Michelle Waterson, “The Karate Hottie” berättar om sin krokiga väg till UFC

Det är inte lätt att uppnå sina drömmar och för Michelle Waterson satte hennes könstillhörighet, etniska bakgrund och faktumet att hon är mamma många käppar i hjulet på vägen mot att bli UFC-fighter.

Michelle Waterson är sedan hon klev in i oktagonen mer känd under smeknamnet The Karate Hottie. Den 29-årige amerikanskan började sin karriär som modell 18-åring men upptäckte efter ett par år att karriären skulle ta en ny vändning. Genom reality-serien Fight Girls blev hon en folkkär muay thai-utövare och den professionella fightingkarriären var i gång. Hon började med MMA år 2007 och har sedan dess gått igenom Strikeforce till Invicta FC där hon övertog atomviktsbältet från Jessica Penne. I somras kom den lyckade UFC-debuten när hon i tredje ronden fick Angela Magana att klappa ur en rear-naked choke.

Watersons väg till UFC har varit lång och fylld med fördomar på grund av hennes könstillhörighet, etniska bakgrund och moderskap. Se hennes historia i videon nedan.

https://youtu.be/6tQ8Vvwkduk

Waterson är bokad att möta Tecia Torres härnäst på UFC 194 den 12:e december i Las Vegas.

Kategorier
Invicta FCMichelle WatersonNyheterSenaste NyttStrikeforceTecia TorresUFCVideo

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
  • Erik Svanborg
    19 October 2015 at 09:51

    Riktigt fina sparkar. Och en otroligt gullig dotter :)

  • Svara