“Mighty Mouses” skada värre än befarat – avstängd tills vidare

✅Dessvärre lär det dröja längre än väntat innan den forne UFC-mästaren återvänder ✅Förväntas behöva genomgå operation

Det har inte gått bra för Demetrious Johnson på sistone. Flugviktaren, länge sedd som en av de allra bästa i världen oavsett viktklass, förlorade sin titel mot rivalen Henry CejudoUFC 227 den fjärde augusti efter fem jämna ronder.

Det blev klart efter matchen att Johnson skadat sitt knä, men nu visar det sig att skadan är värre än befarad. Det rör sig om en korsbandsskda som nu visar sig vara mer omfattande än uppfattat.

RELATERAT: Demetrious Johnson efter förlusten: “Kände knäet gå sönder”

Vad som tillsyns först skulle krävas sex veckors frånvaro utan operation kommer nu bli en betydligt längre frånvaro med en nödvändig operation, detta meddelade Andy Foster, tjänsteman hos Kaliforniens idrottskommission, för MMA Junkie.

Cejudi vs Johnson III på is

Johnsons första match mot Cejudo slutade i en solklar seger via teknisk knockout i den första ronden. Därefter vann dock Cejudo tre matcher, inklusive en knockoutseger över Wilson Reis, innan returmatchen tilldelades på UFC 227.

Trots att Cejudo skadade sin fot tidigt i den första ronden av deras returmatch lyckades han återhämta sig och lyckades ta ner den tidigare dominanta mästaren ett flertal gånger. Domslutet har ansetts  som något kontroversiellt av ett antal fans och medier men med tanke på hur jämnt Cejudo höll det genom matchen var segern knappast oförtjänt.

Det är inte klart när Johnson återvänder, men Cejudo lär välkomna en trilogi herrarna emellan.

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara