Michael Bisping släpper ett uttalande gällande Vitor Belforts användning av testosteronterapi

MMAnytt rapporterade tidigare i veckan om att Vitor Belfort fick tillåtelse att använda testosteronterapi inför matchen mot Michael Bisping, som nyligen släppt ett uttalande gällande sina tankar kring ämnet.

I huvudevenemanget på UFC on FX 7 i Sao Paulo den 19:e januari ställdes hemmafavoriten Vitor “The Phenom” Belfort mot vinnaren av The Ultimate Fighter säsong 3; Michael “The Count” Bisping. Det var brassen som segrade mot bortafightern, och vann på knockout via en hög spark i den andra ronden , som förstörde brittens planer om en titelchans. Bisping hade blivit lovad en titelchans vid vinst, men kommer nu istället att möta Alan “The Talent” Belcher UFC 159. Efter matrchen på UFC on FX 7 blev det klart att Belfort hade fått tillåtelse att använda testosteronterapi (TRT) inför matchen, en kontroversiell behandling som höjer testosteronnivåerna för träning.

Ultimate Fighter-vinnaren har nu släppt ett uttalande gällande matchen och TRT, via sin blogg. “The Count” är tillbaka i England för att träffa familj och för att närvara på UFC on Fuel 7 i London, och betonade vad han tidigare sagt om TRT.

“As I said right after the fight, I lost because I made a mistake and Vitor took advantage of it. It sucks. I don’t like it, but that was the result. I lost. Bottom line.

Over the past couple years, and even right before the fight, I have made my views on TRT very, very clear.  I don’t feel that I need to go into depth about it again right now.  All I have to add, about this specific instance, is that it is very disappointing that someone who was caught cheating with testosterone in the past, now gets to use testosterone legally.  A well known side effect of steroids is that it reduces testosterone, so I don’t understand how it would make sense to then grant someone an exemption to then increase testosterone. 

All that being said, I am not here to make excuses or cry over spilled milk.  I fight in the best organization in the world, The UFC, and am very excited to work and earn a title fight, the right way. That process starts by whooping Alan Belcher’s ass at UFC 159 on Saturday, April 27th, live on PPV. “

Bisping kommer att delta i Q&A-sessionen på UFC on Fuel 7, besvara frågor, och kommer troligtvis tala ytterligare om Belfrot oh TRT. Han ser däremot fram emot att träffa sina trogna supportrar, och lovar att återhämta sig från förlusten.

“Thanks everyone for their support – can’t wait to spend some time with British UFC fans in London next week and I will be back, better than ever.”

Bipsing möter Belcher på UFC 159 den 27:e april, och svarar på frågor på Wembley Arena den 15:e februari innan invägningarna för UFC on Fuel 7.

Kategorier
UFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
19 Kommentarer
 • HerringKingOfArt
  10 February 2013 at 11:41

  Så Bisping säger i princip att han hellre hade velat möta en Belfort med mindre testosterone än sig själv? Onödigt uttalande, du förlora ta det bara.

  • SamiMMA
   10 February 2013 at 11:59

   Vitor har satt sig i sin sits själv. Jag tycker det självklart att han ska tävla med dom testonivåer han har, klarar han inte tävla utan trt så ska han inte tävla. En fuskare ska inte få gå på trt så är det bara!!! Som jag har förstått så hade han inte en fått en license i vissa stater just pga av att han dopat sig tidigare och då får man inte gå på trt behandling.

   • Ivan_den_onde
    10 February 2013 at 03:02

    What would Jesus do

  • Kenny Starfighter
   10 February 2013 at 03:57

   Fan e du född bakom flötet eller? Han säger ju klart och tydligt att han inte skyller något på vitors trt utan att han förlorade pga att han gjorde ett misstag. Sedan gillar han inte. Trt och kan inget annat än att hålla med honom om de.

 • HerringKingOfArt
  10 February 2013 at 11:46

  Om han inte vill möta Belfort på jämna villkor så kan han lika gärna skita i match med Anderson Silva för det finns inte steroider nog för att Bisping ska bli bättre än Silva…

  • mateah
   10 February 2013 at 11:55

   Jag tror att Bisping är fullt medveten om sina chanser att vinna mot en AS i toppform. Han vill nog mest ha denna matchen, eller snarare chansen att få utmala om MW titeln vare sig AS sitter på tronen eller någon annan eller ingen. Bisping vill inte avsluta sin UFC karriär utan att någonsin ha utmanat om titeln. Så ja, jag kan förstå hans frustration när han blir knockad av en gubbe som har samma testosteronnivåer som en 20 åring.

 • MartinEriksson84
  10 February 2013 at 12:16

  Moget uttalande. Han har verkligen växt från bully till en av UFC:s trevligaste karaktärer. Hoppas han fortsätter vinna mot folk utan TRT och annat junk i kroppen.

  • BD
   10 February 2013 at 01:23

   Håller med! Ogillade honom som f*n tidigare men nu mer tycker jag han alltid överraskar positivt.

  • Robin Halfvordsson
   10 February 2013 at 02:53

   Lite svårt att säga att han är den “trevligaste” karaktären kanske. Men definitivt en av de mest professionella.

  • Jaydawg
   10 February 2013 at 03:42

   Va? Sen när då? Det här är väl det första mogna uttalandet han gjort?

 • Lennart Maskinen Högborg
  10 February 2013 at 01:02

  Det enklaste vore väl noll tolerans mot ALLA droger för fighters.

  • MartinEriksson84
   10 February 2013 at 01:28

   Jo men det svåra är alltid var man ska dra gränsen. Mediciner är ju en form av drog och då blir frågan, vilken form av mediciner ska man tillåta? I nuläget ser man ju tydligen TRT som en form av “medicin”, något som jag personligen har riktigt svårt att förstå.

   • Lennart Maskinen Högborg
    23 March 2013 at 07:01

    det har du rätt i, TRT är tillåtet, vilket jag tycker är helt fel, du har låg testo om du är för gammal eller har missbrukat roids tidigare…….

  • Skogs Tokig
   10 February 2013 at 01:35

   Hur tankte du dar? Vet du om att Paracetamol ocksa ar en drog? Kaffe? Sprit? Ganja? Inget ar svart eller vitt.

   • Lennart Maskinen Högborg
    23 March 2013 at 06:58

    jag tror du vet vad jag menar med droger….och jag vet allt jag behöver veta om droger, har varit clean i över tio år….en av anledningarna att jag tycker att alla droger borde förbjudas….peace =)

 • Sugar Rush
  10 February 2013 at 10:51

  Jag tycker det verkar som att det är SJUKT mycket folk som inte riktigt förstår vad TRT är och kommer med löjliga kommentarer/utlåtanden. Folk verkar tro att du blir som ett monster när du går på TRT behandling.

  Jag garanterar att alla fighters som går på TRT önskar att deras Testosteron nivå var normal, vem fan vill sitta och ta sprutor varje vecka och veta att man är beroende utav det ? Utan det så klarar man ej av att göra saker som en person skulle klara.

  • Lennart Maskinen Högborg
   23 March 2013 at 07:04

   men frågan är ju varför din testonivå är låg, oftast beror det på ett tidigare missbruk av anabola eller för att du helt enkelt är för gammal för att hålla på på elitnivå.

 • Vitor Belfort om TRT: ”Möt inte mig om ni kommer använda det som en ursäkt” | MMAnytt.se
  18 February 2013 at 01:40

  […] ronden. Det offentliggjordes sedan att brassen fått tillstånd för användning av TRT. Bisping släppte ett uttalande där han underströk att han tar avstånd från TRT och ogillar dess […]

 • Svara