Ny match bokad för UFC Fight Night 83 i London – Tom Breese möter Keita Nakamura

Den fjärde matchen är nu bokad för UFC Fight Night 83 i London, rapporterar flera källor. Det rör sig om en welterviktsmatch mellan obesegrade engelsmannen Tom Breese och den erfarna japanen Keita Nakamura.

I veckan kunde MMAnytt rapportera att tre matcher bokats för UFC Fight Night 83, som äger rum i O2 Arena, London, den 27 februari. Nu har matchkortet fyllts på med ännu en spännande match.

Det rör sig om ett welterviktsmöte mellan en ung talang och en härdad veteran, då den obesegrade engelsmannen Tom Breese (9-0) kommer ta sig an japanen Keita Nakamura (31-6-2).

Tom Breese – ung, obesegrad och har avslutat alla sina matcher

Breese har aldrig behövt poängdomarnas hjälp, då han avslutat alla sina nio matcher. Sex har han vunnit via submission, och tre via T/KO. Efter sju raka vinster fick han kontrakt med UFC, där han säkrat två raka TKO-segrar i första ronden.

Sist han var aktuell besegrade han irländaren Cathal Pendred (17-4-1), som därefter pensionerade sig.

Breese (höger) i en intensiv staredown med Cathal Pendred. När det var dags för match segrade Breese i den första ronden, och Pendred är numera pensionerad.

Breese (höger) i en intensiv staredown med Cathal Pendred. När det var dags för match segrade Breese i den första ronden, och Pendred är numera pensionerad. Foto: Mazdak Cavian

“K-Taro” går sin 40:e MMA-match

Nakamura har gått mer än fyra gånger så många matcher som Breese, och mötet med Breese kommer bli hans 40:e MMA-match. “K-Taro” har imponerat på den japanska scenen, men lyckades inte så bra i sin första vända i UFC, då han förlorade tre matcher.

När UFC återvände till Japan i September fick Nakamura dock en fjärde chans, och säkrade äntligen sin första vinst i organisationen genom att strypa ut kinesen Jingliang Li (10-4).

Nakamura säkrade tillslut sin första vinst i UFC - på fjärde försöket. Nu hoppas han på att få till en vinstsvit. Foto: UFC

Nakamura säkrade tillslut sin första vinst i UFC – på fjärde försöket. Nu hoppas han på att få till en vinstsvit. Foto: UFC

Tillfälligt matchkort för galan

Nedan kan ni skåda det tillfälliga matchkortet för UFC Fight Night 83:

  • Mellanvikt: #7 Michael Bisping vs. Gegard Mousasi #9
  • Fjädervikt: Makwan Amirkhani vs. Mike Wilkinson
  • Lättvikt: Norman Parke vs. Rustam Khabilov
  • Weltervikt: Tom Breese vs. Keita Nakamura

Vad tycker ni om matchkortet hittills?

Foto: UFC

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
NyheterSenaste NyttTom BreeseUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara