Nick Diaz på väg tillbaka till UFC – motståndaren redan klar

✅ Den populära fightern har inte tävlat sedan 2015 ✅ Tar sig an "Gamebred" - med två raka förluster

Efter över tre års frånvaro verkar nu Nick Diaz (26-9) vara klar för återkomst till oktagonen! Enligt ESPNs Brett Okamoto, som ska ha fått informationen direkt från UFCs vd Dana White, planerar UFC att ställa Diaz mot Jorge “Gamebred” Masvidal (32-13) på UFC 235 den andra mars i Las Vegas. UFC har ännu inte officiellt annonserat eller kommenterat matchningen.

RELATERAT: 

Storslagen återkomst för Diaz

Trots sin frånvaro från UFC så har den forne Strikeforcemästaren Diaz förblivit en av de mest populära fighters i UFC på grund av sin unika personlighet och extremt underhållande fightingstil. Faktumet är att Diaz faktiskt inte vunnit en match i UFC sedan 2011 då han dominerade BJ Penn i tre ronder för att kamma hem en seger på domslut. Därefter har han två förluster samt en ogiltigförklarad match – dock mot UFCs elit. Diaz har förlorat domslut mot Carlos Condit och Georges St-Pierre, samt gått fem ronder med Anderson Silva i en match som blev No Contest efter att Silva testat positivt för steroider och Diaz för Marijuana.

Masvidal är också en före detta Strikeforcefighter som började tävla i UFC år 2013, men som hunnit med betydligt fler matcher. Sedan han flyttade till weltervikt har han ett matchfacit på 4-4, med segrar över bland andra Jake Ellenberger och Donald “Cowboy” Cerrone. Han kommer dock från två raka förluster mot Demian Maia och Stephen “Wonderboy” Thompson.

Vem tror du vinner mellan Diaz och Masvidal? 

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara