Det återstår att se om Michael Bispings match mot Gegard Mousasi blir huvudmatch på galan.

Matchmäklarna: UFC Fight Night 72 – Huvudkortet

I vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med er av era egna matchningar i kommentarsfältet!

Michael Bisping

Michael Bispings (17-7, #9 i UFC) match mot tThales Leites var jämn och ingen fighter drog ifrån rejält, men många är kritiska mot domslutet. Bisping träffade med fler slag medan Leites träffade med hårda slag och oftast pressade britten bakåt. Hursomhelst lämnade Bisping arenan med en seger i ryggen och oavsett vem som inte håller med om det kvarstår resultatet. Det är svårt att göra något med Bisping dock då han redan mött många i divisionen. Han skulle kunna söka revansch i en returmatch mot Dan Henderson (6-7, #12 i UFC) som senast återvände till vinstkolumnen med en storslagen knockoutseger, eller möjligtvis ett möte med den stigande talangen Robert Whittaker (5-2, #13 i UFC).

Thales Leites

Även om två av poängdomarna inte ansåg att Thales Leites (10–4, #10 i UFC) vann matchen mot Michael Bisping så är det många som tycker han gjorde det och brassen lär inte sjunka alltför mycket i rankningarna efter en sådan jämn och kontroversiell förlust. Han kan sadla om genom att ta sig an C.B. Dollaway (9-7, #11 i UFC), som också senast förlorade på poäng mot Bisping.

Evan Dunham vs Joseph Duffy

I helgen fick vi se både amerikanen Evan Dunham (9-6  i UFC) och irländaren Joseph Duffy (2-0) förlänga deras respektive vinstsviter i UFC till 2-0. Dunham skrällde med en poängvinst över Ross Pearson och Duffy låste ut brassen Ivan Jorge i den första ronden. Det är dags för Duffy att ta klivet uppåt och möta någon mer erfaren och rutinerad. Dunham passar in på den beskrivningen och lär bjuda på bra motstånd.

Ross Pearson

Den brittiske TUF-vinnaren Ross Pearson (9-6, 1 NC i UFC) sågs som vinnare av många inför mötet med Evan Dunham, men förlorade tydligt enligt poängdomarna. Om Pearson ska ta sig in i topp 15-rankningen behöver han en seger över någon med ett igenkännbart namn åtminstone, strikern Erik Koch (3-3 i UFC) skulle kunna stå för motståndet och har en fightingstil som passar in med Pearsons och bäddar för en publikvänlig matchning.

Ivan Jorge vs Leonardo Mafra

Brassen Ivan Jorge (2-2 i UFC) gavs inte mycket av en chans mot det irländska stjärnskottet Joseph Duffy, och vi fick se varför då Duffy endast behövde drygt tre minuter för att avsluta bortafightern. Jorge har ännu inte övertygat i UFC och han behöver göra det i nästkommande match för att stanna kvar. Jorges landsman Leonardo Mafra (1-3 i UFC), sonm blev knockad av Stevie Ray, har också inte heller gjort ett starkt intryck i oktagonen än så länge. Sätt dessa brassar mot varandra på en framtida gala i Brasilien så får de göra upp om en plats i organisationen.

Joanne Calderwood

Inledningsvis såg det illa ut för Joanne Calderwood (2-1, #9 i UFC) mot Courtney Casey, som förde tankarna till Calderwoods senaste nederlag mot Maryna Moroz. Dock återhämtade Calderwood sig och som en framtida mästare gav skotskan allt hon hade för att sedan vända och kamma hem seger. Härnäst hade jag gärna sett Calderwood ta sig an sjätterankade Randa Markos (1-1, #6 i UFC).

Cortney Casey

Nykomlingen Cortney Casey (0-1 i UFC) må ha förlorat sin debut mot hemmafavoriten men hennes prestation var oerhört talande, särskilt i kombination med att hon tog matchen på kort varsel. Casey kan både ge och ta emot slag och har visat att hon hör hemma i denna division. En match mot sydkoreanskan Seo Hee Ham (0-1 i UFC) lär leverera underhållningsmässigt.

Leon Edwards

Det blev ingen knockoutvinst som Leon Edwards (2-1 i UFC) tidigare hade lovat, men han radade upp sin andra raka seger i UFC och kan numera blicka uppåt i rankningen. Edwards må inte ha bjudit på fyrverkerier direkt men han säkrade en tydlig och relativt ensidig seger mot Pawel Pawlak som i sin tur verkligen imponerade i sin senaste match. Edwards lär behöva satsa helhjärtat om han ska ta sig förbi brassen Alex Oliveira (2-1 i UFC) som även han vunnit två raka sedan en förlust i debuten.

Pawel Pawlak

Polacken Pawel Pawlak (1-2 i UFC) har varit ojämn i UFC, med endast matcher som gått tiden ut och prestationer som varierat oerhört. Hans seger mot Sheldon Westcott var dominant och öppnade många ögon, men han glänste knappast i mötet med Leon Edwards. Ett möte med Gasan Umalatov (1-2 i UFC) kan avgöra var Pawlak står i divisionen.

Stevie Ray

Hemmasonen Stevie Ray (2-0 i UFC) inledde huvudkortet med en strålande knockoutvinst över en härdad Leonardo Mafra. Ray är en intressant talang och han har med all rätt varit regerande Cage Warriors-mästare, men låt oss se hur han klarar sig mot det tyska kraftpaketet Nick Hein (2-1 i UFC).

Kategorier
ExklusivtMatchmäklarnaNyheterUFCZ-Klistrad artikel

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...