Mats Nilsson besegrad efter full tid på UFC 182

Svenske fightern Mats Nilsson gjorde en stark insats över femton minuter på UFC 182 men efter full tid gick det enhälliga domslutet till Omari Akhmedov. Läs mer hur matchen utspelade sig nedan i en beskrivning rond för rond.

Mats Nilsson klev in i MGM Grand Garden Arena i Las Vegas med ett stort leende på läpparna till tonerna av GES – “När vi gräver guld i USA”. Han “grävde” därefter i femton minuter och var väldigt nära att hitta en guldåder i slutsekunderna av matchen. Men när domslutet lästes upp stod det klart att svensken förlorat mot Omari Akhmedov med siffrorna 29-28 hos alla domarna.

Med segern förbättrade Akhmedov därmed sin meritlista till 14-2. Nilsson backar till 11-4-1 och har nu två raka förluster i UFC.

Nedan följer en beskrivning av matchen rond för rond som skrivits i realtid.

Matchbeskrivning

Rond 1
De båda sätter hårt mot hårt från start och Akhmedov får nedtagningen. Dagestaniern får in en del hårda slag och Nilsson knyter upp från ryggläge, kommer upp och tar ett ben. Väl uppe stående är det Nilsson som sätter pressen från mitten av buren. Nilsson försöker vara strategisk med händerna högt medan Akhmedov verkar satsa på tunga hårda slag. Svensken ser fräschare ut av de två. Nilsson får händerna om livet på sin motståndare och Akhmedov far ner till mattan med Nilsson i guarden. Svensken hinner inte arbeta mycket innan de är uppe igen. Akhmedov skiftar nivå och sätter nedtagningen och pressar en sittande Nilsson mot burväggen. Nilsson kommer upp. Kortare klinch. Trots att Nilsson sätter press så får han ofta försvara sig med händerna högt när bomberna kommer. Nilsson lyckas med nedtagning och avslutar ronden med en bra träff från topposition.

Rond 2
Nilsson är lättare på fötterna och jagar Akhmedov runt i buren. Dagestaniern ser tröttare ut än Nilsson men lyckas få till nedtagningen. Hög och aktiv guard från Nilsson från ryggläge. Akhmedov jobbar från topposition medan Nilsson söker en arm. Matchen går upp stående igen och Nilsson är rörlig och snabb, men trots det lyckas Akhmedov få ner honom till mattan med en kraftfull nedtagning. Nilsson jobbar med armbågar från ryggläge. Nilsson kommer upp, går i klinch och pressar mot buren. De separerar men kort därefter får Akhmedov tag på ett ben och matchen går än en gång till mattan med Akhmedov i dominant position.

Rond 3
Nilsson sätter press stående och Akhmedov är uppenbart den tröttare av dem två. De hamnar i klinch stående där Akhmedov får in några knä mot ansiktet på svensken. De separerar och för första gången lyckas inte Akhmedov med ett nedtagningsförsök och matchen förs vidare stående. Nilsson lyckas med nedtagning och hamnar i halvguard. När han försöker förbättra sin position till sidoposition men håller på att förlora dominant position, men han lyckas släpa det till mattan igen. Akhmedov kommer upp med ryggen mot burväggen och Nilsson sätter press och försöker få ner kampen till mattan men lyckas inte. Istället kort därefter är det Akhmedov som får ner det till mattan och Nilsson försöker direkt på en kimura men sitter inte. Med mindre än en minut kvar vänder Nilsson, ger sig på en giljotin som han byter om till en d’arce choke men tiden går ut.

Foto: Pär Häljestam

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
UFC

All in

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra MMA-comeback?

Loading ... Loading ...