Nate Diaz utmanar Dustin Poirier för match i ny viktklass – får svar på tal direkt!

✔ Är det äntligen dags att boka denna publikvänliga matchningen?

Den topprankade lättviktaren Dustin Poirier är en av de hetaste namnen i UFC just nu – och Nate Diaz är intresserad av att göra upp med “The Diamond”.

Poirier säkrade en av karriärens största segrar i helgen när han besegrade Conor McGregor för andra gången. Det var dock en seger som lämnade flera frågor då matchen avslutades på grund av ett läkarstopp när McGregor bröt sitt skenben – på grund av en underliggande skada han burit på under majoriteten av sitt träningsläger.

En match mellan Diaz och Poirier har länge varit på tapeten en längre tid men utan att materialiseras. Diaz är uppenbarligen intresserad av att få till matchen och han uppmanade Poirier till ett möte – i mellanvikt.

– 185 lbs, dyk up, skrev Diaz.

– Jag spöar dig i alla viktklasser, svarade Poirier.HETAST JUST NU


Skulle ha mötts på UFC 230

I augusti 2018 annonserades ett möte mellan Diaz och Poirier, avsett för UFC 230 den tredje november samma år. Endast några veckor senare blev det klart att matchen ställts in. Ursprungligen ryktades en skada vara orsaken, men enligt Poirier hade Diaz “förhandlat bort” deras huvudmatch efter flera dispyter med UFC. Mycket härstammade i Diaz önskan om att mötas i catchvikt på 165 lbs.

– Jag vet inte ens om Nate var 100% inställd på denna matchen, sade Poirier om den inställda matchen. Han typ förhandlade bort oss från huvudevenemanget. UFC erbjöd oss huvudmatchen och han fortsatte pusha för en annan viktklass.

– [UFC] sa “vi ger er huvudmatchen men det måste vara i lättvikt,” och han fortsatte pusha för en annan viktklass.

Det var dock ett möte som bägge fighters visade fortsatt intresse för. I januari 2021 försökte Diaz provocera fram en match mot Poirier. En månad verkade Poirier ha accepterat en match mot Diaz men ingenting materialiserades och matchningen rann ut i sanden.

Stilmässigt är det en oerhört publikvänlig matchning och en solklar kandidat för “Fight of the Year”. Det återstår att se om en match mellan dem sker, men i dagsläget är det osannolikt – särskilt i mellanvikt.

Vill du se Dustin Poirier vs Nate Diaz?

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Dustin PoirierNate DiazSenaste NyttUFC

Svara

bet365
Speltips: PFLRory MacDonald vs Sadibou Sy


1 Juli | 14:00 | PFL
1.30 - 3.25
Till Betsafe!
Insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27612
Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 276

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
Volkanovski via domslut2.25
Holloway via domslut3.75
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...