Matchmäklarna: UFC Fight Night 70 – Underkortet

I vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med er av era egna matchningar i kommentarsfältet!

Alex Oliveira

Åter igen levererar Alex “Cowboy” Oliveira (2-1 i UFC) som efter nederlag i sin UFC-debut nu radat upp två raka segrar. Oliveira är underhållande både innanför och utanför buren, och hans närvaro i den tättbefolkade lättviktsdivisionen är välkommen. Som nästkommande uppgift ser jag gärna  honom mot landsmannen Claudio Silva (2-0 i UFC) som lyckats hålla sig obesegrad i UFC.

Joe Merrit

Joe Merrit (0-1 i UFC) hade ingen lätt uppgift framför sig med en UFC-debut mot en oförutsägbar fighter som Alex Oliveira. Han höll dock ut i tre ronder men förlorade ett tydligt enhälligt domslut mot en mer UFC-van fighter. Låt oss se hur Merrit klarar sig mot britten Steve Kennedy (0-1 i UFC).

Leandro Silva

Efter en ojämn och osäker inledning i UFC-karriären har nu Leandro Silva (2-2, 1 NC i UFC) återvänt till vinstkolumnen efter att ha slagit Lewis Gonzalez via domslut. Säker i divisionen bör han möta en mer meriterad och erfaren fighter med fler matcher gångna i UFC. Någon som tysken Nick Hein (2-1 i UFC) kanske? Hein återvände till segerkolumnen i sitt senaste framträdande med en poängseger i sitt hemland på UFC Fight Night 69, en match mellan dem är logisk.

Lewis Gonzalez

Även om han förlorade matchen så visade Lewis Gonzalez (0-1 i UFC) mycket potential i UFC-debuten mot Leandro Silva. Han fick ner brassen ett flertal gånger och höll matchen jämn, men inte såpass jämn att någon poängdomare såg honom som segrare.  Med tanke på det klart godkända motståndet Gonzalez bjöd på lär han få ännu en chans i UFC, en möjlig matchning är att ställa honom mot TUF-finalisten Sheldon Westcott (0-2 i UFC) som senast förlorade ett domslut mot Pawel Pawlak.

Tony Sims

Tony Sims (1-0 i UFC) återhämtade sig från ett par tuffa stunder i början på matchen för att sedan knocka sin motståndare. Steve Montgomery bestred domarstoppet men det var en rättvist och sansat beslut att bryta matchen. Hector Urbina (1-0 i UFC) har varit borta på grund av skada, han skulle kunna återvända mot Sims i ett möte mellan två fighters som bjöd på ett avslut i deras respektive UFC-debuter.

Steve Montgomery

Trots ett par fina stunder inledningsvis blev Steve Montgomery (0-1 i UFC) besegrad d han blev träffad av ett hårt slag som sänkte honom, väl på marken avslutade motståndaren Tony Sims matchen med slag. Det gäller att slipa på teknikerna inför nästkommande match, som troligtvis blir mot någon i stil med Jonavin Webb (0-1 i UFC), som också förlorade sin UFC-debut.

Sirwan Kakai

Ungefär som förutspått i redaktionstipset lyckades Sirwan Kakai (1-0 i UFC) besegra Danny Martinez via domslut efter en balanserad och allsidig prestation. Det kom inte enkelt, men det var givet. särskilt med tanke på att Kakai tog matchen på kort varsel. Kakai slog en erfaren fighter som mött några av e lättare viktklassernas bästa fighters. Just därför föreslår jag ett möte med Patrick Williams (1-1 i UFC) som senast säkrade sin första seger i UFC.

Danny Martinez

“The Gremlin”; Danny Martinez (0-3 i UFC) bestämde sig efter två nederlag i flugvikt för ett kliv upp till bantamvikt i ett hopp om att säkra den eftertraktade första UFC-segern. Svenske Sirwan Kakai satte dock stopp för de planerna och Matinez är nu segerlös i tre försök i UFC. Han har ställt upp och bjudit på det bästa möjliga motståndet men det har inte räckt, det mesta talar för att UFC klipper kontraktet.

Kategorier
ExklusivtMatchmäklarnaNyheterUFCZ-Klistrad artikel

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
En kommentar
 • Diazzz
  29 June 2015 at 06:45

  “Det kom inte enkelt, men det var givet. särskilt med tanke på att Kakai tog matchen på kort varsel.”

  Var det givet att han skulle vinna på grund av att han tog matchen på kort varsel? :)

  Skön vinst hur som!

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...