Matchmäklarna: UFC Fight Night 82 – Huvudkortet

I vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med er av era egna matchningar i kommentarsfältet!

Stephen Thompson

Vilken skräll! Det var få som såg Stephen Thompson (7-1, #8 i UFC) som vinnare inför mötet med Johny Hendricks, vilket gör matchmäklande svårt. Det finns de som anser att Thompson nu bör få nästa titelmatch mot Robbie Lawler (12-4, welterviktsmästare i UFC), men det återstår att se hur UFC agerar i det avseendet. Det är möjligt att UFC väljer att ge Carlos Condit en returmatch mot Lawler med tanke på hur jämnt deras första möte var, eller så kan Tyron Woodley (5-2, #3 i UFC) vara näst på tur om titeln. Just Woodley och Thompson skulle kunna göra upp om en titelchans, eller så möter “Wonderboy” Demian Maia (16-6, #5 i UFC). Mycket beror på hur UFC planerar att matcha Lawler.

Johny Hendricks

Det har varit tuffa tider för Johny Hendricks (12-4, #2 i UFC) som först tvingades dra sig ur ett möte med Tyron Woodley på grund av en misslyckad och farlig viktnedgång och nu blev avslutad för första gången i sin karriär via knockout i en ensidig match. Det gäller nu att vinna nästa match för att förbli relevant vad gäller en framtida titelmatch, därför föreslår jag två möjliga matchningar. Roray MacDonald (9-3, #1 i UFC) kommer från förlust i en häpnadsväckande titelmatch mot Robbie Lawler och saknar motståndare för tillfället. Det är en sådan högprofilmatch som Hendricks hade behövt. Det andra alternativet är en returmatch mot Carlos Condit (7-5, #4 i UFC) som också senast förlorade en titelmatch mot Lawler. Deras första möte på UFC 158 var oerhört jämnt och det fanns de som såg Condit som vinnare trots att Hendricks lämnade arenan med en poängvinst. Det är de två bästa alternativen just nu.

Roy Nelson

“Big Country” Roy Nelson (8-8, #11 i UFC) har nu vunnit sin första match på fyra försök och bröt en tuff förlustsvit. Han är en erfaren fighter som redan mött många av de högst rankade tungviktarna, vilket gör det svårt att hitta en motståndare. Förvisso kommer Andrei Arlovski (14-5, #4 i UFC) från en förlust, men Nelson hade säkerligen velat få revansch för knockoutförlusten mot vitryssen år 2008.

Jared Rosholt

Efter tre hårda ronder utnämndes motståndaren som segrare och Jared Rosholt (6-2, #12 i UFC) har nu åter igen hamnat i förlustkolumnen. En rimlig motståndare både talang- och rankningsmässigt hade varit den forne TUF-deltagaren Matt Mitrione (9-5, #14 i UFC) som förlorat två raka.

Ovince St. Preux

Nu åter i vinstkolumnen kan Ovince St. Preux (7-2, #6 i UFC) fortsätta i sin kamp om att nå titeln. Det finns dock inte särskilt många rimliga motståndare i dagsläget, förutom andrarankade Anthony Johnson (12-5, #2 i UFC) som också är på god väg mot en titelchans. Bägge har dynamit i händerna samt stabil grappling, vinnaren i den matchen är utan tvekan värd en titelchans mot vinnaren mellan Daniel Cormier och Jon Jones.

Rafael Cavalcante

Det finns mycket som talar för att UFC klipper Rafael Cavalcantes (1-4 i UFC) kontrakt. Han har helt enkelt inte presterat i UFC och har endast vunnit en utav sina fem matcher i organisationen. Det är möjligt att han får en sista chans mot Sean O’Connell (2-3 i UFC) men det går inte att räkna med.

Joseph Benavidez

Vad ska man göra med Joseph Benavidez (11-2, #1 i UFC) egentligen? Han vinner mot alla han ställs framför…förutom den regerande titelhållaren Demetrious Johnson. Han har vunnit fem raka matcher i divisionen men med tanke på att han redan förlorat två matcher mot Johnson, bägge om titeln, han kan troligtvis behöva en till högprofilvinst innan trilogin kan avslutas, men mot vem? Benavidez har redan slagit nästan alla topprankade i divisionen. En av få fighters han inte mött än är brassen Wilson Reis (4-2, #9 i UFC), rankningsmässigt är det inte den mest logiska matchningen, men det finns inte särskilt många alternativ.

Zach Makovsky

Det var en tuff uppgift Zach Makovsky (3-3, #8 i UFC) fick, då han ställdes mot Joseph Benavidez som faktiskt endast förlorat mot den regerande flugviktsmästaren Demetrious Johnson under sin tid i UFC. Nästkommande motståndare bör bli den forne titelutmanaren John Moraga (5-3, #7 i UFC) som också senast förlorade mot Benavidez.

Misha Cirkunov

Lettlands enda UFC-fighter för tillfället; Misha Cirkunov (2-0 i UFC), fortsätter rada upp submissionvinster i oktagonen. Han har dock mött två debutanter i rad nu, vilket innebär att det är dags för att ställas mot någon mer meriterad och erfaren, någon som brassen Francimar Barroso (3-1 i UFC), som ännu inte lyckats övertyga i UFC.

Alex Nicholson

Att Alex Nicholson (0-1  i UFC) friade under invägningarna till UFC Fight Night 83 lär vara den största lyckan han fick utav evenemanget då han blev utlåst av Misha Cirkunov tidigt i den andra ronden. Jared Cannonier (0-1 i UFC) har flyttat ner till lätt tungvikt efter knockoutförlusten i sin debut, det blir en rimlig motståndare för Nicholson.

Mike Pyle

Mike Pyle (10-6 i UFC) kan mycket väl ha stått för det mest våldsamma avslutet å UFC Fight Night 83, något som han verkligen behövde efter att ha förlorat två raka innan dess. Tim Means (7-4 i UFC) blev nyligen av med en huvudmatch mot Donald “Cowboy” Cerrone på grund av ett positivt test av otillåtna substanser, Pyle innebär en mindre känd motståndare men en bra utmaning trots det.

Sean Spencer

Det blev en tuff kväll för Sean Spencer (3-4 i UFC) som blev brutalt utslagen via armbågar och knän. Efter den kontroversiella förlusten mot Cathal Pendred måste detta svida något ordentligt. Han lär dock få en sista chans med tanke på kontroversen kring Pendred-förlusten, troligtvis blir det mot någon som Alan Jouban (3-2 i UFC) som också senast förlorade på brutal knockout.

Kategorier
ExklusivtMatchmäklarnaNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
3 Kommentarer
 • Bongo
  8 February 2016 at 01:27

  Conditt bordr möta woodley så de får göra upp ordentligt med tanke på hur deras senaste gick, Thomps har förtjänat titelmatch.

 • Alefar
  8 February 2016 at 04:16

  Alex är ju ett alternativ för osp

 • Mathias
  8 February 2016 at 07:58

  Mitrione är väl kontraktslös.

 • Svara