Mike Tyson om Ronda Rousey: “Jag blir gärna hennes boxningstränare”

Den före detta boxningsvärldsmästaren i tungvikt, Mike Tyson, är ett mycket stort fan av Ronda Rousey. Han säger sig vara helt säker på att hon kommer tillbaka starkare än någonsin. Dessutom säger Tyson att han mer än gärna skulle vilja bli Rouseys boxningstränare.

Det är i en intervju med TMZ.com som den före detta proffsboxaren och tillika ex-världsmästaren i tungvikt, Mike Tyson, svarar på frågor om UFC:s fallna mästarinna i kvinnlig bantamvikt, Ronda Rousey. Det är ingen hemlighet att Tyson är ett mycket stort fan av Rousey och när han får frågan om han skulle kunna tänka sig att ställa upp som hennes boxningstränare säger han sig vara mycket intresserad av det. Tyson passade för övrigt på att besöka ett av Rouseys träningspass innan hennes förlust på KO mot Holly Holm under UFC 193 förra året.

På frågan om hur han ser på Rouseys framtida karriär hade Tyson ett mycket kort och koncist svar.

“She’ll come back eventually. She can do whatever she wants but you got to be happy to do this stuff.”

De senaste dagarna har Rouseys uttalande om de självmordstankar hon hade strax efter förlusten mot Holm toppat nyhetsförmedlingen över hela världen. Givetvis fick Tyson en fråga om hur han ser på detta också. Förvånande nog anser den före detta boxaren att det inte var någon stor grej alls.

“No. It’s just a moment in time. She doesn’t feel that way now.”

Tyson passade även på att visa upp sina talanger som komiker genom att skämta om att han minsann också burit på liknande destruktiva tankar. Efter sina segrar i boxningsringen.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
BoxningHolly HolmNyheterRonda RouseySenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
  • juelz
    18 February 2016 at 05:27

    Av det jag har sett av Tyson när det gäller tränarrollen så tror jag att han hade kunnat lyckas mycket bra som boxningstränare. Han själv lade ju ner mycket tid på att analysera boxningsmatcher och historiska fighters under hans tid med Cus D’amato. Hade varit intressant att se om Rousey kan slipa på sina kunskaper där.
    Hennes nuvarande tränare verkar inte hålla tillräckligt hög klass…

  • Svara