Officiellt: mellanviktsmästaren Israel Adesanya klar för ny titelmatch!

✔ Tuffaste testet hittills för "The Last Stylebender"!

Israel Adesanya kommer att flytta upp till lätt tungvikt för att utmana den regerande mästaren Jan Blachowicz. UFC-chefen Dana White kunde bekräfta ryktena till ESPN och avslöja att titelmatchen förväntas äga rum den sjätte mars på UFC 259.

Adesanya har kommit att bli en av de största UFC-stjärnorna sedan sin debut i organisationen i februari 2018. Hittills är han obesegrad som proffs, med hela nio raka vinster i UFC, varav fyra av segrarna har kommit i titelmatcher.

Med imponerande knockoutvinster över bland andra Paulo Costa och Robert Whittaker har Adesanya tagit sig an divisionens toppfighters.


HETAST JUST NU


På senare tid har Adesanyas fokus legat på att jaga en match mot rivalen och före detta UFC-mästaren Jon Jones, som valt att gå upp till tungvikt.

Vann den vakanta titeln

När Jones lämnade sin lätt tungviktstitel fick Polens Blachowicz äntligen titelchansen han sökt sedan han gick med i organisationen. Med tre raka segrar i ryggen, inklusive KO-vinster över Corey Anderson och Luke Rockhold, ställdes Blachowicz mot Dominick ReyesUFC 253.

Reyes har enligt många varit den som kommit närmast att besegra Jones, vilket han även gjorde enligt en av poängdomarna under deras möte på UFC 247.

Trots att han var underdog så briljerade Blachowicz mot Reyes, och satte en hård ton inledningsvis. Polacken fortsatte att pressa sin motståndare och knockade Reyes mot slutet av den andra ronden för att vinna den vakanta lätt tungviktstiteln.

Det är ännu oklart var UFC 259: Blachowicz vs. Adesanya kommer att äga rum. I den delade huvudmatchen kommer dubbelmästaren Amanda Nunes att försvara sitt fjäderviktstitel mot Megan Anderson.

 

Vem  vinner: Jan Blachowicz eller Israel Adesanya?

 

Kategorier
Israel AdesanyaSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara