Nik Lentz besegrar Danny Castillo via delat domslut efter en tuff match

Nik Lentz ställdes nyss mot Danny Castillo i en lättviktsdrabbning. Efter tre tuffa ronder gav två av tre domare vinsten till Lentz – vilket innebär att Castillos dagar i UFC förmodligen är över då han nu har förlorat fyra raka matcher.

Flytten tillbaka till lättvikt var uppenbarligen positiv för Nik Lentz (26-7-2, 1 NC). Alldeles nyss återvände han till vinstkolumnen med en poängseger över Danny Castillo (17-10), i deras match på UFC on FOX 17 som äger rum i Orlando, Florida, i skrivande stund.

Matchen var intensiv och bägge herrar hade sina stunder. Lentz var ständigt den som lade press medan Castillo rörde sig på utsidan. I den första ronden landade Lentx flertalet sparkar mot kroppen som satt hårt, men Castillo fick även in fina slag. När Castillo försökte sätta upp en nedtagning med slag, säkrade Lentz ett snyggt höftkast och hamnade direkt i side control. Castillo jobbade sig dock upp snabbt, men Lentz gick då på en giljotin som såg ut att vara djup.

Castillo lyckades emellertid ta sig ur giljotinen – men fortsatte att lämna huvudet ute vilket fick Lentz att gå på ytterligare två försök som bägge däremot misslyckades likaså. Efter att Castillo jobbade från topp en kort stund, och fick en fin ingång på en armtriangel som han dock inte kunde avsluta då han var i Lentz guard, kom Lentz upp på fötter igen. Herrarna utbytte slag innan ronden sedan tog slut.

Redan när den andra ronden började var Castillo märkbart trött. Lentz fortsatte här att attackera kroppen framgångsrikt, och säkrade så småningom en till nedtagning. Castillo var dock snabbt upp på fötter igen. Efter ett tag hamnade Lentz med ryggen mot buren – och begick ett misstag då han försökte dra guard och gå på ännu en giljotin vilket misslyckades. Detta resulterade istället i att Castillo fick side control, men Lentz tog sig sedan upp igen.

I den tredje ronden började Castillo landa några sparkar, innan Lentz ännu en gång säkrade ett till höftkast. Castillo tog sig dock upp snabbt. Lentz fortsatte här med att attackera kroppen, innan Castillo fick till en nedtagning. Lentz gick återigen på ett misslyckat giljotinförsök, landade sedan en up-kick och ställde sig upp.

Väl på fötter är Castillo tre gånger nära att peta Lentz i ögat – vilket får domaren att varna honom. Efter att de utbytt bensparkar landade Castillo ännu en nedtagning – och Lentz gick ännu en gång på ett misslyckat giljotinförsök innan han tog sig upp igen. I slutet av ronden såg man hur trött Castillo var, och några slagväxlingar hanns med innan tiden var över.

Två av tre domare gav Lentz segern, vilket med största sannolikhet medför att Castillo får sitt kontrakt rivet med tanke på att han har fyra raka förluster. Jobbigt nog har tre av dem kommit via jämna delade domslut.

Resultat

Lättvikt: Nik Lentz #10 (fjädervikt) besegrar Danny Castillo via delat domslut (29-28, 28-29, 30-27)

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
NyheterSenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
En kommentar
  • Gnisselx2
    20 December 2015 at 12:36

    Går småtungt för alpha male. Usada-sjukan kanske?

  • Svara