Nate Diaz vill att UFC-ledningen ska fråga “hur besatt han är” av en returmatch mot Conor McGregor

Efter att Conor McGregor förlorade mot Nate Diaz på UFC 196 gjordes det mycket av hur “besatt” irländaren var av en returmatch. Nu när rollerna är omvända har Diaz inte mottagit samma behandling av Dana White och Lorenzo Fertitta. 

Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Efter UFC 196 och Nate Diaz (19-11) skrällartade vinst över Conor McGregor (20-3) var man i en väldig hast att boka returmatchen de två emellan som ägde rum blott fem månader efter den ursprungliga, då McGregor var “besatt” av att revanschera sig mot Diaz.

UFC har ofta anklagats för att vara partiska och behandla vissa fighters bättre än andra, av förståeliga skäl baserat på vem som drar in mest pengar åt företaget. Nate Diaz verkar åtminstone inte få samma behandling efter att han förlorade mot McGregor i huvudmatchen på helgens UFC 202 som irländaren fick efter det första mötet, då han fortfarande väntar på att Dana White och Lorenzo Fertitta (Nate hänger uppenbarligen inte med i svängarna vad gäller försäljningen av UFC, eller så bryr han sig helt enkelt inte att Fertitta-bröderna och Zuffa inte längre äger UFC) ska knacka på hans dörr i Stockton.

MMAFighting.com ringde Diaz under dagen för att ta tempen efter helgens förlust varpå han svarade i typisk Diaz-stil:

“I’m still waiting for Dana [White] and Lorenzo [Fertitta] to show up to my house to see how obsessed I am.”

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Conor McGregorDana WhiteNate DiazNyheterSenaste NyttUFCZuffa

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
5 Kommentarer
 • Amin
  26 August 2016 at 02:42

  Det är ganska naturligt att Conor särbehandlas. Den chef som är ute efter ekonomisk vinning och säger att h*n inte skulle särbehandla någon som Conor… H*n ljuger. Det han har åstadkommit och bidragit med under den här korta perioden har inneburit att han sitter i en position där hans ord väger tyngre än andra fighters, med all rätt. Han syns helt enkelt mer än andra och bidrar med publicitet som ingen annan kan göra. Han är numera ett världskänt varumärke. Det är inte Diaz. Det är också därför Diaz inte sitter i en position där han kan ställa krav till höger och vänster.

  Efter de här två matcherna mot Conor kommer hans lön med all sannolikhet minska enormt. Han ska vara glad att Conor begärde en direkt retur och att han fick bra betalt igen. För det är Conor de flesta bryr sig om. Inte Diaz.

  • sugardaddy3.0
   26 August 2016 at 03:16

   särbehandling av personal kan dock ge bakslag i längden. om nate och några fler skulle tröttna och gå över till bellator så har vi om något år tillslut ett nytt strike force som mycket väl kan konkurera med ufc.

   • Sudour
    26 August 2016 at 08:00

    Du menar att stjärnor inte kommer särbehandlar i Bellator eller?

    • sugardaddy3.0
     26 August 2016 at 09:09

     Jo det gör de nog säkert men särbehandlingarna minskar med tiden. Bellator vill ju locka till sig så tunga namn som möjligt för att växa fort. Men man drar sig ju till de företag man antingen tjänar mest eller trivs bäst på i alla fall. Visserligen väger ju ufc titeln mer men allt fler etablerade fighters går ju till bellator för att de verkar trivas bättre.

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  26 August 2016 at 05:08

  Bra av Nate att agera som han gör. Varför skulle han ta en fight mot en random fighter som inte genererar några pengar och riskera att förlora allt det här han jobbat för? Diaz kan lika gärna bli avstängd i ett år det tjänar han på, för tredje fighten mot Conor finns alltid där. Annars kan han hoppa in på short notice som sist och ändå tjäna bra stålar.

  Men skillnaden mellan Conor och Diaz är att när Conor mötte Diaz då var det pga att hans egentliga motståndare hoppade av och Conor räddade showen medans Diaz räddade sin ekonomiska situation. Conor accepterade fighten i en högre viktklass som va till hans nackdel. Därför så ställde UFC upp för Conor så som han ställde upp för dom när han gick med på att möta Diaz i en högre viktklass. Om Conor ville då hade han kunnat säga jag vill inte fightas, jag väntar på RDA. Så som Werdum gjorde när Cain blev tvungen att hoppa av. Så det handlar i detta fall inte om att Conor särbehandlas, det handlar om att repay the favour. Diaz har redan fått det han förtjänade och det va mer pengar, nu får han vänta för hans besatthet är inte intressant i detta fall.

 • Svara