Niklas Bäckström till MMAnytt: “Saknade fokus i min förra match”

Niklas Bäckström hade inte förlorat en professionell match fram tills sitt senaste framträdande. Mike Wilkinson tog vara på svenskens bristande fokus hemma i Stockholm i slutet av förra året och knockade 25-åringen redan i första ronden. Nu är Bäckström däremot tillbaka och hoppas på att starta en ny minst lika spännande vinststräcka i Berlin om två veckor. 

Då har han sig nämligen an israelen Noad Lahat (8-1) som del av UFC Fight Night 69 i Berlin den 20:e juni. 25-åringen har verkligen utmärkt sig med en rad underhållande vinster och en häftig stil, inte minst efter den framgångsrika UFC-debuten för nästan exakt ett år sedan. Då var det Tom Niinimäki (21-8) som inte klarade sig ur första ronden. I Ericsson Globe i oktober förra året fick Niklas Bäckström (8-1) själv känna på förlustens sura eftersmak då även han lämnade oktagonen innan första ronden nått sitt slut.

Inför matchen mot Lahat har saker och ting gått som vanligt och en ihärdig handskada har inte stört förberedelserna alltför mycket.

“Man har alltid problem, det tillhör det vanliga. Men det har väl gått som vanligt. Den stör mig inte så mycket egentligen, det gäller bara att linda handen och tejpa och sådär när man ska slå mitsar och sparras. Bara man tar hand om det så är det lugnt” 

berättade han i en exklusiv intervju med MMAnytt under dagen. Bäckström är fortsatt inte alltför insatt i sin motståndares färdigheter och egenskaper men vet att han är en duktig grappler.

“Jag vet att han är israel och att han har åtta vinster och en förlust. Och att han är duktig på marken och så.”

Så till den senaste matchen, en knockoutförlust mot Mike Wilkinson (9-1). Enligt Bäckström brast det i fokusen och det är bara att fortsätta gneta, utvecklas och bli bättre.

“Jag har inte ändrat alltför mycket, det var mer fokuset som saknades i förra matchen så det var inte mycket att klaga på träningen egentligen. Det rullar på lite grann som vanligt, självklart försöker man alltid utveckla träningen och träna smartare.”

Visst är det skönt att gå match “hemma” i Europa såvida det inte blir för nära Stockholm och Sverige. Bäckström föredrar faktiskt att tävla utomlands då det känns mer “på riktigt” så. Resan ingår liksom i ritualen inför matcher.

“Det spelar inte så stor roll egentligen, det är inget som betyder alltför mycket. Jag gillar att fightas utomlands faktiskt, när jag har varit utomlands så känns det mer på riktigt. Det ingår i ritualen med att gå matcher, man åker någonstans och bor på hotell och så”

 berättade han. Vad gäller träningskamraten Alexander Gustafsson (16-3) och annonserandet av dennes stundande titelmatch mot Daniel Cormier (16-1) var det inget som stoppade upp dagordningen på Allstars. Gratulationer och sen återgick saker och ting till det gamla vanliga.

“Det rullar ju på som vanligt, inget stannar på grund av det. Jag sa grattis till honom och sen var det det.”

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtIntervjuNiklas BäckströmNyheterSvenska NyheterUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
4 Kommentarer
 • DannyBoy
  9 June 2015 at 12:09

  Trist när folk verkar sakna självinsikt. Hade väldigt lite med dåligt fokus att göra. Utan med dåliga vanor och dåliga tekniker.

  • Niklas Eriksson
   9 June 2015 at 09:04

   Jag skulle nog säga att det verkligen var rätt fokus som saknades i förra matchen. Niklas tog för lätt på motståndet och det kostade. Tekniken fanns där, hade han inte varit så obrydd hade han vunnit alla dagar i veckan.

   • Robin
    9 June 2015 at 12:29

    Han blev knockad för att han hade dålig teknik sen vaför han gjorde som han gjorde bryr sig inte domarna eller statistiken om.

    • Eric
     9 June 2015 at 02:39

     Nej men han bryr sig nog om det, vilket intervjun handlar om. Enligt honom slarvade han tekniskt för han saknade fokus och respekt för motståndaren, det är väl inte så ovanligt att det blir så? Sen om det stämmer vet bara han, men det såg ut som han var lite för obrydd.

  Svara

  UFC ODDS
  UFC 27012
  Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
  Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
  Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
  Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
  Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
  Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
  Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...