Miesha Tate fortfarande intresserad av en fight mot Cris Cyborg: “Vad har jag att förlora?”

UFC:s regerande mästarinna i kvinnlig bantamvikt Miesha Tate har fortfarande inget emot att få möta Cristiane “Cyborg” Justino i en fight. Tate säger att hon skulle älska att få gå en match mot Cyborg, en fight som skulle kunna gå i catchweight. “Vad har jag att förlora på det?” säger Tate.

Ronda Rousey vägrade under sin tid på den kvinnliga bantamtronen blankt att anta den stående utmaningen om en fight från Cristiane Justino, mer känd som “Cyborg”. Holly Holm, som besegrade Rousey och övertog mästarbältet, var visserligen öppen för en catchweightfight mot Justino, men någon sådan blev aldrig av. Holms efterträdare som bantammästarinna Miesha Tate har också hon visat intresse för att möta Cyborg i oktagonen.

I samband med en frågestund i fredags, inför UFC Fight Night 85 i Brisbane, Australien, återkom “Cupcake” till en möjlig fight mot brasilianskan. Hon slog fast att hon fortfarande är mycket intresserad av en sådan match. Enligt Tate har hon inget att förlora på en match mot Justino.

“I’ve been hearing [the rumors] for such a long time, I just don’t really know, I haven’t had that confirmed. But I am open to that fight. Maybe doing it at a catchweight at 140. You know, I have nothing but respect for ‘Cyborg.’ She freaking eats girls for breakfast. She’s amazing. And it’s like, what do I have to lose in that fight? I go out there and give it everything I have, and if I’m able to take out Goliath, then I am. Yeah, I would love to step in there with someone of her caliber.”

Cyborg är för närvarande Invictas regerande fjäderviktsmästarinna, men har kontrakt med UFC och väntas göra sin första fight för den organisationen i samband med UFC 198 i sin gamla hemstad Curitiba i Brasilien den 14 maj.

Vad säger du om en superfight i catchweight mellan Tate och Cyborg? Vem tror du skulle vinna en sådan fight?

Se alla galor från UFC live på Viaplay - Klicka här
Kategorier
Cristiane JustinoHolly HolmInvicta FCMiesha TateNyheterRonda RouseySenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
Omröstning

Vem vinner superfighten - Henry Cejudo eller TJ Dillashaw?

Visa resultat

Loading ... Loading ...