Michael Bisping förklarar: Därför respekterar han TJ Dillashaw – trots doping

✔ "Det spelar ingen roll eftersom han avtjänat sitt straff"

I helgen återvänder den forne bantamviktsmästaren TJ Dillashaw efter en tvåårig avstängning för doping och den forne mellanviktsmästaren Michael Bisping välkomnar återkomsten med respekt.

Dillashaw förlorade många fans när nyheten kom ut att han testat positivt för steroiden EPO och därmed lämnade ifrån sig bantamviktstiteln. Han talade ut om det, erkände att han medvetet fuskat och hans rykte har tagit otroligt mycket skada.

Sedan dess har Dillashaw påstått att han inte erhöll några fördelar från dopingen – något som många fans tagit med en nypa salt. Oavsett så ser Bisping respektfullt på Dillashaw eftersom han erkände allt.

– TJ Dillashaw har avtjänat en tvåårig avstängning och kom ut och erkände allt och jag måste säga att jag respekterar det. Det gör jag, sade Bisping på sin YouTube-kanal. Alla vet vad jag tycker om steroider men faktumet att han kom ut och öppnade upp om det, höjde sin hand och sa: “Ja, jag fuskade, pressen blev för mycket,” det är uppfriskande. Det är uppfriskande att se. De flesta hittar på något struntprat. De säger att det var någon kräm eller träningstillskott. De hittar på någon absurd ursäkt och försöker gottgöra det istället för att säga: “Hej, jag gjorde det. Ni fick mig.” Så jag respekterar det.

– Han avtjänade en tvåårig avstängning. Man kan ha olika tankar om det. Du kanske tycker att han inte borde vara här, att han borde stängas av på livstid, vad det nu kan vara, men det spelar ingen roll eftersom han avtjänat sitt straff, det var två års avstängning och han avtjänade det.


HETAST JUST NU


Möter en av divisionens hetaste fighters

Dillashaws senaste match var mot Henry Cejudo om flugviktstiteln i den första galan att sändas på ESPN. Mötet slutade något kontroversiellt när Dillashaw blev snabbt sänkt av ett hårt slag och efter ytterligare några slag på marken bröt domaren.

Innan dess satt Dillashaw på en fyra matcher lång vinstsvit inklusive två knockoutsegrar i följd mot Cody Garbrandt – bägge matcher om bantamviktstiteln.

Dillashaw återvänder i helgen i huvudmatchen på UFC on ESPN 27 för ett möte med glödheta Cory Sandhagen. För tillfället sitter Sandhagen på en två matcher lång vinstsvit, båda segrar via knockout, över Frankie Edgar och Marlon Moraes. Bortom en skrällförlust mot Aljamain Sterling har Sandhagen segrat i varenda match i UFC han gått.

Sandhagen är rankad på andraplats i UFC:s bantamviktsrankning och det finns en god chans att vinnaren får nästa chans på titeln.

Håller du med Michael Bisping – borde TJ Dillashaw respekteras för sin ärlighet?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...