Dominick Cruz tar vara på varje tillfälle att sälja sina matcher. Foto: Mazdak Cavian

Matchmäklarna: UFC Fight Night 81 – Huvudkortet

I vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med er av era egna matchningar i kommentarsfältet!

Dominick Cruz

Det är lite svårt att veta vad vi ska göra med Dominick Cruz (4-0, bantamviktsmästare i UFC). Han vann på delat domslut i en jämn match vilket mycket väl kan berättiga en returmatch mot TJ Dillashaw (8-3, #1 i UFC). Annars lär ärkerivalen Urijah Faber (9-4, #3) vela få sin chans på guldet för att avsluta trilogin med Cruz. Eller så överraskas alla av att brassen Raphael Assuncao (7-1, #4 i UFC) får en titelchans när han återvänder från skada, just nu är det svårt att säga.

TJ Dillashaw

Det var en jämn, tuff och teknisk match, men oavsett hur mycket TJ Dillashaw (8-3, #1 i UFC) gjorde så förlorade han i slutändan ett delat domslut. Det är möjligt att IFC ger honom en returmatch mot Dominick Cruz (4-0, bantamviktsmästare i UFC), men det känns som returmatcher är lite för passé just nu. Om det är fallet skulle han och den forne lagkamraten Urijah Faber (9-4, #3) kunna göra upp.

Eddie Alvarez

Än en gång fick vi se en poängseger från Eddie Alvarez (2-1, #4 i UFC) som inte riktigt övertygade. Han håller sig aktiv, mestadels, men har inte riktigt kommit igång i sina två senaste matcher. Med tanke på att Conor McGregor utmanar om lättviktstiteln härnäst tycker jag att Alvarez bör välkomna Khabib Nurmagomedov (6-0, #2 i UFC) tillbaka till oktagonen.

Anthony Pettis

Vad har hänt? Anthony Pettis (5-3, #1 i UFC) har varit okaraktäristiskt blek i sina två senaste matcher och inte riktigt huggit till när det behövts. Kanske är det pressen, opassande motstånd rent stilmässigt, det är svårt att säga. Det enda jag vet är att jag vill se Pettis återhämta sig med en match mot brassen Edson Barboza (10-4, #8 i UFC), stilmässigt har vi en garanterad kandidat för ”Fight of the Night”.

Travis Browne

Efter ett antal otillåtna tekniker fick Travis Browne (9-3-1, #6) en väl behövd återkomst till segerkolumnen. Det var förvisso mot en motståndare han förväntades besegra, men just därför föreslår jag en match mot Junior dos Santos (11-3, #5 i UFC), en betydligt svårare uppgift. Visserligen kommer dos Santos från en förlust, men han är en före detta mästare, högt rankad och i lika stort behöv av en återkomst till vinstkolumnen som Browne var.

Matt Mitrione

Matt Mitrione (9-5, #14 i UFC) fick en väldigt svår uppgift i matchen mot Travis Browne. Han mötte en betydligt högre rankad och segertippad motståndare, och fick utöver det stå ut med ett flertal ögonpetningar. Efter denna knockoutförlust föreslår jag en mer jämnt rankad motståndare, någon som Antonio ”Bigfoot” Silva (3-5, 1 NC, #13  i UFC).

Francisco Trinaldo

Sakta men säkert har brassen Francisco Trinaldo (9-3 i UFC) lyckats rada upp hela fem raka segrar i den konkurrenskraftiga lättviktsdivisionen vilket utan tvekan är imponerande. Nu när Trinaldo är i sådan form är det lika bra att sikta högt vad gäller motståndare, och Evan Dunham (10-6, #15 i UFC) har precis hamnat bland de 15 högst rankade i lättvikt, det är en lysande matchning.

Ross Pearson

Britten Ross Pearson (10-7, 1 NC) har varvat vinster och förluster i sina sju senaste matcher, han har helt enkelt varit för ojämn. Det gäller att få igång en ordentlig vinstsvit, annars finns det risk för att UFC klipper kontraktet. Att besegra Jim Miller (14-6, 1 NC i UFC), som förlorat tre utav sina fyra senaste, blir en bra början för att se vem som kan återhämta sig från detta mönster.

Foto: Mazdak Cavian

Kategorier
ExklusivtNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
8 Kommentarer
 • Shozor
  18 January 2016 at 06:07

  Förstår inte vad Faber har gjort för att förtjäna titelmatch.

  • Bongo
   18 January 2016 at 07:53

   Han har samlat på sig 1 vinst i rad, Raphael Assuncao har bara 7.

 • Jacob Unander-Scharin
  18 January 2016 at 08:55

  RIktigt riktigt bra gala i mina ögon. Grattis till vår käre svensk samt en smart fight utav Alvarez där man blir trött på buande fans som inte förstår sig på sporten. Och till sist ett riktigt ögongodis till titelmatch, Cruz är one of a kind.

  • lightate
   19 January 2016 at 01:26

   Äh va fan. Pressa mot buren gjorde han bra. Resten var skit, det ska inte premieras.

   • Jacob Unander-Scharin
    19 January 2016 at 07:25

    Suck. Vad gör man mot en farlig striker som har sparkar som främsta vapen? Som sagt, vissa “fans”.

    • lightate
     19 January 2016 at 09:44

     Jag har aldrig sagt att han inte hade bra taktik och inte heller att han inte utförde den bra. Men, fakum kvarstår, vad fick han uträttat mer än att stänga ned Pettis och matchen i sig? Jag tror inte det har något med oförstående publik och/eller fans att göra. Man vill inte se 3 ronders bur-grind hur väl utförd taktik det än är. Men, som sagt, bra utfört av Alvarez. Men han gjorde mer för att inte förlora än han gjorde för att vinna.

 • tojo77
  19 January 2016 at 08:00

  Svårt läge i bantam nu. Faber vill inte möta TJ och Barao har dragit och även om han torskat mot TJ två ggr om så är han 35-3 och divisionen blir klenare utan honom. Enda som återstår är att Cruz ger rematch till TJ pga split decision. Jag ser hellre den än Cruz vs Assuncao.

 • Hank
  19 January 2016 at 10:46

  Faber är stor i staterna och den enda som slagit Cruz innan, deras sista match var även jämn den där Faber slog ned Cruz flertalet gånger. Men han blir ju inte yngre eller bättre med åldern. Sista chansen på bältet? En legend trots allt

 • Svara