Nate Diaz och Conor McGregor inför UFC 196. Foto: Mazdak Cavian

Nate Diaz-Conor McGregor II – Hur tänker man där?

Tro det eller ej så ser det ut som om returmötet mellan Conor McGregor och Nate Diaz blir huvudmatch på UFC 200 – hur tänker man där? Tänk om samma sak händer som på UFC 196? Och vad händer om McGregor faktiskt vinner?

Matchen började bra för McGregor, som tog hem den första ronden och fick Diaz att blöda en hel del från ögat. I den andra ronden prickades han dock av ett par smällar som skakade honom, innan han sedan hamnade på marken och blev utstrypt.

En av de mest bisarra, kontroversiella, ifrågasatta och ur UFC:s ögon sett riskabla returmatcherna ser faktiskt ut att bokas till UFC 200 kommande sommar – Conor McGregor (19-3) kan få en andra chans på Nate Diaz (19-10) blott fyra månader efter att ha blivit utstrypt av Diaz den yngre i andra ronden på UFC 196.

Utöver arga fjäderviktare i form av Jose Aldo (25-2) och Frankie Edgar (20-4) samt en oklar framtid vad gäller den viktklassens titelbild höjer detta en rad frågor. Vad händer om McGregor förlorar igen? Är all den stjärnglans irländaren byggt upp under hans tre år i UFC förgäves? Har “Notorious” bollar stora nog att snacka lika mycket skit inför UFC 200 som vanligt trots förlusten mot Diaz? Och vad skulle hända om McGregor faktiskt vinner, kanske till och med avslutar Diaz, hur stor skulle irländaren inte bli då?

UFC 196 Conor McGregor LAS VEGAS MGM Weigh ins MEDIADAY OPEN WORKOUT 2016 PHOTO MAZDAK CAVIAN MEDIADAY FIGHT-33

Ur Conors perspektiv är det inte svårt att förstå varför han vill få till returmatchen så snart som möjligt. Han verkar uppriktigt inte bry sig om vad folk tycker utan är här för att dels skapa så mycket uppmärksamhet som möjligt, delta i de största möjliga matcherna och självklart tjäna så mycket pengar han bara kan. Sen svider karriärens första UFC-förlust nog något rejält och chansen att sudda ut den kan vara alltför tilltalande för att tacka nej till.

För Diaz är det ännu enklare att acceptera returmötet, inte minst med tanke på att han vann första gången. Återigen kommer han tjäna mer pengar än någonsin och om samma sak händer som på UFC 196 vet gudarna bara vad som händer med Nate. Han kanske rentav blir en av dem.

UFC då, vad står de att vinna respektive förlora med den potentiella huvudmatchen på UFC 200? Dels kan sportens största stjärna någonsin ta ännu en rejäl smäll som blir betydligt svårare att hämta sig från än den förra om McGregor förlorar. Men om han vinner… då krönts Dana White nog till kung över världen. Efter att Conor McGregor intagit sin tron som härskare över universum det vill säga.

UFC 196 LAS VEGAS MGM 2016 CONOR MCGREGOR MMANYTT MAZDAK CAVIAN

Det återstår att se om det är en risk värd att ta för Conor McGregor, Nate Diaz och UFC, om matchen överhuvudtaget bokas. Även fast jag förstår hur vissa finner det uttjatat att se samma möte igen ett par månader efter UFC 196 är en sak säker och det är att alla, oavsett hur många arga kommentarer fingrarna orkar skriva tills dess, kommer titta. Detta är vad vi vill se, individer som inte är rädda att riskera allt och som offrar sig själva för att ge oss de galnaste matcherna möjligt. Riktiga fighters med andra ord.

Jag kommer titta och jag vet att ni kommer titta. Precis som förra gången kommer utkomsten skaka om sporten värre än någonsin förut. “No risk, no reward” heter det ju. Nu kör vi!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Conor McGregorExklusivtNate DiazNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
26 Kommentarer
 • IWasThatGuy
  23 March 2016 at 05:23

  Är det bara jag som vill se MCgreger försöka knocka Diaz i rond 1 – 2 kanske 3 sen få stryk efter det av Diaz? IGEN!

  Mehh Diaz kan bli knockad av Mcgreger han har vassa uppercuts men dont think that will be happening

  WAR FUCKING DIAZ
  HE AINT SUPRISED MOTHERFUCKERSSSSS

  • BlackDana
   23 March 2016 at 10:36

   samma här hade inte haft något emot att se conor bli stockton slappad runt octagonen igen fast lite längre denna gången #stockton209whatmotherfuckerwhatwhat

  • Picknickname
   23 March 2016 at 11:49

   Nej det är inte bara Du! Finns inget jag hellre vill se än att Conor i tur och årdning blir utslagen av Dias, Edgar och Aldo… Kan tänka mig se honom få stryk av RDS och Lawler också. :)

   • Magg0t
    24 March 2016 at 05:46

    Är nog svårt att få till en match mot Aldo, han jobbar ju heltid med att försöka skriva fyndiga saker på Twitter…

 • Herr Elof
  23 March 2016 at 05:57

  Ett av de sämsta returmöte jag hört talas om. Right up there med Weidman vs Rockholds 2, Cain vs Verdum 2 och när det planerades för Holm vs Rousey 2.

 • Fatso Libre
  23 March 2016 at 06:33

  Hoppas Diaz blir knockad ?

  • TheUntitledSoul
   23 March 2016 at 10:04

   Kommer inte att hända.

   • Fatso Libre
    23 March 2016 at 10:56

    Vet man aldrig.
    Jag hoppas som sagt att det händer.

 • nitohu
  23 March 2016 at 06:38

  Om den här matchen gör bra pengar och McGregor vinner. Så lär vi säkert få se Conor McGregor – Nate Diaz 3. Skulle nog vara mer intresserad av en trea än den här returmatchen. Undrar om detta är vad UFC hopas på.

 • Zombie
  23 March 2016 at 07:13

  PENGAR heter de

 • Timpppa
  23 March 2016 at 07:14

  Fetbesviken!!! Vill hellre se Greggen vs Aldo eller Frankie.

 • tojo77
  23 March 2016 at 07:54

  Är inte detta “bara ett rykte”? En massa artiklar om detta. Nu snackas det t. o.m. huvudmatch på UFC200. Det är ju helt åt skogen. Vilka huvudkällor finns till detta påstående?

  Jag är inte det minsta intresserad av matchen. Första matchen var grym. Finns ingen poäng alls med retur. Killen har ju ett bälte – försvara det för faen!

  • Erik Svanborg
   23 March 2016 at 08:49

   Kunde inte hålla med dig mer.

  • Borgen
   23 March 2016 at 10:12

   Haha nej finns ingen helst mening med denna match. Fattar verkligen inte alls. UFC pissar ju på alla fighters i featherweigh som blivit lovade titelchanser utan möjlighet att möta ngn champ. Pengar pengar.. åter pengar.. Hade detta handlat om något bälte hade anledningen till returmatch varit legit. Nu, no sense..

   • tojo77
    24 March 2016 at 01:58

    Jag tror inte matchen blir av. Kanske var det bara en idé som skrotats. Håller med de som tänker på att UFC kan ha velat öka värdet maximalt av UFC inför ev försäljning då mainstream fans säkert betalar för den matchen. Kan inte se andra skäl än extremt kortsiktiga.

    Tragiskt för sportens legitimitet om det skulle visa sig att det är den matchen mainstream fans betalar bäst/mest PPV $ för.

 • mma_fan
  23 March 2016 at 08:08

  Jag ser fram emot denna match:-)
  Ska bli kul och se hur Mcgregor ska försöka få en annan utgång på matchen och vad som händer med mcgregor och Diaz efter matchen.

 • Andreas Sandberg
  23 March 2016 at 08:16

  Återigen är vi inne på detta med att “riskera allt” när inget egentligen står på spel, det är en ren och skär uppvisningsmatch i mina ögon vilket jag har noll intresse för. Samma sak gällde för Silva-Diaz, detta mötet kittlar inte mig ett dugg. Frankie-Connor däremot!

 • mato
  23 March 2016 at 08:41

  The redemption for the ufc

 • Hank
  23 March 2016 at 09:22

  Blir den matchen av så tror jag ferrita och White har en försäljning pågång av ufc, de försöker mjölka kossan torr för att tjäna så mycket stålar som möjligt. För inte skulle de väl satsa på en rematch annars? Förlorar han igen så är nog all hype väck.

 • Kamrate
  23 March 2016 at 10:33

  Blir denna match av, så blir det ju än mer uppenbart att Dana gör allt för att hålla Conor hypen i gång. Jag uppskattar verkligen Conor som fighter, men det är så tråkigt att se att UFC ger honom mer stöd och pr än någon annan fighter någonsin fått. Dana blir ju dessutom svårare och svårare att ta på allvar.

  När Dos Anjos blev skadad hävdade han att Conor sagt att han inte brydde sig om vem han skulle få som ersättare, utan vem som helst gick bra. Pettis ville ha matchen, en föredetta light weigh champ. Uriah Faber blev tillfrågad och tackade ja. Så motståndare fanns det gott om. Dock ville Conor ha Nate, och enbart Nate. Och Dana säger i en senare intervju att de inte ville tvinga Conor möta någon han inte ville. Så helt klart en motsägelse.

  Sen allt prat om att Conor är “One of a kind” Ingen annan har minsann vågat gå upp från sin viktklass som champ för att försöka ta bältet i divisionen över.
  Konstigt för det var ju just det som BJ Penn försökte sig på när han var light weigh champ och gick upp till welter weight för att möta GSP.
  Benson Henderson ville gå upp och möta GSP efter att han försvarat sitt bälte tre gånger, men det gick inte Dana med på.

  Enligt Dana så finns det ju inte heller någon annan som skulle våga gå upp 2 viktklasser. Vad sägs då om Anthony Johnson som fightats i allt från welter weight upp till heavy weight. Det är fyra olika viktklasser med en skillnad i viktgräns på 95lbs och inte de 25lbs som skillnaden mellan feather weight och welter weight som Conor gått mellan. Conor mötte dessutom en light weight fighter.

  Det är ju också rätt intressant att hälften av Conors matcher har varit mot fighters som fått hoppa in och ersätta med kort varsel. Valet av ersättare förbryllar också ibland. När Aldo skadade sig, frågade man Frankie om han var i form, vilket Frankie svarade att han var. Sedan ringde man Chad och frågade om han var i form, och han svarade att det var han inte, då han just avslutat inspelningen av ett jaktprogram. Och med den infon valde man Chad.

 • Picknickname
  23 March 2016 at 11:44

  Hela situationen är ju sjuk! Det gäller ingen titel, det var inte delat domslut. Han blev faktiskt krossad av en kille som hade två veckor på sig att förbereda. Hur kan UFC vara så jäkla respektlösa mot dom som vill åt titeln i 155? Skall inte alla ha samma möjligheter om dom vinner sina fighter? Den här jäkla och helt oförtjänta hypen av Conor börjar bli lite väl mycket. Conor har mött oförberedda fighters och fått in en lucky punch. Alla har varit betydligt mindre dessutom och helt plötsligt är han rankad trea pfp??? Personligen vill jag se honom få stryk av Edgar eller Aldo näst men det kommer inte ske då UFC fullständigt skiter i dom just nu då dom endast värderar sina mjölkkossor. Då vill jag se det näst bästa! Nate slår ut Conor så det dånar om det varpå Conor med svansen mellan benen går ner till 155 och får storstryk där också mot en Frankie eller Jose som fått ett fullt camp…. Over and out!

 • Kenneth Enberg
  24 March 2016 at 04:04

  Jag älskar fortfarande MMA men att UFC varit på väg åt helt fel håll sista åren cementerades definitivt av Rebooks intåg. Pengar, pengar, pengar.

 • David
  24 March 2016 at 05:23

  Jag misstänker att McGregor vill möta Diaz i 170lb klassen för att sedan utmana Robbie lawler. Förlusten mot DIaz sabbade hans chanser att möta Lawler. En vinst i 170lb skulle öppna chansen igen.

 • Bosse Banan
  24 March 2016 at 07:41

  McG vill slåss 170 – Nate vill att dom slåss 155 så att McG inte ska ha något att skylla på. King

 • Bosse Banan
  30 March 2016 at 11:28

  Haha, det alla glömmer här är att ufc pissar på all form av logik och dom gillar pengar :)

 • Svara

  bet365
  Speltips: UFC 278

  Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


  1.27 - 3.75


  20 Augusti | 00:00 | UFC
  Till Bethard!
  Välkomstsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC 27812
  Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
  Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
  José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
  Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
  Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
  Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
  UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...