Nico Musoke redo för comeback – känner sig ”bättre än någonsin”

Efter mer än två års frånvaro är en comeback nära för den svenske UFC-fightern Nico Musoke.

En av Sveriges främsta UFC-fighters är en welterviktare vid namn Nicholas Musoke (13-4, 1 NC). ”Nico” sitter för närvarande på tre vinster och två förluster i oktagonen, men har å andra sidan inte gått match på över två år.

Nu är återkomsten dock nära för 30-åringen.

“Soon to be back in action and better than ever,” sa Musoke nyligen till The Unbalanced.

‼️Link in bio for full story

A post shared by Nico Musoke (@nicomusoke) on

Gick senast match i Tele2 Arena

Musoke inledde sin UFC-karriär med en submissionvinst över Alessio Sakara (19-11, 2 NC) följt av en domslutsseger över Viscardi Andrade (19-6), innan han bokades mot topprankade Kelvin Gastelum (13-2) i den delade huvudmatchen på UFC Fight Night 44.

Matchen mot Gastelum började bra för ”Nico”, som vann den första ronden. Därefter tog Gastelum dock över och lyckades i slutändan säkra domslutet med siffrorna 29-28 på alla poängkort.

Musoke studsade sedan tillbaka med en domslutsvinst över ryssen Alexander Yakovlev (23-8-1) framför hemmapubliken i Globen, men förlorade sist ännu ett jämnt domslut mot Albert Tumenov (17-4) under UFC:s senaste Sverige-gala i januari 2015.

Kvalitetsträning på Tristar Gym

Under sitt tävlingsuppehåll har ”Nico” tränat på för fullt, inte bara på diverse svenska klubbar utan även på Tristar Gym i Kanada, tillsammans med namn som Georges St-Pierre (25-2) och den respekterade tränaren Firas Zahabi.

Great to be back 👊🏾 @firas_zahabi @tristargym

A post shared by Nico Musoke (@nicomusoke) on

Att Musoke nu är redo för comeback är en vältajmad nyhet, då UFC:s nyligen offentliggjorde sin återkomst till Stockholm.

 

Vem vill du se ”Nico” möta härnäst?

 

Omslagsbild: Micha Forssberg

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
NyheterRekommenderatSvenska NyheterUFCz-Galorz-Klistrad artikelz-Senaste Nytt

Svara