Mats Nilsson besegrad efter full tid på UFC 182

Svenske fightern Mats Nilsson gjorde en stark insats över femton minuter på UFC 182 men efter full tid gick det enhälliga domslutet till Omari Akhmedov. Läs mer hur matchen utspelade sig nedan i en beskrivning rond för rond.

Mats Nilsson klev in i MGM Grand Garden Arena i Las Vegas med ett stort leende på läpparna till tonerna av GES – “När vi gräver guld i USA”. Han “grävde” därefter i femton minuter och var väldigt nära att hitta en guldåder i slutsekunderna av matchen. Men när domslutet lästes upp stod det klart att svensken förlorat mot Omari Akhmedov med siffrorna 29-28 hos alla domarna.

Med segern förbättrade Akhmedov därmed sin meritlista till 14-2. Nilsson backar till 11-4-1 och har nu två raka förluster i UFC.

Nedan följer en beskrivning av matchen rond för rond som skrivits i realtid.

Matchbeskrivning

Rond 1
De båda sätter hårt mot hårt från start och Akhmedov får nedtagningen. Dagestaniern får in en del hårda slag och Nilsson knyter upp från ryggläge, kommer upp och tar ett ben. Väl uppe stående är det Nilsson som sätter pressen från mitten av buren. Nilsson försöker vara strategisk med händerna högt medan Akhmedov verkar satsa på tunga hårda slag. Svensken ser fräschare ut av de två. Nilsson får händerna om livet på sin motståndare och Akhmedov far ner till mattan med Nilsson i guarden. Svensken hinner inte arbeta mycket innan de är uppe igen. Akhmedov skiftar nivå och sätter nedtagningen och pressar en sittande Nilsson mot burväggen. Nilsson kommer upp. Kortare klinch. Trots att Nilsson sätter press så får han ofta försvara sig med händerna högt när bomberna kommer. Nilsson lyckas med nedtagning och avslutar ronden med en bra träff från topposition.

Rond 2
Nilsson är lättare på fötterna och jagar Akhmedov runt i buren. Dagestaniern ser tröttare ut än Nilsson men lyckas få till nedtagningen. Hög och aktiv guard från Nilsson från ryggläge. Akhmedov jobbar från topposition medan Nilsson söker en arm. Matchen går upp stående igen och Nilsson är rörlig och snabb, men trots det lyckas Akhmedov få ner honom till mattan med en kraftfull nedtagning. Nilsson jobbar med armbågar från ryggläge. Nilsson kommer upp, går i klinch och pressar mot buren. De separerar men kort därefter får Akhmedov tag på ett ben och matchen går än en gång till mattan med Akhmedov i dominant position.

Rond 3
Nilsson sätter press stående och Akhmedov är uppenbart den tröttare av dem två. De hamnar i klinch stående där Akhmedov får in några knä mot ansiktet på svensken. De separerar och för första gången lyckas inte Akhmedov med ett nedtagningsförsök och matchen förs vidare stående. Nilsson lyckas med nedtagning och hamnar i halvguard. När han försöker förbättra sin position till sidoposition men håller på att förlora dominant position, men han lyckas släpa det till mattan igen. Akhmedov kommer upp med ryggen mot burväggen och Nilsson sätter press och försöker få ner kampen till mattan men lyckas inte. Istället kort därefter är det Akhmedov som får ner det till mattan och Nilsson försöker direkt på en kimura men sitter inte. Med mindre än en minut kvar vänder Nilsson, ger sig på en giljotin som han byter om till en d’arce choke men tiden går ut.

Foto: Pär Häljestam

Kategorier
UFC
18 Kommentarer
 • Olof86
  4 January 2015 at 02:07

  Han var inte lite ful.. ser ut som ett skogstroll!

  • Erik Svanborg
   4 January 2015 at 02:43

   Gå och lägg dig igen.

 • ufcsweden
  4 January 2015 at 02:10

  fan vad synd att mats inte kunde få jobbet gjort med darce’n i slutet :/

 • Pontinho
  4 January 2015 at 02:15

  Det var väl en gilljotin han försökte med och inte en rear naked och sen övergick till darce?

  • Macke
   4 January 2015 at 02:16

   Han gick från en giljotin till D’arce och den satt tightare

   • Pontinho
    4 January 2015 at 02:17

    Ja, det vet jag. Kanske formulerade mig fel.

  • Patrick Jenkinson
   4 January 2015 at 02:19

   Det var ett försök till giljotin som han senare justerade till en d’arce upplevde jag det som. Kanske brabo choke. Är inte tillräckligt teknisk för att kunna se skillnaden i greppet.

   Fan att det inte var lite mer tid kvar.

   • Kenny Starfighter
    4 January 2015 at 11:34

    Tänk om de va endast 5 sek till.. riktigt synd!

 • Erik Svanborg
  4 January 2015 at 02:44

  Tack för utförligt referat! Väldigt trist för Mats :-( kontraktet rivet??

  • Patrick Jenkinson
   4 January 2015 at 03:14

   Tack! Risken är tyvärr att han inte får en tredje chans men galnare saker har ju hänt. Byte av viktklass, stark insats och många som håller tummarna så kanske…

 • Jimmy Fugazzi
  4 January 2015 at 02:47

  Sånt som händer när man som svensk fightas out of Denmark.

  • kizarny
   4 January 2015 at 11:14

   your right. Rumblesports is overhyped

 • Johan
  4 January 2015 at 09:34

  Mats är en härlig kämpe och alltid lika kul att se i buren.
  Önskar honom allt gott.

 • kizarny
  4 January 2015 at 11:11

  maybe a couple of wins in cage warriors could help him back

 • anders
  4 January 2015 at 04:20

  borde byta viktklass. såg liten ut.

 • Richard Casimir Strage
  4 January 2015 at 06:27

  Tyckte de inte såg bra ut alls, såg väldigt bra ut i första men i andra å tredje va han väldigt seg å slagen kom i slow mo, att inte kunna få något offensivt då…. då har man mycket att jobba på.

 • A1
  4 January 2015 at 08:41

  Hann inte se matchen och för mig funkar det inte att bara läsa beskrivningen. Dock så blev han ju inte avslutad och Omaris förra motståndare var Gunnar Nelson för att inte glömma. Nåväl, Mats har precis bytt viktklass och man får hoppas på att han får en sista chans men tvekar på att det kommer hända.

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...