MMAnytt intervjuar Magnus “Jycken” Cedenblad


Lyssna på intervjun efter hoppet

Det är söndag och Stockholm är riktigt slaskigt och det regnar ute. Det enda positiva med vädret är att det är lite varmare än på länge. Jag åker till Blå Skåpet vid Medborgarplatsen på Söder för att träffa Magnus “Jycken” Cedenblad, tyvärr har Magnus fått sitta där i nästan en timme. Stressad till max kommer jag in på stället och inser direkt att det är för mycket folk och för mycket musik för att en inspelning av intervjun ska bli helt perfekt. Magnus ser mig komma in och skyndar sig fram. Många som väntat på något länge är otåliga och jag tänkte innan att han kanske skulle vara lite sur. Men killen som möter mig har Fedors lugn och surhet finns inte på kartan. Jag möts istället av ett stort leende. Magnus försöker förgäves beställa in något “nyttigt”, men det enda dom kan erbjuda är vatten så det får det bli. Vi sätter oss ner och börjar snacka lite allmänt om mmanytt, om folk, om mma osv. Innan jag vet ordet av har det gått drygt en kvart. Jag hade hört innan att han var en trevlig person med mycket att säga, jag instämde redan innan intervjun ens började om att så var fallet.

Jag valde att spela in intervjun trots miljön och riktade mikrofonen främst mot Mange vars mörka och fylliga röst därmed låter så mycket mer än min. Men efter intervjun insåg jag att det skulle bli ett hästjobb att skriva av allt det han sagt och därför får ni leva med lite stök och bök i bakgrunden. Magnus hade allmänt svårt att sitta stil. Han rörde sig av och han och sparkade till bordet iaf fem gånger. Det går helt och hållet in i hans entusiastiska och sköna personlighet.

Han är verkligen en bra personlighet och det tror jag ni kommer hålla med om efter att ha lyssnat på intervjun. Han utstrålar glädje som får mig att tänka på den gamle legenden Genki Sudo. Med den personligheten kändes det naturligt att vara lite ironiskt ibland i bilderna som lagts in till intervjun. När väl intervjun var klar fortsatte vi spontant att prata ett bra tag och det blev klart att vi kommer följa honom nu som fighter. Han blir en av de profiler vars karriärer vi följer mer noga. När han fightats snackar vi med honom osv. Magnus är enligt mig en fighter som bör få fler sponsorer. Han har verkligen det där som krävs för att bli en av de bästa, men också en kul personlighet. Så, om ni vill sponsra honom hör av er.

Efter hoppet kan ni lyssna på hela intervjun, läsa mer om hans bakgrund samt se när han sparras med Rashad Evans och se en rundvandring hos Greg Jackson…

Profil: Jycken

Magnus “Jycken” Cedenblad är 27 år gammal och fyller snart 28. Han har en gedigen bakgrund som proffs med ett record på 4-3, men ett record som är missvisande. Han har även fightats som amatör (14-1). Han tränar stenhårt och det var ingen slump att han tillsammans med Musse fick bli dom två som representerade MMA-fighters i SVT:s debattprogram i höstas. Detta då Magnus verkligen är en god ambassadör för sporten och som person finns det inget som utstrålar något negativt.

Nyligen valde han att resa till Greg Jacksons camp i USA och det skulle visa sig vara en väldigt viktig resa. Han fick där sparras med GSP, Rashad Evans, Joe Stevensson, Jon Jones, Eliot Marshal, Joey Villasenor och många fler. Närmast väntar flera matcher i år och 2009 var ett riktigt bra år.

Intervjun

Uppdelad i fyra delar kan ni här följa med och höra en massa roliga och intressanta saker om MMA och om Manges resa till USA. Under intervjun följer en video där Mange sparras med Rashad Evans men också en video där Mange går runt och visar Greg Jacksons lokaler. För att se fler bilder och läsa mer om vad han skriver om sin resa kan ni kolla in hans blogg på Fightplay.se

Intervjun är totalt drygt 38 minuter lång, men såpass intressant att den är värd att lyssna på. Den ger en rejäl inblick.

Del 1 – Bakgrund samt mot/medgångar

Del 2 – Storm & Greg Jackson

Del 3 – Mentaliteten i USA

Del 4 – Omar och Fedor är bäst

Sparring rond 1 med Rashad Evans

Jycken-Cribs hos Greg Jackson

Upplev MMA av toppklass på Cirkus - köp dina biljetter till Superior Challenge 19 nu!
Kategorier
MMAnytt.seNyheterUFC

All in
Omröstning

Vem vinner huvudfighten på UFC Stockholm?

Visa resultat

Loading ... Loading ...