Nate Diaz kan ha en ny huvudmatch på gång – i New York City!

✔ "Kanske får göra om det snart..."

Sist publikfavoriten Nate Diaz gick match på Madison Square Garden i New York City blev det en av det årets största galor. Nu kan han vara på väg tillbaka till storstaden.

Diaz återvände förra månaden på UFC 263 i ett otippat möte med den topprankade welterviktaren Leon Edwards. Trots att Edwards dominerade nästan hela matchen var det Diaz som kom närmast at avsluta den. Med drygt en minut kvar i den sista ronden fick Diaz in en hård träff som skakade sin motståndare. Det räckte dock inte för seger och Edwards vann ett enhälligt domslut i slutändan.

Diaz har blivit otroligt populär hos fansen och det blir ofta publiksuccé när han tävlar. Därför var det många som reagerade på hans senaste meddelande och tolkade det som en antydning på återkomst.

– Går huvudmatch på [Madison Square] Garden som ingenting. Kanske får göra om det snart, skrev Diaz på Instagram.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nate Diaz (@natediaz209)


HETAST JUST NU


Diaz och UFC:s planer går ihop

Enligt uppgifter till flera olika MMA-medier planerar UFC att återvända till New York City, och mer specifikt Madison Square Garden, i November 2021.

De planerna går ihop med Diaz ursprungliga prognos gällande sin återkomst.

– Jag vill fighta om tre eller fyra månader. Jag är redo att hoppa in, sade Diaz på presskonferensen efter UFC 263. Om jag var oskadd hade jag kunnat vara tillbaka om en vecka… jag har ingen i tankarna. Jag kommer gå hem och se vad som händer och vem som gör vad. Vem som än vill fightas, låt det bli känt. Och om det är logiskt för båda parter, låt oss dansa.

Hittills har UFC inte officiellt annonserat något gällande den planerade galan i New York.

Diaz kommer för tillfället från två raka förluster. Innan matchen mot Edwards ställdes Diaz mot Jorge Masvidal om UFC:s första BMF-bälte på UFC 244. Det var ett koncept och ett bälte som Diaz mer eller mindre fick UFC att införa.

UFC har gett Diaz vad han önskat i sina två senaste matcher: Chansen att tävla om ett nytt, helt unikt UFC-bälte samt den första femrondersmatchen i UFC som inte var huvudmatch eller titelmatch. Det råder inget tvivel om att UFC ser Diaz dragningskraft och mycket pekar på att publikfavoriten återvänder till Madison Square Garden.

 

Vem borde Nate Diaz möta på UFC:s gala i New York City?

 

Kategorier
Nate DiazSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...