Nate Marquardt tvärknockar CB Dollaway i andra ronden

Nate “The Great” Marquardt stod alldeles nyss för en spektakulär, välbehövlig knockoutvinst mot topp 15-rankade mellanviktaren CB “The Doberman” Dollaway.

Med ett matchfacit på 1-4 sedan återkomsten till oktagonen, gick veteranen Nate Marquardt (34-15-2) in i matchen mot nummer 12-rankade CB Dollaway (15-8) med kniven mot strupen. Nu har han äntligen återvänt till vinstkolumnen med ännu en imponerande vinst, då han lyckades säkra en imponerande knockout i matchen på UFC on FOX 17 efter att själv varit skakad inledningsvis.

Den första ronden började avvaktande. Bägge herrar kände av avståndet innan Dollaway successivt började landa några sparkar mot ben och kropp. Efter en tid stående laddade Dollaway upp ett hårt slag, men missade och blev istället kontrad av en kroppspark. Dollaway attackerade sedan igen med en fin slagkombination, först med kroppskrokar och sedan mot huvudet – vilket skakade Marquardt. Han återhämtade sig dock och landade själv ett hårt knä mot kroppen.

I rondpausen sa Marquardts hörna att han skulle söka kontring med högern när Dollaway rusade in – och det gjorde han. När Dollaway rusade in fick han till en klockren höger som tokknockade Dollaway, och följde upp med ett slag på marken innan matchen var över 28 sekunder in på den andra ronden.

Från att ha behövt oroa sig om kontraktet, lär Marquardt snarare hamna på rankinglistan nu istället.

Resultat 

Mellanvikt: Nate Marquardt besegrar CB Dollaway #12 via KO (slag) i rond 2 (0:28)

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
NyheterSenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara