Matt Hughes överväger comeback – kan möta Royce Gracie i Bellator

Ännu en UFC-legend kan nu vara på väg till Bellator MMA.

Den senaste tiden har en rad UFC-veteraner gjort comeback i rivalorganisationen Bellator MMA. Nu ser det ut som att Matt Hughes (45-9) kan vara på väg i samma fotspår.

I en förhandstitt av en intervju i Undeniable with Joe Buck uppgav den tidigare welterviktsmästaren och UFC Hall of Fame-medlemmen nämligen att han överväger en comeback till buren.

“If I could find an opponent that I could definitely beat, I would go again,” sa Hughes till Joe Buck.

 

Sägs vara i diskussioner om en returmatch mot Gracie

Som ni kan se i videon ovan hintade Hughes även om pågående diskussioner med en viss organisationen – om en match mot en av Bucks tidigare programgäster.

En returmatch mellan Hughes och Gracie ser nu ut att diskuteras. Foto: Zuffa LLC via Getty Images

Enligt källor till MMA Fightings Ariel Helwani rör det sig om Bellator och en potentiell returmatch mot MMA-pionjären Royce Gracie (15-2-3), som nyligen gästade Buck för att bland annat tala om sina tankar kring kvinnlig MMA.

Hela intervjun med Hughes kommer släppas i slutet av sommaren eller i början på hösten.

Har inte gått match på över fem år

Hughes, 43, har gått hela 54 professionella MMA-matcher i karriären, varav 24 i UFC där han vunnit över namn som Georges St-Pierre (25-2), BJ Penn (16-11-2) och Matt Serra (11-7). Senaste gånge vi såg amerikanen i buren var på UFC 135 i september 2011, då han blev knockad av Josh Koscheck (17-11) innan han valde att lägga handskarna på hyllan.

Gracie, 50, har själv gått 20 proffsmatcher och blev den första turneringsvinnaren i UFC, efter att ha besegrat Art Jimmerson (0-1), Ken Shamrock (28-17-2) och Gerard Gordeau (2-2) via submission under en och samma kväll på UFC 1 i november 1993. Brasilianaren gjorde senast comeback till buren efter nästan nio års frånvaro, då han kammade hem en kontroversiell vinst över ovannämnda Shamrock via teknisk knockout i deras tredje match på Bellator 149 i februari 2016.

Gracie besegrade karatekan Gordea för att vinna UFC:s första turnering, då reglerna var näst intill obefintliga och varken viktklasser eller tidsbegränsningar existerade. Foto via Getty Images

Hughes och Gracie har tidigare mötts på UFC 60 i maj 2006, då amerikanen tog hem segern via teknisk knockout.

 

Omslagsbild: Zuffa LLC via Getty Images

Kategorier
BellatorNyheterRekommenderatRoyce GracieSenaste NyttUFCVideoz-Fightersz-Galorz-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara