MMA-podden avsnitt 6: Akira Corassani om att tappa lusten

Han hade drömt om UFC. Men sedan tog lusten slut. Och rädslan för skador kom. Men när Akira Corassani la av med MMA gick han in i en djup depression.

Lyssna till avsnitt nummer 6 av MMA-podden, där tidigare UFC-fightern Akira Corassani pratar med Musse Hasselvall och Andreas Utterström om att gå i pension, om hur jobbigt det är att förlora sin identitet, och hur det är att helt plötsligt tappa lusten för det man alltid älskat.

“Jag sökte kickarna, som jag alltid har gjort. Som vilken pundare som helst behöver man större och större doser, till slut så räckte det inte, jag går in på Tele2 Arena inför 29 000 och tänker: Fan, jag känner mig lite sömnig, det skulle vara gött med en tupplur.”

Corassani berättar att han med åldern tappade vinstlusten, vilken var en stor anledning till att han lade av. Åldern visade också upp en mjukare sida av Corassani:

“Med åldern så började jag ifrågasätta det här med att vinna, vad fan betyder det egentligen? Det börjar bli ganska meningslöst, vad är det jag försöker vinna?”

“Sedan började jag också ifrågasätta det här med att skada andra människor. Från att ha velat dricka djurblod och vilja slita folk i stycken och komma in med en tröja med en kamphund på.”

Lyssna till hela avsnitt nummer 6 av MMA-podden här.

Omslagsfoto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC

Kategorier
AkirashowNyheterPodcastSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.
En kommentar
  • Metallica
    12 January 2017 at 08:45

    Han matchades hårt och mot högt rankade killar…
    Njöt varje fight:)

  • Svara