashaw vs Mike Easton :)

   • Ashah Tafari
    8 December 2013 at 07:23

    Aha hade inte kollat huruvida de andra var bokade, då förstår jag din tanke :) Annars har ju inte Raphael Assuncao någon match bokad så vitt jag kan se, och en match mellan dem tror jag Hade varit bra för båda. Mizugaki får chans att visa vad han går för mot toppmotstånd medan Assuncao förmodligen blir tilldelad nästa titelchans vid vinst då det skulle innebära sex raka för honom.

  Svara

  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...