Matt Hughes: “Jag kan bara inte se behovet av ett fackförbund”

Det är inte alla som tycker att ett fackförbund är en bra idé.

I augusti bildades fackförbundet för UFCs fighters kallad Professional Fighters Association som leds av bland andra sportagenten Jeff Borris. Under dagens Q&A i Barclaycard Arena i Hamburg deltog Matt HughesKarolina Kowalkiewicz och Neil Magny. Ett fan frågade Hughes om vad han tycker om ett fackförbund för fighters och han svarade med att han inte ser det som någon bra idé.

“I’m not a union fan, bottom line. I think unions started as a good thing back in the day, but they’ve turned into a monster. So I just don’t see a need for it. Fighters have a choice to fight for any organization they want. They’ve got a choice of playing baseball, basketball, football, swinging a hammer, being a lawyer, doing anything they want. But they wanted to fight.”

Fackförbundet har stöd från andra fackförbund för de stora sportligorna i USA och av ett antal fighters som har uttryckt sitt stöd för ett fackförbund, Leslie Smith och Mark Hunt med flera. Men PFA kommer inte kunna räkna med något stöd rån Hughes.

“When I started out, it wasn’t for the money. I fought to compete. So I just don’t see the need for a union.”

Tror ni att hans anställning som UFC’s Vice President of Athlete Development and Government Relations är det som ytterst påverkar hans syn på ett fackförbund för fighters?

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
NyheterSenaste NyttUFC
8 Kommentarer
 • Peter Andersson
  2 September 2016 at 10:21

  När Hughes började var det inte samma sport åtminstone ett väldigt annorlunda klimat.
  Har svårt att tänka mig att reebok-dealen blivit av om majoriteten av UFC-stallet varit organiserat. Det är ingen okomplicerad fråga visserligen men att säga att det inte finns nåt anledning att bilda fackförbund verkar lite okunnigt.

  • Morgall
   3 September 2016 at 09:20

   Fack kan mycket väl bli ett monster i ett senare skede. Korruption är inget okänt fenomonen i ett fackförbund.

   • Peter Andersson
    3 September 2016 at 11:17

    Möjligt men det betyder väl inte att det aldrig fanns ett behov för ett från första början?
    Korruption är inget okänt fenomen nånstans, vore ju märkligt om fackföreningsrörelsen var ett undantag.

    • Morgall
     3 September 2016 at 11:35

     Hela syftet med Fackförengsrörelse är att sträva efter att motverka korruption och ojämlikhet i synnerhet för att försvara det”tredje part”. Därför är det extra känsligt om en fackföreningsrörelse själva är involverade i korruption, vilket förekommer ofta.

     • Peter Andersson
      4 September 2016 at 08:54

      Nä du, syftet med facket är att löntagarna tillsammans organiserar sig för att gemensamt kunna förhandla bästa möjliga lön och villkor för sin anställning.

     • Morgall
      4 September 2016 at 10:20

      Du missar hela poängen. Löntagare och organiserare kan löneförhandla utan fack, och kan i vissa fall få till och med bättre lön.

      Det är när löntagare anser sig bli uttnyttjad eller upplever orättvisa hos organisationen som facket dras in, de är där för löntagare och för att sträva efter “jämlikhet”, och det vet både du och jag att det behöver nödvändigtsvis inte endast handla om lön. Och återigen, det är extra viktigt att facket själva följer lagen och inte beblandar sig i korruption.

     • Peter Andersson
      4 September 2016 at 10:50

      Jag missar ju inte alls poängen. Vem är “organiseraren” du pratar om? Det finns två sidor, löntagare och arbetsgivare. Löntagarna organiserar sig genom att vara med i ett fackförbund som kollektivt förhandlar löner och villkor med arbetsgivarsidan. Visst finns det hjälp för den som blivit illa behandlad/diskriminerad etc men det är inte huvudsysslan enligt mig.

      Jag tycker det är roande när folk säger att de kunnat få bättre lön utan facket när jag vet vad arbetsgivaren erbjuder varje gång det förhandlas. Nu kan jag ju såklart bara tala för min bransch men om jag jämför mitt yrke med kollegor utomlands där facket är svagt eller frånvarande kan jag ju se att jag har mycket bättre betalt och bättre villkor.

      Vilken bransch jobbar du inom? Kan ju vara relevant eftersom vi kanske inte behöver bråka om fackets roll för två helt olika yrkesgrupper :P

 • Godless
  3 September 2016 at 09:44

  Hughes är en fullblodsidiot så vem bryr sig vad som kommer ur hans käft? Sen är han väl en companyman av nåt slag så “no suprises there”.

 • Svara

  bet365
  Speltips: PFL  Rory MacDonald vs Sadibou Sy


  1 Juli | 14:00 | PFL
  1.30 - 3.25
  Till Betsafe!
  Insättningsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC 27612
  Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
  Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
  Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
  Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
  Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
  Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
  UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

  Speltips: UFC 276

                                                                   
  UFCODDSSPELBOLAG
  Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
  Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
  Volkanovski via domslut2.25
  Holloway via domslut3.75
  Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...