Matt Mitrione ska genomgå operation för sitt skadade öga i nästa vecka

Matt Mitrione ska i nästa vecka opereras för den allvarliga ögonskada han drabbades av i matchen mot Travis Browne förra helgen. Det positiva beskedet från läkarna är att han kommer att bli fullt återställd igen. Det tråkiga är att Mitrione troligen kommer att vara borta länge på grund av skadan.

Det var i matchen mot Ronda Rouseys pojkvän Travis Browne, under UFC Fight Night 81 i Boston förra helgen, som tungviktaren Matt Mitrione drabbades av en allvarlig ögonskada. Det visade sig att Browne, som för övrigt vann fighten, vid två tillfällen hade petat Mitrione i ögonen med sina fingrar. Utan vare sig poängavdrag eller att domaren Gary Forman ingrep. Skandal tyckte många.

Bilderna på Mitrione efter matchen var inte roliga att se. Det såg nämligen ut som om fightern hade en golfboll framför sitt skadade högra öga. Browne skyllde ifrån sig och hävdade att ögonpetningarna var helt oavsiktliga och att han inte alls är en fighter som kör med fula knep.

Vi lämnar den diskussionen därhän och rapporterar istället att Mitrione kommer att bli opererad i början av nästa vecka. Det fina i den eländiga kråksången är att han enligt förhandsrapporter kommer att bli helt återställd men det som kanske inte är särskilt roligt för en atlet, vars levebröd handlar om att gå MMA-matcher, är att han kommer att bli borta under ganska lång tid efter operationen.

Matchen mot Travis Browne var för övrigt Matt Mitriones sista för UFC då hans kontrakt därmed gick ut. Nu är han en så kallad free agent.

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Matt MitrioneNyheterRonda RouseySenaste NyttTravis BrowneUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
5 Kommentarer
 • Henrik Karlsson
  24 January 2016 at 01:22

  Travis Browne, är det han som förlorade mot Arlovski? Han den där långa? Han den där som har fightats i UFC sen 6 år tillbaka och gått 13 matcher i UFC nu?

  Jahaaa ni menar Ronda Rouseys pojkvän..

 • Lallarn
  24 January 2016 at 02:57

  Bussigt att länka klipp som inte går att se i Sverige utan mygel.

 • freddie
  24 January 2016 at 03:29

  Alltså, det var ju inte avsiktligt de såg man ju. Han slogs ju samtidigt och var mer att ena handen hamnade i ansiktet när han försökte blocka med armen

 • Frank
  24 January 2016 at 09:12

  Fan va ögat såg nasty ut efter

 • Metallica
  24 January 2016 at 11:05

  Hoppas UFC förlänger, gillar Matt:)

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
  Rob Font vs José Aldo1.652.30
  Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
  Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
  Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
  Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...