Foto: Vince Cachero

Max Holloway avslutar Anthony Pettis – blir ny interimmästare i fjädervikt

Max Holloway lyckades rada upp sin tionde raka vinst, vilket nu gör honom till tillfällig mästare i fjädervikt.

I huvudmatchen på UFC 2016: Holloway vs. Pettis fick vi se en tillfällig titelmatch i fjädervikt, där topprankade Max Holloway (17-3) gjorde upp mot den tidigare lättviktsmästaren Anthony “Showtime” Pettis (19-6).

Matchen kom att bli både jämn och mycket teknisk. Det var dock Holloway som verkade ligga steget före redan från start, genom att mixa fina slag – och sparkkombinationer med ett gäng nedtagningar.

Bröt handen

Pettis var hela tiden med i matchen, men kunde inte träffa med samma volym som Holloway. Efter den andra ronden visade det sig även att han brutit handen, varpå det snabbt gick utför.

Holloway fortsatte att plocka isär sin motståndare med samma höga tempo innan han till slut fick in en stenhård kroppsspark som fick Pettis att vika sig. Efter att ha träffat med några efterföljande slag gick domaren in och stoppade matchen.

Resultat och Statistik

Resultat: #2 Max Holloway besegrar Anthony Pettis #5 via TKO (kroppspark och slag) i rond 3 (4:50)

Pettis återvänder till lättvikt

I intervjun med Joe Rogan efter matchen bekräftade Pettis att han kommer återvända till lättvikten, då han känner att hans kropp inte klarar av viktnedgången som krävs för att klara fjäderviktsgränsen.

Holloway uttryckte å sin sida viljan att möta fjäderviktsmästaren Jose Aldo (26-2) på UFC 208 i Brooklyn härnäst.

Vad tyckte ni om matchen?

Omslagsbild: Vince Cachero

Kategorier
Anthony PettisExklusivtMax HollowayNyheterRekommenderatResultatSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
5 Kommentarer
 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  11 December 2016 at 07:04

  Finns inte många skönare känslor än när idrotten är rättvis. Holloway vinner men synd ändå att han bröt handen eller vad som än hände. Nu mot Aldo så hejar jag inte på någon av dom, jag gillar båda så may the best man win……… Jag anser dock att Holloway är den med riktiga bältet och Aldo har interimbältet. Men vem bryr sig om vad jag anser. Om jag fick bestämma så skulle Holloway om någon ha det riktiga bältet om jag ska acceptera att Conor blev fråntagen bältet.

  Det roliga är att UFCs champion och interim champ är en som knockats på 13 sek av Conor och en annan som förlorat på domslut mot Conor enkelt efter att Conor skadade sitt knä grovt mitt i matchen. Perez kunde idag inte övervinna en adversity medans Conor vann över Holloway trots adversity. Så alla vet nu vem som är the real champ of featherweight= King Conor Mcgregor. Om någon annan ska vara den som förtjänar riktiga bältet då är det= Max och om det ens ska finnas ett interimbälte då är det Aldo som har den just nu.

  Grym gala iaf! Choi imponerade på mig, killen är ung och kommer växa, Kalvin läxade upp Tim och såg väldigt bra ut i 185, hoppas Dana står fast vid att han bara får fightas i 185, Donald tog bort krigaren ur Brown och lurade in honom till att bli för avslappnad sen straffade han honom med en brutal huvudspark som va så snygg och sist men inte minst så va Max Holloway mycket mer teknisk än vad jag trodde. Ska bli väldigt intressant att se honom mot Aldo……..

  Godmorgon och godnatt!

  • sepenoob
   11 December 2016 at 11:13

   Hoppas Holloway krossar clownmästaren Aldo. Om han nu går att hitta. Spårlöst försvunnen. #whereiswaldo

   • Erik Hellborg
    11 December 2016 at 12:43

    Hoppas oxå på Holloway. Kan han nypa minst 1 av dom 3 första ronderna tror jag chansen är god. Aldo kommer mattas och Max växa i rond 4-5. Om det nu går så långt :)

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
    11 December 2016 at 02:14

    Jag har faktiskt inte så mycket emot Waldo, :) ja han är svår att få tag på men jag kan inte kalla honom clownmästare. Sen efter den knocken han fick smaka på av Conor så är det inte lätt att inte börja bete sig som han gör. Han är för min del ursäktad för hans beteende.

 • Erik Hellborg
  11 December 2016 at 12:47

  Pettis såg som väntat väldigt påverkad av viktminskningen. Fattar inte att han gick ner från första början. Men visst ett gäng tunga förluster i LW tog väl på självförtrondet.

  Hoppas han kommer igen starkt å Hoppas Bud hittar “Waldo” :)

 • Svara