Matchmäklarna: UFC Fight Night 81 – Underkortet

I vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med er av era egna matchningar i kommentarsfältet!

Patrick Coté

Kanadensaren Patrick Coté (10-9 i UFC) har verkligen hittat sitt flyt på sistone då han vunnit tre raka matcher, två via knockout. Med tanke på welterviktsdivisionens skick så är det verkligen inte lätt att åstadkomma. Den obesegrade TUF-vinnaren Warlley Alves (4-0 i UFC) har varit lysande på sistone, låt oss se vem som lyckas förlänga vinstsviten ytterligare.

Ben Saunders

Den strålande återkomsten fick ett bittert slut när Ben Saunders (7-4 i UFC) vinstsvit bröts av Patrick Coté via knockout. Han har dock gjort ett gott och starkt intryck under sin andra vända i UFC och sitter säkert i organisationen trots förlust. Låt oss se hur han klarar sig mot australiensaren Kyle Noke (6-4 i UFC) som senast förlorade ett jämnt och något kontroversiellt domslut.

Ed Herman

Ed Herman (10-5, 1 NC i UFC) gjorde en fin uppvisning och räddade troligtvis kontraktet med en knockoutvinst över veteranen Tim Boetsch. Nu åter i vinstkolumnen ser jag gärna honom mot vinnaren mellan Corey Anderson (4-1, #12 i UFC) och Tom Lawlor (6-4 i UFC).

Tim Boetsch

Nu har Tim Boetsch (9-9 i UFC) förlorat tre raka matcher och fyra utav sina fem senaste. Visst, han har gått upp en viktklass, men det lär inte rädda honom. Vi lär se ”The Barbarian” dyka upp i WSoF eller liknande organisationer framöver.

Chris Wade

Chris Wade (4-0 i UFC) fortsätter rada upp segrar i UFC, men han behöver en större utmaning i nästkommande match. Landsmannen Johnny Case (4-0 i UFC) har nu också vunnit fyra raka matcher, det blir en utmärkt utmaning då två unga talanger får mötas om en fortsatt obesegrad status i UFC.

Mehdi Baghdad

TUF-deltagaren Mehdi Baghdad (0-1 i UFC) tog en risk i att debutera i UFC på kort notis mot den stigande talangen Chris Wade, men det var inte särskilt lönsamt. Baghdad blev utlåst tidigt, och det finns en chans att UFC klipper kontraktet direkt, eller så får han en sista chans mot brassen Fernando Bruno (0-1 i UFC).

Luke Sanders

Debutanten Luke Sanders (1-0 i UFC) imponerade genom att låsa ut en Strikeforce- och UFC-veteran på mindre än en rond. Han har visat sig vara en talang att hålla ögonen på, men han bör först testas mot en mer slipad fighter, vad sägs om Noad Lahat (2-1 i UFC)?

Maximo Blanco

Venezuelanen Maximo Blanco (4-4 i UFC) fick se sin fina vinstsvit bruten av en UFC-debutant, det lär svida. Med tanke på att han hade vunnit tre raka matcher innan dess har jag svårt att tro att Blanco ligger illa till i organisationen, men att vinna nästkommande match mot Jimy Hettes (3-3 i UFC) är ett måste.

Paul Felder

Efter två tunga poängförluster såg Paul Felder (3-2 i UFC) till att inte låta poängdomarna avgöra hans kamp mot Daron Cruickshank. Nu åter i segerkolumnen kan Felder andas ut och fokusera på nästa utmaning, vilket jag anser bör ske mot den lovande brassen Alex ”Cowboy” Oliveira (3-1 i UFC).

Daron Cruickshank

”The Detroit Superstar” Daron Cruickshank (6-6, 1 NC i UFC) är nu segerlös i fyra raka matcher, och i en talangfylld division som lättvikt räcker det helt enkelt inte. Han har förlorat för många matcher för att hänga kvar i den viktklassen och lär få kontraktet klippt, men det innebär inte att detta är det sista vi sett av Cruickshank. Vid ett antal imponerande segrar utanför UFC kan vi mycket möjligt få se honom dyka upp i oktagonen igen.

Ilir Latifi

Där fick vi se lyftkranen från Rosengård göra det han gör bäst: Avsluta UFC-matcher i den första ronden! Ilir Latifi (4-2 i UFC) har nu avslutat alla sina UFC-segrar i den första ronden och borde återta en plats i UFCs ranking. Det gäller dock att hålla igång denna vinstsviten för att behålla en hög rankning, då är en seger mot Chris Weidmans träningskamrat Gian Villante (4-3, #14 i UFC) ett måste!

Sean O’Connell

Ännu ett tungt fall för Sean O’Connell (2-3 i UFC) som nu blivit knockad i två av sina framträdanden i UFC. Stoppet kan förvisso diskuteras men de flesta är överens om att slutet hade följt kort därefter även om domaren inte klivit emellan O’Connell och Ilir Latifi. Det gäller att vinna eller försvinna mot Daniel Jolly (0-1 i UFC), även om O’Connell är en frisk fläkt personlighetsmässigt så har han inte levererat i oktagonen.

Charles Rosa

Charles Rosa (2-2 i UFC) säkrade en väl behövd poängseger på hemmaplan i Boston efter tre tuffa ronder med Kyle Bochniak. Rosa har nu varvat förluster och vinster i UFC och skulle behöva hitta flytet i UFC. Ett möte med den sydkoreanske stjärnan Doo Ho Choi (2-0 i UFC) lär säga mycket om Rosas form och potential.

Kyle Bochniak

Trots förutsättningarna (UFC-debut på kort varsel) överraskade Kyle Bochniak (0-1 i UFC) med en stark och imponerande prestation mot en tungt segertippad motståndare. Bochniak sänkte Charles Rosa och var inte långt ifrån att vinna matchen. Med ett fullt träningsläger lär en match mot Jason Knight (0-1 i UFC) ge oss en starkare indikation av Bochniaks sanna potential.

Rob Font

Två UFC-matcher, två knockouter – Rob Font (2-0) är verkligen ett namn att lägga på minnet. Nu med två raka segrar i ryggen hade en motståndare med liknande matchfacit i UFC passat, någon som mexikanen Marco Beltran (2-0 i UFC).

Joey Gomez

Att med endast sex matcher gångna ta en debut i UFC på kort notis är knappast ideala omständigheter, men det är vad Joey Gomez (0-1 i UFC) gjorde.  Det kan vara bättre att ställa honom mot någon med mer liknande erfarenhet, möjligtvis brassen Bruno Korea (0-1 i UFC) som också endast gått ett fåtal matcher i sin proffskarriär.

Francimar Barroso

Visserligen har Francimar Barosso (3-1 i UFC) vunnit alla utom en av sina UFC-matcher, men han vinner inte särskilt många nya fans i processen med tanke på fightingstilen han använder sig av. Ukrainaren Nikita Krylov (4-2) blev nyligen av med sin originalmotståndare Jimi Manuwa på grund av skada, Barroso skulle kunna träda fram som motståndare.

Elvis Mutapcic

Bosniern Elvis Mutapcic (0-1 i UFC) tog en match i UFC på kort varsel i en högre viktklass än vad han vanligtvis tävlar i. Han förlorade ett relativt sömnigt möte med Francimar Barroso, men med tanke på omständigheterna kring hans UFC-debut, lär han få en till match i mellanvikt dr han egentligen hör hemma. Jag föreslår ett möte med kanadensaren Steve Bosse (0-1 i UFC) som också förlorade sin UFC-debut.

 

Kategorier
ExklusivtNyheterSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
En kommentar
  • Frantic
    19 January 2016 at 07:25

    Låt Illir få sin vilja igenom och möta Rampage i Malmö :)

  • Svara