Muhammed Lawal: “Conor McGregor uppfann inte moneyweight i MMA”

Det var inte Conor McGregor som kom på idén med att hoppa runt bland viktklasserna i MMA i syfte att kunna dra in så mycket pengar som möjligt. I vart fall inte enligt Muhammed “King Mo” Lawal som nu ryter ifrån för att ställa saker och ting tillrätta. Äras den som äras bör, anser Lawal.

“Låt inte Conor McGregor få credit för att ha kommit på den briljanta idén med att slåss i olika viktklasser i MMA för att på så sätt kunna tjäna så mycket som möjligt.” Detta är summan av kardemumman i Muhammed Lawals resonemang när han under en presskonferens för Bellator i fredags delade med sig av sin syn på det här med “moneyweight fights”, det vill säga att som fighter hoppa runt bland viktklasserna.

“King Mo” säger att han i åratal har sett sig själv som en sådan fighter (han har gått matcher i tungvikt, lätt tungvikt och mellanvikt) och är mycket bestämd i sin åsikt om att “The Notorious” minsann inte ska ha cred för att vara den som lanserade grejen med “moneyweight” inom MMA. Han anser inte heller sig själv vara den som ska ha äran för det.

Det aktuella scenariot är, som de allra flesta redan vet, att McGregor mer eller mindre har lämnat sin egen viktklass fjädervikt, där han är innehavare av mästartiteln, för att istället gå en returmatch i weltervikt mot Nate Diaz, en fight som kommer att kröna UFC 200 den 9 juli. Diaz vs McGregor 2 väntas bli en av de mest inkomstbringande matcherna någonsin i UFC:s historia.

Men Lawal pekar på andra fighters som var långt före honom och McGregor som “moneyweight fighters”.

“People want to credit Conor McGregor, how about guys like Din Thomas? Din Thomas is the original moneyweight fighter. Sakuraba was the original moneyweight fight. Royce Gracie was the original moneyweight fighter. I’m a throwback fighter. These guys back then didn’t care about weight class.”

Kategorier
BellatorConor McGregorMuhammed LawalNate DiazNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...