Norman Parke väger in på UFC Fight Night 59 i Boston.

Norman Parke: “Brasilianska domare är ett skämt, jag tävlar aldrig mer i Brasilien”

Nordirländaren var inte nöjd med domarnas beslut under helgens UFC Fight Night 67. Ett delat domarbeslut gav hemmafavoriten Francisco Trinaldo segern över Norman Parke som har fått nog av den orättvisa behandlingen. Så till den grad att han aldrig kommer tävla i Brasilien igen. 

Huruvida det är upp till han själv eller inte återstår att se. Norman Parke (20-4) förlorade en viktig match i helgen som blev nordirländarens andra på raken. Francisco Trinaldo (17-4) hade överhanden i den första ronden men Parke ansåg alltså sig själv som överlägsen i de två efterföljande. Medan två domare ansåg att Trinaldo vann rond ett och två såg den tredje på saken med något annorlunda ögon. Enligt honom vann Parke rond ett och tre vilket alltså inte räckte till för att Nordirländaren skulle avgå med vinsten.

Han är långt ifrån ensam om att vara kritisk mot brasilianska domare som ofta anklagas för att vara alltför partiska vad gäller landsmäns matcher. Många är oroliga över matcher som går till domarbeslut när man ställs mot just brasilianare i hemlandet på grund av just detta.

Domarna bestod förvisso endast av en brasilianare vilket inte stoppade Parke från att ta till Twitter för att uttrycka sitt missnöje över landets domare.

 

Kategorier
Norman ParkeNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
3 Kommentarer
 • Johnny-Adam Nilsson
  1 June 2015 at 05:21

  Hur kan Norman tycka att han vann rond 2 ? Han var ju nära att bli knockad i den. Det var ju 50/50 i första, andra till brassen och tredje till Norman.

 • Godless
  1 June 2015 at 07:06

  Vilken förlust…

 • Lego
  1 June 2015 at 09:54

  Borde han inte tänkt på det innan han antog matchen? Det har ju varit så i flera år på sistone. Sedan finns det en hel del kvastskaft till domare som slinker igenom även i USA (tex Douglas Crosby som Sonnen intervjuade men anlitas flitigt fortfarande.) Dessutom var denna match långt ifrån det värsta exemplet, då rond 1 var väldigt jämn.

 • Svara