Misstagen fortsätter: Fel information på Reeboks Machidatröja

Felen fortsätter att hagla ner, nu har ännu ett feltryck smugit sig in på en av Reeboks UFC-tröjor.  

För enbart ett par timmar sedan kunde MMAnytt rapportera om ett feltryck på Reeboks UFC-tröjor som marknadsförde en icke existerande fighter vid namn Anderson Aldo, en felaktig kombination av mellanviktaren Anderson Silva och fjäderviktsmästaren Jose Aldo. Felen tar dock inte slut där.

machida reebok 1Reebok lanserade nyligen en tröja med Lyoto Machida. Den forne lätt tungviktsmästaren avbildas tillsammans med en ruta med information om fightern, såsom hemort, fightingstil och födelsedatum 12-30-78. Problemet? Machida är född den 30:e maj, inte den 30:e december. Ett tillsyns litet fel men samtidigt ett misstag som enkelt kunde ha rättats till genom att jämföra statistiken med informationen på UFCs hemsida.

Detta misstaget kommer kort efter ett misstag som snabbt rättades till, då Reeboks hemsida marknadsförde en tröja för Anthony ”The Mauler” Pettis. För oss svenskar är det självklart att svenske Alexander Gustafsson går under smeknamnet ”The Mauler” medan de flesta insatta MMA-fans är väl medvetna om att Pettis använder ”Showtime” som smeknamn. Reebok har dock rättat till felet på hemsidan sedan dess då det inte var ett tryckfel.

Utöver detta har Reebok begått ett stort antal tryckfel på deras UFC Fighter Kits. Bland annat har de släppt en tröja för Josh Koscheck som numera tävlar i rivalorganisationen Bellator, stavat fel på välkända fighters som Gilbert Melendez samt blandat ihop ovannämnda Machida och Marcio ”Lyoto” Alexandre.

Vilket misstag är det mest förvånande hittills?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
NyheterSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
5 Kommentarer
 • Danne
  2 December 2015 at 10:14

  Tänk dig en fighter som Andersson Aldo på riktigt och med deras bästa egenskaper. Han hade varit övermänsklig, snudd på oslagbar. Nåja enkla fjantiga misstag de gör Rebook när de skriver fel på namn:)

  • Herr Elof
   3 December 2015 at 08:10

   Haha, Samma tanke slog mig.
   He’d fuck you up man!

 • Morgall
  2 December 2015 at 11:37

  Ytterst märkligt att man gör fel gång på gång. Det är ju inte seriöst nånstans. Eller brist på intresse för sporten

 • Good Guy
  2 December 2015 at 01:04

  heter också Brazilian Jiu-Jitsu inte Brasilian, småfel visst men de här med Reebok börjar bli löjligt

 • Darkly Dreaming D
  2 December 2015 at 01:09

  Faktiskt ganska smart av Reebok, deras t-shirts får massa publicitet för att MMA-fans/-sidor letar massa fel. Sen fixar de dem innan de släpps på riktigt. Att sen t-shirtsen är skitfula och inga hardcore fans skulle köpa några tröjor kan ju inte Reebok hjälpa.

 • Svara